Reklama

Reklama

Výbuch bude v pět

  • angličtina Explosion at Five (více)

Obsahy(1)

Podle knížky Aleny Vostré vznikla v roce 1984 dětská komedie o žákovi páté třídy Ludvíkovi Čtrnáctém, jehož koníčkem je fyzika a chemie. Jeho experimenty, ač správně spočítané, většinou ale končí pěkným malérem. Nyní se Ludvík s kamarády chystá ne velkolepý pokus – pečlivě plánovaný výbuch by měl ověřit šíření zvuku ve vodě... (Magic Box)

(více)

Recenze (87)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Machři a šprti pro Husákovy děti. Víceméně povedený český dětský (rodinný) film, jehož největším kladem je, že jeho hlavním hrdinou je malý nerd...malý ,,socialistický Sheldon"...a jeho krásná starší sestra...Mahulena Bočanová byla fakt kus... ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

3*, a to jednak za pár opravdu životu nebezpečných scén (melouny, nábojnice na kolejích atd.), v podání mladého a nadějného fyzikáře Ludvíka Kastelána alias Ludvíka XIV. a jeho školní party. Dále za krásnou mladou 18nactku Mahulenu Bočanovou (Bíba), a také za skvělého, svérázného pana fyzikáře Lumíra v podání Jiřího Hálka, který nakonec měl to pochopení pro všechny ty jeho bláznivé pokusy. Ještě jsem ale zapomněl na pana Buchteleho ! Ó ano, jak pak by ne.. Chovatel šlechtěných králíků (Zdeněk Blažek-ktereho v postsynchronu daroval Mirko Musil). Jeho.... "To je sabotáž" !!! Mě fakt rozesmálo, v ten okamžik to nemělo chybu ! Celkově jde o průměr v tehdejším dětském rodinném filmu a v zábavě jako takové. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Zajímavé fyzikální pokusy sympatického Ludvíka, mladá a velice půvabná Mahulena Bočanová, neodolatelně roztržitý fyzikář Jiří Hálek, vkusná zábava a optimistická atmosféra. Tenhle film můžu. 80%. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Fyzika je krásná už svými definicemi a zákony. Před mostem je třeba zrušit krok, aby nespadl. Lidově řečeno - když výchylka ypsilon dosáhne g lomeno omega na druhou, pak f lomeno velké S překročí hodnotu sigma e, protože deformační likvidion zakmitače o šlajsnu vrznonož, není uvedený akvabác ničím jiným nežli cachtovodní karambolouch pokolena jdoucího ponoru neuvěřitelné pindy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdykoliv se k tomuhle filmu nachomýtnu, těším se na šílenou učitelku Z.Hadrbolcovou. Její průpovídky: slepice sezobne jedno vejce, čtyři vejce snesou tři slepice a slib, že nebudeš ze střechy shazovat školníky na nevinné melouny... mě vždy a znovu pobaví. A krásná Bočanová, prasklá lávka, patrony na kolejích a zapálený fyzikář. A tělocvikář netušící, že komár prokousne kalhoty. Nejen příjemná vzpomínka na dětství, ale jeden z milých rodinných filmů, ke kterým se člověk rád vrátí. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Méně známý český film, což je škoda, protože nabízí mnoho vtipných situací a po celou dobu sledování vám dokáže vykouzlit úsměv na tváři. Opravdu bylo fajn se na to koukat. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Modré sešity, bílá tílka, červené trenýrky, dřevěné lavice, brněnský přízvuk a slušná lekce fyziky ve velmi milé dětské komedii s klasickým československým nádechem. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Pro Husákovy děti se natočilo poměrně hodně filmů, jen občas se mezi nimi zjevil nějaký nezapomenutelný, což není případ tohoto snímku. Závěrečné trdlování fyzikáře s žákem již patří do kategorie trapné. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jak se jmenuješ ?? Slyšíš ?? Jak se jmenuješ ??" - "Babinský !!" - "Tvrdý nebo měkký !!" ;) Rozhodně tvrdý !! Zvlášť s přihlédnutím k mladistvé kobře Bočanové, která rozhodně od ztracené koloběžky v Chalupářích zkrásněla..;) Aniž bych tedy chtěl pořádat nějaké závody v impertinencích či snižovat kvality této výtečné adaptace stejně Vostré knižní předlohy.. Pinkavův tvůrčí vrchol s prvním tuzemským pokusem o atentát na školníka dokazuje, že i nerďáci můžou být dacani, totiž asociální živlové..;) ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jednou velkou záhadou v příběhu pro mě byl fakt,že nikdo kdo kdy slyšel tak nechutně hrát někoho na housle ho nemlaštil tím smyčcem po hlavě..Nezlobte se na mě ale to bylo pro mě opravdu utrpení přežít ten neskutečný rachot - a každý hned věděl,že Ludvík Čtrnáctý provedl nějákou lumpárnu. Líbí se mi pojetí,které hned naznačuje,že i inteligentní fyzik je jenom člověk jako tomu bylo například u toho Einsteina(špatné známky ve škole atd..).Film s prazvláštní atmosférou se zachycením času tehdejší doby na člověka působí uklidňujícím dojmem a občas i trochu úsměvným. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála dětských filmů (a to nejen českých), v kterém se hlavní dětský hrdina zajímá o něco rozumného. Bohužel filmu k dokonalosti ještě leccos chybí; nemá úplně ten správný šmrnc. Jednotlivé postavy mi přišly málo propracované, kamera mi mnohdy připadala jako málo nápaditá ... Pozorní diváci jistě zaznamenali i chyby ve filmu. Rád bych je zde i uvedl, ale zatím zde rubrika „Chyby ve filmu“ není k dispozici. Přesto přese všechno se na film dá dívat i 28 let po jeho vzniku. Film skýtá pro děti i dospělé svým celkem reálným dějem příjemnou zábavu. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nenáročný film pro děti a samozřejmě nejen pro ně, protože i já se na tenhle film ráda podívám. S takovou vášní pro fyziku jsem se ještě nesetkala, ale co každého z nás baví něco jiného. Já jsem vždycky fyziku a matematiku brala jako nutné zlo. Herecké obsazení nemělo chybu. Nejvíce se těším na Václava Babku a samozřejmě Zdenu Hadrbolcovou. Takové filmy jako je tento se dnes bohužel netočí. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Zajímavé je, že knižní předloha Aleny Vostré se jmenuje Výbuch bude v šest a nikoliv v pět jako film. Příjemný odpolední návrat do dětských let. Tohle jsem měl rád už jako malý kluk :-) A Mahuleně to tady ještě fakt sekne :-) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Příjemný film pro děti, rozhodně lepší průměr z podobné tvorby osmdesátých let. Přestože fyzika nebyla mým oblíbeným předmětem, zde mě nenudila tolik jako ve školních lavicích na živo :-) Ani zde nerušili "soudruzi" a vůbec je snímek ušetřen odkazů té doby. Jen by mě zajímalo, kde se natáčelo, prostředí vůbec neznám... ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Hezké rodinný filmek, spíše pro mladší generaci, ale na takové velikány, jako "Ať žijí duchové" nebo "Páni kluci" to vůbec nemá. 65% ()

Reklama

Reklama