Reklama

Reklama

Sanitka

(seriál)
  • angličtina The Ambulance
Trailer
Československo, 1984, 10 h 52 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Adamec

Scénář:

Jiří Hubač

Hrají:

Jaromír Hanzlík, Zlata Adamovská, Eva Hudečková, Ivana Andrlová, Jiří Bartoška, Petr Kostka, Josef Vinklář, Josef Karlík, Zdena Hadrbolcová, Miroslav Zounar (více)
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Jsou vždy tam, kde se něco děje. Když je život v ohrožení, přicházejí záchranáři. V jedenácti dílech budete moci sledovat úsilí hrstky obětavých lidí, vyjíždět s posádkami vozů Záchranné služby tam, odkud se ozývá naléhavé volání. Lékaři, ostatní členové posádky vozů Záchranné služby a jejich nejbližší budou vstupovat do vašich domovů: J. Hanzlík (MUDr. Vojtěch Jandera), J. Bartoška (MUDr. Richard Skalka), Z. Adamovská (Eliška Vorlová), P. Zedníček (sanitář Fanda), P. Kostka (MUDr. Mádr), F. Němec (sanitář Evžen), V. Galatíková (vrchní sestra Záchranné služby), T. Juřička (Jarda Jandera), J. Karlík (otec Jandera) a celá řada dalších. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Davej k tomuto seriálu (1)

Sanitka (1984) 

Tento seriál výrazně poznamenal má předškolní léta. Jímavá melodie a depresivní okamžiky mě přikovávaly k obrazovce. S igráčky jsem si posléze přehrával masové scény následující po smrti jednoho ze saniťáků nebo při pádu letadla. Dodnes oceňuji atmosféru Sanitky. Jedná se o jeden z nejlepších profesních seriálů u nás (porovnejte jej například s tak vyzdvihovanou Redakcí). Zde zmiňovaných prorežimních prvků jsem si doposud- pominu-li tehdy běžné úlitby aparátčnickým bohům- nevšiml a i scéna s Kostkou je ztvárněna poměrně uvěřitelně. Scénárista Hubač si tímto seriálem vysloužil můj dlouhodobý a průběžně potvrzovaný respekt. ()

Reklama

Reklama