Reklama

Reklama

Král: Věčný panovník

(seriál)
  • Jižní Korea Deo king : yeongwoneui gunju (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Novodobý korejský panovník projde tajemným portálem do paralelního světa a potká tam policejní detektivku, která má pro strach uděláno. (Netflix)

Recenze (20)

ainny 

všechny recenze uživatele

Kim Eun-sook to má se svými scénáři ode zdi ke zdi. Po skvělém Mr. Sunshine nasbírala pár lysohlávek, udělala z nich smaženici a po jídle se pustila do psaní. Jinak si to neumím vysvětlit. Ono to není úplně marné, kupodivu mě to i baví, ale je to tak strašně překombinované, že mám při ruce občanku a zrcadlo, abych se přesvědčila, že já jsem ještě pořád já. A herci? Woo Do-hwan excelentní. Lee Min-ho hrál ze začátku hodně uvolněně, bylo vidět, jak ho to po vojně baví. Nakonec bohužel dojel na ten šílený scénář. Goblinovou nekomentuju, protože ji nemám ráda. Velká klika je, že mistr kamery a obrazu houby nerad a vizuálně udělal ze seriálu umělecké dílo. Titulky 3,5* ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Velmi ambiciózní projekt, krásně osvětlený, vybarvený, s uměleckými obrazy, jehož ramena drtí ambice, které nedokáže naplnit. Seriál je trochu jako laciná telenovela; občas nerespektuje diváku inteligenci, nabízí ďuzny ve scénáři jak hrom, klišé, s nimiž neumí pracovat, a zbytečné postavy, sice zahrané skvělými herci, ale absolutně zbytečné. Zní to prostě skvěle – paralelní svět, král a detektivka; fešák, co neumí hrát, Lee Min Ho, a herečka, které to občas sedne a občas ne, Kim Go Eun. Jenomže scénář to zabil, nemluvě o tom, že je jasné, že tenhle seriál chce jen vydělat, nic jiného, protože tak směšný product placement už jsem dlouho neviděla (Dá si někdo smažené kuře?). Jediný, kdo ze seriálu vytřískal maximum, byl herec Woo Do Hwan, jeho postavy se opravdu lišily, skvěle je zahrál a vlastně to on to dost zachraňoval. Nikoliv přehršel romantiky, který vznikl odnikud. Hrdinčino zamilování ovšem působí, že přišlo teprve ve chvíli, kdy zjistila, že hrdina je opravdu král a bohatý… víte, čím to zavání… Vlastně bych takhle mohla nadávat dál a dál. Na to, že záporák sice působil drsně, ale vlastně ničeho nedosáhl, jen tam tak pobýval, mračil se, sem tam něco provedl, ale vlastně postava bez hloubky a zájmu (ačkoliv herec je to fajnový). Zápletka byla prostá, jen příběh je divně pomotaný, aby nebylo na první pohled vidět, jak slabý scénář je. A tak dále, a tak dále (kdyby měl někdo zájem, jsem ochotná mu další věci napsat do zpráv :-D). Co se mi ale na seriálu líbilo, byla hudba, která opravdu sedla do scén, ačkoliv není zapamatovatelná a OST není peckové se zapamatovatelnou alespoň jednou písní, dále také kamera a světlo, s tím si opravdu vyhráli a za mě oba palce nahoru. Sem tam nějaká scéna byla fajn, pokud tam zrovna nekdákali ty hrozně trapné věci, které by se dospělý člověk styděl říct, ale rozhodně tyhle scény nestojí zato, aby to člověk zkouknul celé. Efekty byly fajn. Ve zkratce: Kamera, světlo, Woo Do Hwan jsou tři důvody, proč seriál nespadl do bahna, ale šosy si v něm máčí. Lee Min Ho je stále fešák, Kim Go Eun sice umí hrát, ale tady nebylo co, dohromady jim to i docela klapalo, ale žádný zázrak. Je to celé romantika a kdesi na pozadí se odehrává zbytek, který je stejně všem fanouškům u zadku. Hlavní je, že se král a detektivka milují… Seriál zničen velmi slabým scénářem, který ani nevěděl, co chce vyprávět a jak ukočírovat všechny ty postavy, které si vymyslel. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Mňa tento kúsok totálne okúzlil a nevidím na tom cez svoje ružové okuliare chybu, akurát ten koniec ala "Crash Landing on You" ma trošku sklamal, celý čas som dúfala v šťastný koniec, lebo som si ním úprimne povedané nebola veľmi istá. Ale bolo mnoho scén, keď som šla okúzlením do kolien, úžasné nádherné, dramatické, hrdinské, dojemné. Bolo to waw... Ja som na tieto časové, osudové, minuloživotové zápletky vysadená, takže za mňa 100%. Stíhala som sledovať zvraty, zmeny osôb, času, dimenzie a keď sa na konci 11. dielu objavil na tom bielom koni, oh srdce moje... takýto nejaký by mal byť záver... aby som ešte chvíľu sedela s otvorenými ústami a zízala na TV. Ale ono je to v kórejských seriáloch čo to sledujem pomerne časté, že to waw je tak diel či dva pred koncom a potom to nejako plynie pokojne do stratena... Lee Min Ho ako kráľ bol skutočne grandiózny svojim zjavom... ()

