Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První případ doktora Jandery končí tragicky, ne vždy je totiž možné pomoci... Doktor Vojtěch Jandera (J. Hanzlík) se seznamuje s prostředím Záchranné služby. Poprvé vyjíždí k případu, který ale končí tragicky. Zažívá zoufalý pocit bezmoci, když přijede pozdě k utonulému dítěti... Přitom stačilo tak málo! Život mu mohl zachránit člověk, jedoucí na loďce. Ale z obyčejné lidské lhostejnosti mu nepomohl. Bratr Jaroslav (T. Juřička) je slabozraký a prožívá vlastní krizi. Není spokojen se svou hrou na housle a zabývá se myšlenkou odjet na Šumavu. Vojtěchův otec (J. Karlík) se zlobí na syna, že vyměnil práci na významné klinice za práci řadového lékaře u Záchranné služby... (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Režisér Jiří Adamec natočil v roku 1984 na základe scenára Jiřího Hubača dramatický seriál zo zdravotníckeho prostredia, ktorý sa volal "Sanitka". Je zložený z jedenástich na seba nadväzujúcich častí. Každá z nich mala zhruba hodinovú minutáž. V tomto projekte sa objavilo mnoho známych českých hercov. Mladý, ambiciózny doktor Vojtěch Jandera začína svoju kariéru v pražskej záchrannej zdravotníckej službe. No hneď jeho prvý výjazd ku prípradu dopadne tragicky. Nepodarí sa mu zachrániť chlapca, ktorý sa utopil. Je rozčarovaný predovšetkým z ľahostajnosti ľudí, ktorí mu neposkytli adekvátnu prvú pomoc. ** ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dříve jsem si ani pořádně nevšímal, za jaké životní přešlapy jsou ostatní doktoři u záchranky a docela se divím, že to komouši pustili ven. Nádherně napsané charaktery z pera Jiřího Hubače tento díl vyloženě povznáší. A když na scénu přichází Josef Karlík, jsem vždycky ohromen. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seznámení s týmem záchranky ukazuje její bídu a negativní vnímání okolím. První případy doktora Jandery navíc dopadnou prachbídně. Udivil mě primitivní způsob oživování, který snad nemohl fungovat nikdy. Ve vší bídě byl odhalen paskvil, kdy čumilové nemají odpovědnost a lékaři se omlouvají za zákrok. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nezbední synové - jeden uteče z kliniky k záchrance, druhý místo dráhy muzikanta chce odejít pracovat do lesa. Nemá to ten pan Jandera jednoduché, ale musím napsat, že postava pana Karlíka mi vždycky přišla dost divná až pitomá. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak seznámení se záchrankou a osazenstvem... Chudák kluk, ale bylo to jasné... Jinak ta požadovaná omluva byla drzost, ale v té době běžný fakt 😢😢 Jj rodinu si nevybereš... ()

OtokPag 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První den doktora Jandery byl skok do realty . Utopený dítě a soudruh na člunu, to byl hnus! Potom ještě napsat soudruhovi omluvu… 🤮 Jinak se mi líbí dobové reálie, zejména automobily. Příběhy lékaŕů (ty trapný citový žvásty) mě v tom seriálu nikdy nezajímaly - bavila mě ta “akce”, výjezdy k pacientům a novým příběhům. ()

Reklama

Reklama