Reklama

Reklama

Výbuch bude v pět

  • angličtina Explosion at Five (více)

Obsahy(1)

Podle knížky Aleny Vostré vznikla v roce 1984 dětská komedie o žákovi páté třídy Ludvíkovi Čtrnáctém, jehož koníčkem je fyzika a chemie. Jeho experimenty, ač správně spočítané, většinou ale končí pěkným malérem. Nyní se Ludvík s kamarády chystá ne velkolepý pokus – pečlivě plánovaný výbuch by měl ověřit šíření zvuku ve vodě... (Magic Box)

(více)

Recenze (87)

tonton78 

všechny recenze uživatele

klasický snímek na nedělní odpoledne, i po těch letech příjemné podívání a sympatické výkony neherců...a hlavně, žádnej výbuch... ()

Meow86 

všechny recenze uživatele

Mé první seznámení s ebonitovou tyčí a liščím ohonem. A jen tak mezi námi, Lubor Tokoš je vskutku velmi talentovaný malíř, úplný Vasilij Kandinskij. 85% ()

sharka.68 

všechny recenze uživatele

pokusy třít králíky pana Buchteleho pravítkem, aby vzniknul náboj, průšvihy přitahující Ludvík Čtrnáctý, mladá Mahu - ve filmu Bíba, super fyzikář Kostečka, kterého skvěle hraje Jiří Hálek a nádherná věta, které skoro nikdo nerozumí...a málokdo ji dokáže zopakovat.... ;-) ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Pro děti paráda, pro dospělé už trochu naivní a roztahaná záležitost, ale film dokážet svými vtípky zabavit i je (Pád melounu na školníka). Oceňuji právě to, že tyhle fóry jsou určeny jak pro děti a dospělé a že se jim smějí všechny generace, to je umění vytvořit takový film (uměl to skvěle Macourek - Dívka na koštěti a spol.). Ludvík Čtrnáctý je takovým předchůdcem Sheldona Coopera. A toto je asi jediný film, ve kterém si můžete opravdu užít Mahulenu. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film si z dětství nepamatuju. A podle data vzniku bych měl. Asi mě nezaujal, stejně jako mě nezaujal ani dnes. ()

TommmyT 

všechny recenze uživatele

Tento film si hodně pamatuju ze svého mládí. Rád jsem se na něj podíval tehdy a rád se na něj podívám i dnes. Není to sice top filmů pro děti a mládež, ale je to o něco víc než průměr. Dobrá role pro Jiřího Hálka, Zdena Hadrbolcová opět perfektní jako vždy. Film by sice mohl být ještě lepší, ale celkově je to pohodová podívaná. Škoda že tu nejdou půl hvězdičky, toto je přesně na tři a půl hvězdičky. ()

Drky 

všechny recenze uživatele

Zábavná komedie plná fyziky, a různých dětských rošťáren na jednom venkovském městečku. Malého Enšteina Ludvíka nezajímá nic jiného než jen jeho milovaná fyzika a svým střeštěným výzkumům podřizuje všechno. Při každém jeho novém nápadu jsem vždy očekával co zase nového natropí a jak se z toho později vyseká. Hodnocení 3* a 70procent%. ()

maara666 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřitelná bolševická agitka, která měla přitáhnout děti k fyzice. Ale je to takové toporné a navíc s hroznou hudbou. ()

tomuleee 

všechny recenze uživatele

Tento film dostává rovných 100% za to že celý se natáčel v Bystřici pod Hostýnem a okolí, což je od mého rodiště asi 15 km a taky sem tam jezdil 4 roky do školy. Škoda že ho ve filmu přejmenovali. ()

andydufrsn 

všechny recenze uživatele

Dětský film o nadaném fyzikovi, který pro svou lásku k fyzice nějak nedokáže zapadanout do normálního života. Nic moc extra zajímavého snad jen to, že se filmaři vyhnuli nějaké veliké stranické propagaci ()

Trucker 

všechny recenze uživatele

Mladá Mahulena Bočanová je krásná, ale ten film je zoufale nudný a už od půlky jsem jenom koukal kdy bude konečně konec. ()

burg 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem moc, takže o to příjemněji jsem byl překvapen. Zvlášť rolí fyzikáře v podobě Jiřího Hálka a jeho hlášek, kterými vysvětloval fyzikální dění okolo něj... Aneb "protože deformační likvidion zakmitače o šlajsnu vrznonož, není uvedený akvabác ničím jiným nežli cachtovodní karambolouch pokolena jdoucího ponoru neuvěřitelné pindy." Opravdu povedené! ()

Reklama

Reklama