Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První případ doktora Jandery končí tragicky, ne vždy je totiž možné pomoci... Doktor Vojtěch Jandera (J. Hanzlík) se seznamuje s prostředím Záchranné služby. Poprvé vyjíždí k případu, který ale končí tragicky. Zažívá zoufalý pocit bezmoci, když přijede pozdě k utonulému dítěti... Přitom stačilo tak málo! Život mu mohl zachránit člověk, jedoucí na loďce. Ale z obyčejné lidské lhostejnosti mu nepomohl. Bratr Jaroslav (T. Juřička) je slabozraký a prožívá vlastní krizi. Není spokojen se svou hrou na housle a zabývá se myšlenkou odjet na Šumavu. Vojtěchův otec (J. Karlík) se zlobí na syna, že vyměnil práci na významné klinice za práci řadového lékaře u Záchranné služby... (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seznámení s týmem záchranky ukazuje její bídu a negativní vnímání okolím. První případy doktora Jandery navíc dopadnou prachbídně. Udivil mě primitivní způsob oživování, který snad nemohl fungovat nikdy. Ve vší bídě byl odhalen paskvil, kdy čumilové nemají odpovědnost a lékaři se omlouvají za zákrok. ()

OtokPag 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První den doktora Jandery byl skok do realty . Utopený dítě a soudruh na člunu, to byl hnus! Potom ještě napsat soudruhovi omluvu… 🤮 Jinak se mi líbí dobové reálie, zejména automobily. Příběhy lékaŕů (ty trapný citový žvásty) mě v tom seriálu nikdy nezajímaly - bavila mě ta “akce”, výjezdy k pacientům a novým příběhům. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Režisér Jiří Adamec natočil v roku 1984 na základe scenára Jiřího Hubača dramatický seriál zo zdravotníckeho prostredia, ktorý sa volal "Sanitka". Je zložený z jedenástich na seba nadväzujúcich častí. Každá z nich mala zhruba hodinovú minutáž. V tomto projekte sa objavilo mnoho známych českých hercov. Mladý, ambiciózny doktor Vojtěch Jandera začína svoju kariéru v pražskej záchrannej zdravotníckej službe. No hneď jeho prvý výjazd ku prípradu dopadne tragicky. Nepodarí sa mu zachrániť chlapca, ktorý sa utopil. Je rozčarovaný predovšetkým z ľahostajnosti ľudí, ktorí mu neposkytli adekvátnu prvú pomoc. ** ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dříve jsem si ani pořádně nevšímal, za jaké životní přešlapy jsou ostatní doktoři u záchranky a docela se divím, že to komouši pustili ven. Nádherně napsané charaktery z pera Jiřího Hubače tento díl vyloženě povznáší. A když na scénu přichází Josef Karlík, jsem vždycky ohromen. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Utonulého chlapce resuscitují pomocí metody dýchání dle Silvestra–Brosche, která se používala 100 let a dnes se již nepoužívá. (sator)
  • Záchrana utonulého se točila v oblasti Císařské louky. (sator)

Reklama

Reklama