skretik 

všechny recenze uživatele

zaciatok super, v strede som sa smiala ako kon na tych blbostiach a koniec nedorieseny, ziadne paradoxy sa neriesia, ved tie sa vyriesia same, nie?! takze zmatene reakcie na celok... nie zle, ale ani dobre :D ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Nápad s jinými dimenzemi oceňuji, ale nemyslím si, že to tvůrci úplně zvládli. Nic moc nebylo vysvětlené a akorát se vytvořilo spoustu nelogičností. Musím nanejvýš vyzdvihnout nápad s dvojníky a to především v podání Do-hwan Wooa. První díl byl poměrně slabší, skákalo se hodně v čase a dimenzích a párkrát mi chvíli trvalo se zorientovat. Scéna na začátku se zradou byla skvělá, pak ale chvíli trvá, než seriál nabere to správné tempo, které si drží až konce. Taky mi ze začátku příliš nesedl vývoj vztahu mezi hlavními hrdiny. Po nějaké době se mi to rozleželo v hlavě a snižuji hodnocení na 3 hvězdy. ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Rukopis scénáristky Kim Eun-Sook je viditelný o tom není sporu, ale i tak nejsem s doramou úplně spokojen, natož nadšen. Její předchozí seriály například: Secret Garden nebo Goblin mě upoutaly daleko více. Lee Min Ho svou roli zvládl, ale ke Kim Go-Eun mám jisté výhrady, jelikož si nemyslím, že byla správnou volbou pro tento seriál. Už od začátku mi pro tu roli prostě neseděla a její až nepřirozeně časté uplakané výlevy mi ke statečné policistce nesedí. Kdo mě překvapil, tak byl skvělý Woo Do-Hwan, kterého jsem si v jeho dvojroli oblíbil asi nejvíce. Taky bych ještě chtěl vyzdvihnout okouzlující premiérku, která se z mě neznámého důvodu v druhé polovině doramy zcela vytratila a měla za epizodu asi tak dvě minuty nebo dokonce v některých dílech nebyla vůbec... nechápu. Je to všechno takové děsně okouzlující, romantické a často dost akční a to není obvyklá trojkombinace. Sice to asi nebude patřit mezi nejlepší kousky roku 2020, ale diváky kteří nadšeně milují vykonstruované romantické zamilované super chvilky, kde krásní lidé dělají krásné věci si jistě najde. Je mi trochu záhadou, jak je možné, že průměr hodnocení u jednotlivých epizod mi dělá ve výsledku čtyři hvězdy, ale nebudu podvádět a tu čtyřku doramě dám. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Krásné a průzračné jako magické jezero, o lásce, která propojuje dva různé světy, o desítce postav, které všechny si vás získají svým osobitým kouzlem, napínavé a to  se obešli bez hudby, která normálně tak hezky podtrhuje romantické scény jiných doram. Jistě by se stal jedním z mých top10 seriálů, nebýt chyb, kterých se dopouštěli, aby docílili kýženého efektu, a které mi tentokrát neunikly. ()

jarah 

všechny recenze uživatele

Nebudem riešiť logiku, paradoxy, kontrasty či kvantovú fyziku. Myslím, že to ani nebolo zámerom tohto seriálu. Mňa si táto dráma získala, rezonovala na mojej frekvencii a splnila moje očakávania. Vždy ide o splnenie alebo nesplnenie subjektívnych očakávaní. Má všetko, čo robí dramatické dielo drámou - úvod, zápletku, vyvrcholenie, dejový zvrat a rozuzlenie. Postavy sa vyvíjajú, niektoré viac, iné menej. Zaujímavý moment bolo prepisovanie spomienok, to ma naozaj bavilo. Jednu hviezdičku som zadržala kvôli mierne rozpačitému ukončeniu, ale môže sa stať, že ju časom pridám, keď si druhú polovicu seriálu pozriem s inými, než anglickými titulkami. Pripúšťam, že mi niečo mohlo ujsť. Lee Min Ho ako herec dozrel, Woo Do Hwan je prirodzený talent a dokonca som vzala na milosť Kim Go Eun, ktorá ma z doterajších seriálov veľmi nepresvedčila. Tu sa dvojúlohy zhostila na jednotku a dokonca im to s veličenstvom sluší. Scéna na konci jedenástej epizódy mi vyrazila dych. Silné štyri. ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Scéna, kdy hlavní hrdina jede ulicemi v čele jednotek na koni zachránit svojí lásku je tak strašně stupidní a kýčovitá, že by před ní mělo být varování.. ()

