Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hokej vyžaduje už od útlého věku velké nasazení, ba dokonce oběti. Třináctiletí hráči žákovského hokejového mužstva, které vede zkušený a vnímavý trenér, se potýkají s nejrůznějšími problémy svého věku, prvními láskami i sníženou sebedůvěrou, kázeňskými potížemi, ale nakonec všechny pohltí vědomí odpovědnosti. Film se dotýká odvrácené strany náročného sportu, avšak počíná si často dětinsky a zjednodušuje složité motivace dospívajících kluků. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

HonzaSim 

všechny recenze uživatele

I přes nekvalitní obraz jsem se rozhodl na to podívat, hlavně kvůli hokejovému prostředí. Divím se, že v televizi dávají kdejakou blbost stopadesátkrát tento slušný československý film jsem neviděl vysílat ani jednou. Nechybí ani zvučné herecké obsazení, což vlastně na tu dobu byla téměř samozřejmost. Film pěkně vystihuje dění ohledně tréninků a zápasů a děj měl spád. Plusem jsou také souvislé, neprostříhané akce, které dovolí divákovi se zažrat do hry na ledě. Konec mi přišel až nepřirozeně rychle ukončený a to trochu snižuje mé hodnocení. Příjemnou atmosféru dodávají filmu "hokejové" písničky, takže zůstanu u kladnějšího hodnocení se čtyřmi hvězdami. 70% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Při srovnání s letitějším Brankářem působí hokejisti jako malí nekňubové. Jsou sice už starší, ale v šedi normalizačního řešení, které zdobí jen tu a tam etudka s Hankou Maciuchovou nebo Láďou Mrkvičkou to snad ani nestojí za to. "To byl faul! Viděla jste to?!" ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tehdy ještě Gottwaldovské filmové ateliéry, dali možnost vzniknout tomuto sportovnímu filmu z hokejového prostředí. Jako nacti letý kluk, jsem na něj koukal s velikým nadšením, je to totiž jedna z mála příležitostí, kdy měl český vlastně československý kluk, možnost vidět zákulisí dětského hokeje a tu všudypřítomnou dřinu, která ho provázela Celkem hezký rodinný film, na nedělní odpoledne. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Tým Gottwaldovských hokejových mládežníků, jež trénují s pochopením soudruzi trenéři, se potýká s motivací k hraní, ke škole a s rodičovským pochopením. Celkem zajímavá výchovná sonda do života, srdcí i duší malých sportovců. Škoda jen, že skuteční herci byli v pozadí, ale kluci se před kamerou úplně neztratili. ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Malý velký hokejista byl nejspíš jedním z prvních filmů, které jsem jako dítě viděla v kině. Už jsem nepočítala s tím, že svou matnou vzpomínku z dětství ještě jednou oživím. Leč film se mi podařilo sehnat a ani s odstupem několika let mě nezklamal. Klasický dětský normalizační film s malým výchovným poselstvím. Pro mě především nostalgie jako hrom. Natočeno ve spolupráci s hokejovým klubem TJ Gottwaldov!!! :-) ()

Zajímavosti (13)

  • Druhým odborným poradcem filmu byl ing. Miroslav Pavelka, od 60. let dlouholetý úspěšný trenér gottwaldovského dorostu, se kterým získal opakovaně titul republikového mistra. Trénoval mimo jiné i Jiřího Králíka, pozdějšího brankáře reprezentačního výběru a člena týmu, který vyhrál mistrovství světa v roce 1985. (Castrator)
  • Hokejový zápas, který sledují malí hokejisté v televizi, je zápas Poháru Rudého práva, Československo vs. SSSR ze 14. února 1982 z Prahy, který skončil 3:5. (sator)
  • Ve filmu si zahrálo mnoho budoucích více či méně známých hokejistů. Např: Vladimír Kowalczyk, Roman Vodák, Petr Pavlas, Jiří Suhrada. (fantom2018)

Reklama

Reklama