Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Titulní hrdinkou vyprávění je malá šimpanzice, kterou si přivede z exotické služební cesty doktor Tesař. Protože zvířátku se v kleci v pražské zoo nedaří, musí si Terezu vzít domů. Oba Tesařovi synové mají radost, jejich nepřejícný kamarád Pepík se však rozhodne opici ukrást. Ukáže se však, že Tereza vyžaduje péči, kterou jí chlapec nedovede dát... (NFA)

(více)

Recenze (37)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy s opicema a tenhle nijak nevybočuje z řady. Co jinak říct? Tereza je další z obyčejný filmů pro děti, které tady u nás za komančů vznikly, ale spíše než v duchu "Lucie postrach ulice" nebo "Ať žijí duchové", se nese v rytmu "Dva lidi v Zoo", což mu na atraktivitě pro mě taky rozhodně nepřidá. Podprůměr. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Byla to docela sranda koukat se na malého a ještě roztomilého Suchánka :D Jinak žádný extra děj od toho nečekejte. Celkem jednoduchá podívaná, ale opička to celkem zachraňuje. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Trio Dimitrij Plichta, deti a zvieratá vždy fungovalo, niekedy však bolo určené deťom bez toho, aby výraznejšie účinkovalo aj na ich rodičov. Tereza je tento prípad. Je to lepšie, ako Cézar a detektívi, ale horšie a menej sofistikované, ako Koliesko. Film je tak zaujímavý pri vnímaní v kontexte Plichtovej detskej tvorby a rozvíjaní jej motívov. Treba bezpodmienečne doplniť Romerovou Vražednou opicou. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Pěkný film o kamarádství, zvířatech, a těžké práci zaměstnanců Z00, co je pro ně láska k zvířatům cennější, než mzda. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Matně si vybavuji, že jsem to několikrát viděl jako dítě. Tehdy se mi to docela líbilo, ale víc než tři nedám. ;o) ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Příjemná rodinná podívaná. Jako kluk jsem se při prvním zhlédnutí s hlavním hrdinou jednoznačně ztotožnil. Smečka psů, půltucet koček, hejno slepic, kachen, párek kravek, to jsem v raném dětství zažil, ale opičí kamarád, ten mi chyběl: takže Judy z Daktari a Tereza z tohoto filmu mi přátelství s primáty vynahradily. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný filmeček z našich luk a hájů. I když hlavní roli zde hraje chlupatá šimpanzice – což bylo samozřejmě jen a jen plus. Taky jsme na to jako malí čuměli, tatík to má dodnes na VHSce a kupodivu mu to pořád ještě jede. Je to humorné, nechybí zde ani emoce, místy nechybí potřebná dramatičnost, slušné herecké výkony i těch nejmenších aktérů – no prostě pohodový film pro celou rodinku se šťastným koncem, jak jinak… ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Příjemný rodinný film, který se odehrává ve velmi atraktivním prostředí. Natáčení si musely užívat především dětští herci, protože se nestává často, aby se mohly pomazlit s živou opičkou. Mězi dětmi se tu objevuje i malý Suchánek. Ten byl jako prcek roztomilý, ale svou roztomilostí se nemohl vyrovnat té malé opičce. V jedné scéně pekla Jana Hlaváčová buchty a jejich těsto zkoušela tou samou obyčejnou tužkou, se kterou si dělala zápisky z knihy. To se mi ještě nepovedlo. Ještě štěstí, že to nebyla propiska nebo inkoustové pero. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Dětský film o šimpanzi Tereze, který je ale tak ukrutně nudný a zdlouhavý, že mě už ke konci vůbec nezajímalo jestli se Tereza, která se dostala na útěk, vůbec najde. Je to možná i tím, že nesnáším opice a tak mě byl i příběh jaksi lhostejný. Jsou určitě mnohem lepší dětské snímky, tenhle by se spíš dal přirovnat k blbině Dva lidi v zoo. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Môj prvý Plichtov film a vôbec sa mi nepáčil. V porovnaní so seriálom Safari, je to nudné a statické. Zarazila ma Katka Zatovičová mluvící (vlastným hlasom, zdalo sa mi) česky. Inak je to zaujímavo obsadené budúcimi ale aj vtedajšími hereckými hviezdami. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Filmy se zvířaty jsem jako dítě miloval, čím jsem ale starší, tím se mi líbí méně. Navíc šimpanz s cigaretou v puse do jednadvacátého století opravdu nepatří. Herci ale podávají slušný výkon, a to včetně dětí. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tvurci vsadili na simpanze, nevim, jak ostatnim, me po chvili prestala opicka bavit a zacala nekonecna nuda. Nepovedeny detsky film. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Mírný nadprůměr tehdejší televizní zábavy a skvělí dětští herci (v porovnání s tím, co můžeme vidět dneska). A musím dodat, že kdyby se ve filmu neobjevila ta nádherná hudba od borce Michajlova, tak by film neměl takové kouzlo. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Leckdo by mohl nad naivitou toho malého kluka, vyjádřenou onou větou, která se stala i názvem filmu, kroutit útrpně hlavou, ale je nutné si uvědomit: a) co by za to mnozí muži dali, kdyby měli doma opici místo toho, co tam maj momentálně (a důůůrazně, svobodně, né ze strachu a bez jakéhokoli nátlaku z jakékoli strany prohlašuji, že mě se tento bod rozhodně netýká!) b) jeho názoru se není co divit, když jediná holčička ve filmu se vyskytující byla tak proradná a zákeřná, že vidět to mačjaveli, věnoval by svého vladaře jako četbu pro zaostalejší děti do jeslí. ()

Reklama

Reklama