Felisr 

všechny recenze uživatele

Těžké na hodnocení... Kamera, výprava i kostýmy výborné. Místy kulhající příběh i průměrné herecké výkony ale procenta snižují. Min-ho Lee umí hrát (a dobře!), bohužel zde po něm nejspíš chtěli v drtivé většině udržovat monarchovsko / narcisistní pokerovou tvář, což seriálu neprospělo. Jako král je ovšem vizuálně naprosto k sežrání, dámy! Jeho dámský protějšek bych ale shrnula větou Se-ri z Crash Landing on you : "Má na lepší!" ()

mmatuli 

všechny recenze uživatele

Cestování v čase mezi paralelními světy v jiném, vydařeném, podání. Dost k tomu přispěly i efekty a líbivé tváře. Konec bych si uměla představit jiný, nicméně všechno bylo uspokojivě dotaženo. ()

bulinka 

všechny recenze uživatele

Keď som začala toto pozerať, nepoznala som žiadneho z hercov (nie ani Lee Min-Ho). Prvý diel bol pre mňa chaotický a teda som bola stratená v ktorom svete či roku som...až neskôr som to pochopila...a potom to už bolo super? hudba, príbeh, akcia, emócie, efekty, kostýmy, skvelé. Herecké obsadenie výborné, aj vedľajšie role: hlavný záporák, ochrankár Lee Min-Ho-a, kamoš hlavnej herečky a dvorná dáma!. Niekedy ma práve tie vedľajšie bavili viac. Nenudila som sa ani chvíľu. ()

Kreptry 

všechny recenze uživatele

Kim Eun-sook. Můžete jí milovat nebo nenávidět, buď 0 nebo 1, nic mezi tím. Plno korejských seriálů má slibný začátek, ale potom se kolem kritického 8.-11. dílu něco stane a to způsobí, že buď příběh nabere druhý dech nebo se to nějak doklepe do konce. U The King: Eternal Monarch jsem měla pocit, že první polovina přešla hrozně rychle a druhá ještě rychleji. Bylo to jako na horské dráze – rovinka s krásným výhledem do kraje, potom mírný sešup dolů, aby se mohlo opět vyjet na nejvyšší bod dráhy, sjet dolů, projet vodou a přijet do cíle. Uznávám, že je příběh komplikovaný. Je zde plno postav a cestování časem, které nemusí mít každý rád, je pokaždé, pokud je takhle propracované, těžké pochopit. Proto jsem velmi ráda, že jsem prošla průpravou s Doctorem Who. Myslím, že mi to dost pomohlo. Uznávám taky, že mám několik otázek, které bych potřebovala vysvětlit, nejlépe od samotné scénáristky, ovšem to nic nemění na tom, že jsem se do téhle kdramy zamilovala. Nebo jsem se spíš zamilovala do Lee Gona? To je asi přesnější. V Legend of the Blue Sea mi byl Lee Min-ho jedno, možná na mě působil až nepříjemně, ale tady? Radikální otočení! Myslím, že se můžou všichni princové z pohádek jít vycpat, Lee Gon je totiž strčí hravě do kapsy. Královna Kim Go-eun má talent. Ukázala ho v Goblinovi a ukázala ho i teď. Co bych ale ráda vyzdvihla nad všechno ostatní, a pro mě osobně jde o velmi důležitý článek v mém hodnocení, a to u čehokoliv, na co koukám, je soundtrack. Instrumentální doprovod seriálu je naprosto uchvacující! ()

moikan 

všechny recenze uživatele

Sú v tom prachy, ako vidno z produkcie aj hereckého obsadenia. Pri takej nákladnej výprave by to už chcelo kvalitný scénar bez chýb a vážnych trhlín v logike. Ako epizódy plynuli, kvalita deja sa zhoršovala a v podstate sa len točila na mieste. Myslím že paralelný svet s kórejským kráľovstvom , ktoré vyhráva proti Japonsku asi zvyšuje národné povedomie Kórei, ale mňa seriál neoslovil. Aspoň že side-couple boli obaja nadmieru sympatickí. ()

