Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Těžce životem zkoušená Scarlett O'Harová poté, co ji opustil manžel Rhett Butler a pádem z poníka se zabila dcerka Bonnie, odjíždí na milovanou Taru, kde bydlí její sestra Suellen s rodinou, aby se pokusila získat Rhetta zpátky. Toho však zajímají jen divoké pitky a karty... Děj čtyřdílného filmu, natočeného podle románu Alexandry Ripleyové, navazuje na osudy hrdinů románu Jih proti Severu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

4/4 Překrásná minisérie (oficiální pokračování podle Alexandry Ripley), která mi osobně přijde mnohem přijatelnější, než klasický Jih proti Severu (1939). V českém dabingu exceluje nezapomenutelná Hana Maciuchová. Pro milovníky Občanské války je tu samozřejmě ale také ještě jeden výborný seriál, Sever a jih (1985) s Patrickem Swayzem. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Snad až zbytečně rozvleklá televizní adaptace známého příběhu, jenž vešel do dějin jako jeden z nejúspěšnějších filmů všech dob Jih proti Severu z roku 1939. Tato televizní verze je svým technickým zpracováním možná dokonalejší a věrohodnější, místy je snad i dramatičtější, ale ono kouzlo a vášeň vztahu Reta a Scarlett jsou dle mého názoru poněkud potlačeny. Přesto lze vyjádřit tvůrcům uznání zato, že se vůbec do tohoto nesnadného úkolu pustili i přes vědomí, že legendární zmíněný film překonat prostě nemohou. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Co se týká mě, tak nejlepší zpracování Jihu proti severu, co jsem viděl. A nějaká melodramatická sračka z božského Kristiánova roku tomuhle nemůže vůbec nijak konkurovat, až na to, že Timothy Dalton není bohužel Clark Gable, ale jinak je toto zpracování mnohem lepší. Uvěřitelnější, zábavnější, reálnější, méně melodramatické, Scarlett se tu chová jako tvrdá ženská a ne nějaká obyčejná hysterka od splavu, je mnohem uvěřitelnější a skutečnější postavou, než Scarlett hraná Vivien Leigh. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování neberu, veškeré kouzlo světa Jihu proti severu Margaret Mitchell je pryč, Joanne Whalley se vůbec nehodí do role Scarlett a děj je skoro akční, prostě mi to přijde jako velmi nedůstojné a umělé pokračování. Myslím, že Margaret Mitchell by to takhle nenapsala. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Jó, jó, tvůrci si mysleli: "Takové téma, to musí fungovat vždy, slavná romance, šoupnem tam nějakého známého herce, přidáme sladkobolný hudební motiv, diváci na tuhle velkolepou kostýmní podívanou určitě zaberou".... prdlajs! Nudné a roztahané až na půdu, bez jiskry a s jednou jedinou scénou porodu, která za něco stojí. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Veľa tých "vetrom odviatych" adaptácií som nevidela, ale táto je pre mňa asi jediná pozerateľná. Skvelé kostýmy, sympatická a dobre hrajúca Joanne Whaleyová, nádherné kulisy... a na seriál slušná dramatičnosť a vysoká úroveň. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Pokud už musím koukat na sladkobolnou pseudohistorii, dám raději přednost akčnějším kouskům, jako je Kleopatra nebo Cid. Přesto se občas rád odpoutám a právě tenhle film/ seriál je vhodnou příležitostí. Jde o trochu pokřivený pohled do americké historie, sledovaný na osudu ubohé, avšak statečné jižanské krásky Scarlett... bla, bla, bla. Zkrátím to, jde o poměrně snadno koukatelné nic ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale Timothy Dalton v roli Rhetta Butlera je přitažlivý asi jako sekačka na trávu a při zvuku děsivýho oplodňováku od Nazareth se mi otevírá kudla v kapse. Jenom doufám, že se Margaret Mitchell neobrací v hrobě. