Reklama

Reklama

Král: Věčný panovník

(seriál)
  • Jižní Korea Deo king : yeongwoneui gunju (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Novodobý korejský panovník projde tajemným portálem do paralelního světa a potká tam policejní detektivku, která má pro strach uděláno. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Felisr 

všechny recenze uživatele

Těžké na hodnocení... Kamera, výprava i kostýmy výborné. Místy kulhající příběh i průměrné herecké výkony ale procenta snižují. Min-ho Lee umí hrát (a dobře!), bohužel zde po něm nejspíš chtěli v drtivé většině udržovat monarchovsko / narcisistní pokerovou tvář, což seriálu neprospělo. Jako král je ovšem vizuálně naprosto k sežrání, dámy! Jeho dámský protějšek bych ale shrnula větou Se-ri z Crash Landing on you : "Má na lepší!" ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Velmi ambiciózní projekt, krásně osvětlený, vybarvený, s uměleckými obrazy, jehož ramena drtí ambice, které nedokáže naplnit. Seriál je trochu jako laciná telenovela; občas nerespektuje diváku inteligenci, nabízí ďuzny ve scénáři jak hrom, klišé, s nimiž neumí pracovat, a zbytečné postavy, sice zahrané skvělými herci, ale absolutně zbytečné. Zní to prostě skvěle – paralelní svět, král a detektivka; fešák, co neumí hrát, Lee Min Ho, a herečka, které to občas sedne a občas ne, Kim Go Eun. Jenomže scénář to zabil, nemluvě o tom, že je jasné, že tenhle seriál chce jen vydělat, nic jiného, protože tak směšný product placement už jsem dlouho neviděla (Dá si někdo smažené kuře?). Jediný, kdo ze seriálu vytřískal maximum, byl herec Woo Do Hwan, jeho postavy se opravdu lišily, skvěle je zahrál a vlastně to on to dost zachraňoval. Nikoliv přehršel romantiky, který vznikl odnikud. Hrdinčino zamilování ovšem působí, že přišlo teprve ve chvíli, kdy zjistila, že hrdina je opravdu král a bohatý… víte, čím to zavání… Vlastně bych takhle mohla nadávat dál a dál. Na to, že záporák sice působil drsně, ale vlastně ničeho nedosáhl, jen tam tak pobýval, mračil se, sem tam něco provedl, ale vlastně postava bez hloubky a zájmu (ačkoliv herec je to fajnový). Zápletka byla prostá, jen příběh je divně pomotaný, aby nebylo na první pohled vidět, jak slabý scénář je. A tak dále, a tak dále (kdyby měl někdo zájem, jsem ochotná mu další věci napsat do zpráv :-D). Co se mi ale na seriálu líbilo, byla hudba, která opravdu sedla do scén, ačkoliv není zapamatovatelná a OST není peckové se zapamatovatelnou alespoň jednou písní, dále také kamera a světlo, s tím si opravdu vyhráli a za mě oba palce nahoru. Sem tam nějaká scéna byla fajn, pokud tam zrovna nekdákali ty hrozně trapné věci, které by se dospělý člověk styděl říct, ale rozhodně tyhle scény nestojí zato, aby to člověk zkouknul celé. Efekty byly fajn. Ve zkratce: Kamera, světlo, Woo Do Hwan jsou tři důvody, proč seriál nespadl do bahna, ale šosy si v něm máčí. Lee Min Ho je stále fešák, Kim Go Eun sice umí hrát, ale tady nebylo co, dohromady jim to i docela klapalo, ale žádný zázrak. Je to celé romantika a kdesi na pozadí se odehrává zbytek, který je stejně všem fanouškům u zadku. Hlavní je, že se král a detektivka milují… Seriál zničen velmi slabým scénářem, který ani nevěděl, co chce vyprávět a jak ukočírovat všechny ty postavy, které si vymyslel. ()

Reklama

Roby 

všechny recenze uživatele

Rukopis scénáristky Kim Eun-Sook je viditelný o tom není sporu, ale i tak nejsem s doramou úplně spokojen, natož nadšen. Její předchozí seriály například: Secret Garden nebo Goblin mě upoutaly daleko více. Lee Min Ho svou roli zvládl, ale ke Kim Go-Eun mám jisté výhrady, jelikož si nemyslím, že byla správnou volbou pro tento seriál. Už od začátku mi pro tu roli prostě neseděla a její až nepřirozeně časté uplakané výlevy mi ke statečné policistce nesedí. Kdo mě překvapil, tak byl skvělý Woo Do-Hwan, kterého jsem si v jeho dvojroli oblíbil asi nejvíce. Taky bych ještě chtěl vyzdvihnout okouzlující premiérku, která se z mě neznámého důvodu v druhé polovině doramy zcela vytratila a měla za epizodu asi tak dvě minuty nebo dokonce v některých dílech nebyla vůbec... nechápu. Je to všechno takové děsně okouzlující, romantické a často dost akční a to není obvyklá trojkombinace. Sice to asi nebude patřit mezi nejlepší kousky roku 2020, ale diváky kteří nadšeně milují vykonstruované romantické zamilované super chvilky, kde krásní lidé dělají krásné věci si jistě najde. Je mi trochu záhadou, jak je možné, že průměr hodnocení u jednotlivých epizod mi dělá ve výsledku čtyři hvězdy, ale nebudu podvádět a tu čtyřku doramě dám. ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Nápad s jinými dimenzemi oceňuji, ale nemyslím si, že to tvůrci úplně zvládli. Nic moc nebylo vysvětlené a akorát se vytvořilo spoustu nelogičností. Musím nanejvýš vyzdvihnout nápad s dvojníky a to především v podání Do-hwan Wooa. První díl byl poměrně slabší, skákalo se hodně v čase a dimenzích a párkrát mi chvíli trvalo se zorientovat. Scéna na začátku se zradou byla skvělá, pak ale chvíli trvá, než seriál nabere to správné tempo, které si drží až konce. Taky mi ze začátku příliš nesedl vývoj vztahu mezi hlavními hrdiny. Po nějaké době se mi to rozleželo v hlavě a snižuji hodnocení na 3 hvězdy. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Krásné a průzračné jako magické jezero, o lásce, která propojuje dva různé světy, o desítce postav, které všechny si vás získají svým osobitým kouzlem, napínavé a to  se obešli bez hudby, která normálně tak hezky podtrhuje romantické scény jiných doram. Jistě by se stal jedním z mých top10 seriálů, nebýt chyb, kterých se dopouštěli, aby docílili kýženého efektu, a které mi tentokrát neunikly. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení seriálu začalo v říjnu 2019 a skončilo 28. května 2020. (Roby)

Reklama

Reklama