Thalin 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál byl pro mě takovým návratem  ke korejským dramatům obecně. Je to sice taková pohádka, ale zároveň protkaná něčím dospělejším, co tomu nedodává až tak těžce naivní a romantický efekt, který mě u některých korejských seriálů trošku štve. Jistě, cestuje se tu portály, takže o reálnosti asi nemůže být moc řeč. A že se do sebe hlavní protagonisti zakoukají je taky asi každýmu jasné. Ale třeba chování naší policistky vůči králi je ze začátku prostě skvělé, nepáře se s tím a umí projevit nějakou osobnost. Min-ho tu opět hraje nabubřelého pitomce (jak ten mě štval v Boys before flowers..) ale ukáže, že není až takový náfuka, jak by se mohlo zdát. Na jednu stranu to opravdu působí jako nějaká telenovela, ostatně jako většina romantických seriálů z korejské produkce, ale zároveň tam byly momenty, které to z toho vytrhovaly. Sice mě totálně nebavil hlavní záporák, i proto, že bylo jasné, jak to dopadne a on byl vcelku nepřesvědčivý, ale jinak jsem se bavila. Jen ten konec mi přišel takový nedotažený, ()

MatoPalkes 

všechny recenze uživatele

Krásny vizuál, nádherná hudba a skvelý hlavný predstaviteľ. Tu to žiaľ všetko končí. Goblinka dosť nesympatická a príbeh ma nudil a tešil som sa na koniec. ()

Rozarka18 

všechny recenze uživatele

Nie je to najhoršie na svete. V čom vidím problém, sú chýbajúce mantinely. Zo začiatku sa treba zorientovať. Spoiler: Keď už vieme čo a ako, sú presuny v paralelnom svete zaujímavé. Keď sa postavy začnú producírovať tu a tam a zas a znova, o nudu je postarané. Logiku neriešim. Hlavná ženská predstaviteľka mi teda riadne liezla na nervy, ale plusom tohto seriálu, hlavne zo ženskej stránky, je Lee Min-ho. Najväčší kórejský playboy je v úlohe kráľa skutočne pôsobivý. On nemusí nič hrať, stačí keď len tak stojí, či už v nóbl kabáte alebo v škaredej čiernej bunde, aj so zakrvaveným ksichtikom je na zjedenie. ()

JanJakJan 

všechny recenze uživatele

Milé překvapeni, pomale Korejské fantasy, kde se spojí dva světy. Přítomná, rozdělena Korea a paralelní svět ve kterém Korea je spojená stále v jedno velké království, tomu vládne mladý král.  Ten se k vládě dostane už ve 4 letech při vraždě svého otce. V ten okamžik se mu do ruky dostane artefakt  z druhého světa. Příběh bojuje s časem, láskou a pomstychtivým rodinným členem a to nejen  záhadným, vtipným, ale hlavně romantickým způsobem. Je to epický a výpravný příběh do rozdílných světů s časovým limitem, plný klasických korejských pauz, průtahu, důrazu na romantiku s klasickou opatrnosti na dotyky, polibky, blízkost a náklonnost, ale s ukázkou toho čím Korea oplývá, přírodou technologii okolím architekturou …..vždy to vše dokáží spojit. I přes délku jednotlivých dílu a sérii chcete další a další pohádku, protože to je prostě senzační. ()

TedyM 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní dílo, které mě moc neoslovilo. Začnu mínusy - láska mezi hlavními hrdiny, která není moc přesvědčivá. Chová se k němu hrozně, nevěří mu a pak ho najednou miluje? Ne, nepřesvědčili mě vlastně za celý seriál, proto se mě jejich problémy a opětovná setkání emočně vůbec nedotkly (což je u kdrama téměř zázrak). Děravý scénář - celé to nedávalo vlastně smysl (což by se dalo teoreticky prominout, spousta seriálů je z logického hlediska úplná blbost), ale konec byl úplně nelogický a vlastně ho doteď nechápu. Nebylo to uspokojivě vysvětleno. Říct si po skončení seriálu, že lituju, že jsem ho zkoukla, není moc dobrá vizitka. Podle mého by to mělo dávat aspoň nějaký základní smysl, kdy si člověk řekne "aha, proto se to stalo". Tady nic takového nenastalo. Děj si prostě běží lineárně podle svého, hlavně aby nastal vytoužený konec. Asi scenáristka předpokládala, že diváci jsou úplně blbí a stačí jim vidět romantické scény mezi hlavními hrdiny a jakýs takýs happy end. Netřeba nic vysvětlovat a hledat v tom logiku. Abych jen nehaněla - hlavní záporák měl neskutečné charisma a Woo Do-Hwan byl snad úplně nejlepší. Nejsem fanynka Lee Min-ho, podle mě je to herec jednoho výrazu, ale tady mu to docela sedlo a hezky se na něj koukalo. To je ovšem všechno. ()

Reklama

Reklama