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Je to romantické, místy přeslazeneé, ale je třeba mít na paměti, že je to adaptace literární předlohy, která je právě taková. Bylo by nedobré, kdyby tuto poetiku románu autoři nerespektovali. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když je romantický seriál opravdu romantický, nezbývá než jej ocenit. Pěkný seriál, který možná sahal k nebetyčným výšinám, ale stal se poměrně oblíbeným ve svém žánru. Vyhnul se schematizování, nebyl nijak podbízivý a vysokou kvalitu udržely také dobré herecké výkony obou představitelů hlavních rolí. Scarlett OˇHara & Rhett Butler jsou prostě dokonale zamilovaný pár. A tak jim to přejme. 80% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Televízne pokračovanie legendárneho kinohitu, ktoré ale postráda atmosféru pôvodného snímku. A ja neviem či je to televíznym lookom, alebo zvolenými hercami. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Poměrně povedný sequel Jihu proti Severu, který se zaměřuje na osudy dvojice hlavních protagonistů po ukončení občanské války ve Spojených státech. Zajímavé je především zasazení příběhu do Irska, tedy ke kořenům Scarlett O'Harové. Doba je vykreslena poměrně dobře, minisérie ani chvíli nenudí a vystřídá se v ní značné množství zajímavých postav (i protagonistů). Joanne Wahlley jako Scarlett a Timy Dalton jako Rhett jsou více než v pořádku, takže celkově spokojenost. Sledováno téměř v jednom kuse :-) 8/10! ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Seriál, jako pokračování nepřekonatelného filmu z r.1939 JIH PROTI SEVERU. Již tehdy, jakmile vešlo ve známost, že chce spisovatelka RIPLEYOVÁ napsat pokračování tohoto románu, jsem kroutila hlavou, protože jsem nevěřila, že překoná spisovatelku MARGARET MITCHELLOVOU. No a po shlédnutí tohoto seriálu musím říci, že jsem měla pravdu. Ono to není vždy jednoduché vžít se do doby a století, ve kterém jsme nežili. Děj je prostě nastavená kaše, která se točí dokolečka jenom kolem Scarlett a jejich "kšeftů". Osobní vztah těch dvou jakoby vyčpěl. Ale to vše bych ještě spolkla. Znáte mě. Mi vadí detaily, které jsou prostě zásadní. Tak např.: jak může režisér do úlohy Scarlett obsadit HNĚDOOKOU ženskou, to prostě nechápu, zvláště, když ty její oči byly tou krásou. Jinak herečka JOANNE WHALLEY to zahrála jak nejlíp uměla. TIMOTHY DALTON jako Rhett Butler byl v pořádku a velmi se snažil dohonit Clarka Gablea, což se mu místy i velmi dařilo. Celý děj příběhu byl ovšem korunován moderní blbosti, a to 4.dílem, kdy zde dochází k vraždě ( z romantiky se rázem stal horror ) a to ještě z mnoha nemožnými prvky režie. Nedokážu si představit, že by šokovaný člověk, který vraždu nespáchal, tahal kuchyňský nůž z oběti a sahal na mrtvolu. Dále - při znásilnění mohla řvát Scarlett o pomoc a jistě by sluhové přiběhli. Měla jich v domě dost. Jenže ona se pouze rvala z násilníkem a vydávala zvuky, které si mohl kdokoliv jakkoliv vysvětlit. Abych to zkrátila : tato moderní horrorová vsuvka se mi do takového romantického filmu prostě nehodila a tím mě spisovatelka velmi otrávila. Když dva dělají totéž, prostě to není totéž. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Už dlouhá léta patří mé srdce, stejně jako milionů ostatních, Scarlett O´Harové a Rhettu Butlerovi, hrdinům nejslavnějšího světového bestselleru všech dob. Čtyřdílný film je natočen podle předlohy Alexandry Ripleyové. Není to sice legendární Jih proti severu, ale stejně mám tenhle film ráda. Timothy Dalton byl prostě neodolatelný a okouzlující. Love hurts od Nazareth můžu poslouchat pořád dokola, nikdy se mi neomrzí. Vlastně kvůli této písničce jsem Nazareth začala poslouchat. Někde mám ještě jejich stokrát slepovanou kazetu. Asi se po ní půjdu podívat. Už jsem zase sentimentální. ()

Reklama

Reklama