Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Těžce životem zkoušená Scarlett O'Harová poté, co ji opustil manžel Rhett Butler a pádem z poníka se zabila dcerka Bonnie, odjíždí na milovanou Taru, kde bydlí její sestra Suellen s rodinou, aby se pokusila získat Rhetta zpátky. Toho však zajímají jen divoké pitky a karty... Děj čtyřdílného filmu, natočeného podle románu Alexandry Ripleyové, navazuje na osudy hrdinů románu Jih proti Severu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Seriál, jako pokračování nepřekonatelného filmu z r.1939 JIH PROTI SEVERU. Již tehdy, jakmile vešlo ve známost, že chce spisovatelka RIPLEYOVÁ napsat pokračování tohoto románu, jsem kroutila hlavou, protože jsem nevěřila, že překoná spisovatelku MARGARET MITCHELLOVOU. No a po shlédnutí tohoto seriálu musím říci, že jsem měla pravdu. Ono to není vždy jednoduché vžít se do doby a století, ve kterém jsme nežili. Děj je prostě nastavená kaše, která se točí dokolečka jenom kolem Scarlett a jejich "kšeftů". Osobní vztah těch dvou jakoby vyčpěl. Ale to vše bych ještě spolkla. Znáte mě. Mi vadí detaily, které jsou prostě zásadní. Tak např.: jak může režisér do úlohy Scarlett obsadit HNĚDOOKOU ženskou, to prostě nechápu, zvláště, když ty její oči byly tou krásou. Jinak herečka JOANNE WHALLEY to zahrála jak nejlíp uměla. TIMOTHY DALTON jako Rhett Butler byl v pořádku a velmi se snažil dohonit Clarka Gablea, což se mu místy i velmi dařilo. Celý děj příběhu byl ovšem korunován moderní blbosti, a to 4.dílem, kdy zde dochází k vraždě ( z romantiky se rázem stal horror ) a to ještě z mnoha nemožnými prvky režie. Nedokážu si představit, že by šokovaný člověk, který vraždu nespáchal, tahal kuchyňský nůž z oběti a sahal na mrtvolu. Dále - při znásilnění mohla řvát Scarlett o pomoc a jistě by sluhové přiběhli. Měla jich v domě dost. Jenže ona se pouze rvala z násilníkem a vydávala zvuky, které si mohl kdokoliv jakkoliv vysvětlit. Abych to zkrátila : tato moderní horrorová vsuvka se mi do takového romantického filmu prostě nehodila a tím mě spisovatelka velmi otrávila. Když dva dělají totéž, prostě to není totéž. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

přesně podle mého gusta.Propracované kostýmy ,nádherné interiéry i exteriéry.Dobrá práce maskérů.Malé irské domečky skryté v zeleni.Kočáry tažené pěknými koňmi.Dokonce i karambol při zběsilé jízdě.Jinak přesně podle očekávání.Ale opravdu odpočinkový seriál.Dobré inteligentní dialogy.Jen dabing se mi zdál poněkud uhuhňaný.Děj je napěchovaný akcemi takže se vše zdá uspěchané.U mě dobrý ()

Reklama

Carreen 

všechny recenze uživatele

Adaptace knihy Alaxandry Ripleyové Scarlett, která je pokračováním románu Margaret Mitchellové Jih proti severu. Vzhledem k tomu, že samotné pokračování knihy nemá stejnou úroveň jako slavný původní román, nedá se tomuto seriálu téměř nic vyčítat. Příběh je zde oproti knize trochu pozměněný, ale podle mě jen v jeho prospěch a získává tak mnohem větší dramatičnost. A opravdu musím ocenit výkony herců. Já tento seriál viděla dřív než film Jih proti severu, tak možná proto bude pro mou babičku navždy Rhettem Butlerem Clark Gable a pro mě Timothy Dalton. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když je romantický seriál opravdu romantický, nezbývá než jej ocenit. Pěkný seriál, který možná sahal k nebetyčným výšinám, ale stal se poměrně oblíbeným ve svém žánru. Vyhnul se schematizování, nebyl nijak podbízivý a vysokou kvalitu udržely také dobré herecké výkony obou představitelů hlavních rolí. Scarlett OˇHara & Rhett Butler jsou prostě dokonale zamilovaný pár. A tak jim to přejme. 80% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

4/4 Překrásná minisérie (oficiální pokračování podle Alexandry Ripley), která mi osobně přijde mnohem přijatelnější, než klasický Jih proti Severu (1939). V českém dabingu exceluje nezapomenutelná Hana Maciuchová. Pro milovníky Občanské války je tu samozřejmě ale také ještě jeden výborný seriál, Sever a jih (1985) s Patrickem Swayzem. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Během natáčení tohoto seriálu Timothy Dalton oficiálně oznámil svou rezignaci z role Jamese Bonda. Stalo se tak 11. dubna 1994. (HappySmile)
  • Poslední role Manninga Redwooda a Betsy Blair. (HappySmile)

Reklama

Reklama