Reklama

Reklama

Král: Věčný panovník

(seriál)
  • Jižní Korea Deo king : yeongwoneui gunju (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Novodobý korejský panovník projde tajemným portálem do paralelního světa a potká tam policejní detektivku, která má pro strach uděláno. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Roby 

všechny recenze uživatele

Rukopis scénáristky Kim Eun-Sook je viditelný o tom není sporu, ale i tak nejsem s doramou úplně spokojen, natož nadšen. Její předchozí seriály například: Secret Garden nebo Goblin mě upoutaly daleko více. Lee Min Ho svou roli zvládl, ale ke Kim Go-Eun mám jisté výhrady, jelikož si nemyslím, že byla správnou volbou pro tento seriál. Už od začátku mi pro tu roli prostě neseděla a její až nepřirozeně časté uplakané výlevy mi ke statečné policistce nesedí. Kdo mě překvapil, tak byl skvělý Woo Do-Hwan, kterého jsem si v jeho dvojroli oblíbil asi nejvíce. Taky bych ještě chtěl vyzdvihnout okouzlující premiérku, která se z mě neznámého důvodu v druhé polovině doramy zcela vytratila a měla za epizodu asi tak dvě minuty nebo dokonce v některých dílech nebyla vůbec... nechápu. Je to všechno takové děsně okouzlující, romantické a často dost akční a to není obvyklá trojkombinace. Sice to asi nebude patřit mezi nejlepší kousky roku 2020, ale diváky kteří nadšeně milují vykonstruované romantické zamilované super chvilky, kde krásní lidé dělají krásné věci si jistě najde. Je mi trochu záhadou, jak je možné, že průměr hodnocení u jednotlivých epizod mi dělá ve výsledku čtyři hvězdy, ale nebudu podvádět a tu čtyřku doramě dám. ()

bulinka 

všechny recenze uživatele

Keď som začala toto pozerať, nepoznala som žiadneho z hercov (nie ani Lee Min-Ho). Prvý diel bol pre mňa chaotický a teda som bola stratená v ktorom svete či roku som...až neskôr som to pochopila...a potom to už bolo super? hudba, príbeh, akcia, emócie, efekty, kostýmy, skvelé. Herecké obsadenie výborné, aj vedľajšie role: hlavný záporák, ochrankár Lee Min-Ho-a, kamoš hlavnej herečky a dvorná dáma!. Niekedy ma práve tie vedľajšie bavili viac. Nenudila som sa ani chvíľu. ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

Kim Eun-sook to má se svými scénáři ode zdi ke zdi. Po skvělém Mr. Sunshine nasbírala pár lysohlávek, udělala z nich smaženici a po jídle se pustila do psaní. Jinak si to neumím vysvětlit. Ono to není úplně marné, kupodivu mě to i baví, ale je to tak strašně překombinované, že mám při ruce občanku a zrcadlo, abych se přesvědčila, že já jsem ještě pořád já. A herci? Woo Do-hwan excelentní. Lee Min-ho hrál ze začátku hodně uvolněně, bylo vidět, jak ho to po vojně baví. Nakonec bohužel dojel na ten šílený scénář. Goblinovou nekomentuju, protože ji nemám ráda. Velká klika je, že mistr kamery a obrazu houby nerad a vizuálně udělal ze seriálu umělecké dílo. Titulky 3,5* ()

Kreptry 

všechny recenze uživatele

Kim Eun-sook. Můžete jí milovat nebo nenávidět, buď 0 nebo 1, nic mezi tím. Plno korejských seriálů má slibný začátek, ale potom se kolem kritického 8.-11. dílu něco stane a to způsobí, že buď příběh nabere druhý dech nebo se to nějak doklepe do konce. U The King: Eternal Monarch jsem měla pocit, že první polovina přešla hrozně rychle a druhá ještě rychleji. Bylo to jako na horské dráze – rovinka s krásným výhledem do kraje, potom mírný sešup dolů, aby se mohlo opět vyjet na nejvyšší bod dráhy, sjet dolů, projet vodou a přijet do cíle. Uznávám, že je příběh komplikovaný. Je zde plno postav a cestování časem, které nemusí mít každý rád, je pokaždé, pokud je takhle propracované, těžké pochopit. Proto jsem velmi ráda, že jsem prošla průpravou s Doctorem Who. Myslím, že mi to dost pomohlo. Uznávám taky, že mám několik otázek, které bych potřebovala vysvětlit, nejlépe od samotné scénáristky, ovšem to nic nemění na tom, že jsem se do téhle kdramy zamilovala. Nebo jsem se spíš zamilovala do Lee Gona? To je asi přesnější. V Legend of the Blue Sea mi byl Lee Min-ho jedno, možná na mě působil až nepříjemně, ale tady? Radikální otočení! Myslím, že se můžou všichni princové z pohádek jít vycpat, Lee Gon je totiž strčí hravě do kapsy. Královna Kim Go-eun má talent. Ukázala ho v Goblinovi a ukázala ho i teď. Co bych ale ráda vyzdvihla nad všechno ostatní, a pro mě osobně jde o velmi důležitý článek v mém hodnocení, a to u čehokoliv, na co koukám, je soundtrack. Instrumentální doprovod seriálu je naprosto uchvacující! ()

Felisr 

všechny recenze uživatele

Těžké na hodnocení... Kamera, výprava i kostýmy výborné. Místy kulhající příběh i průměrné herecké výkony ale procenta snižují. Min-ho Lee umí hrát (a dobře!), bohužel zde po něm nejspíš chtěli v drtivé většině udržovat monarchovsko / narcisistní pokerovou tvář, což seriálu neprospělo. Jako král je ovšem vizuálně naprosto k sežrání, dámy! Jeho dámský protějšek bych ale shrnula větou Se-ri z Crash Landing on you : "Má na lepší!" ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení seriálu začalo v říjnu 2019 a skončilo 28. května 2020. (Roby)

Reklama

Reklama