Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Malajsie, 19. století. Britský kolonizátor James Brooke chce vší silou upevnit svoji moc. Ale je tady pirát Sandokan, syn Maháradži a poslední člen bývalé vládnoucí dynastie, který se postaví kolonizaci a bojuje proti nepřátelům, aby osvobodil zemi od kruté nadvlády. V roce 1884 vznikl na základě historické skutečnosti dobrodružný román Tygr z Malajsie od Emilia Salgariho, který měl velký ohlas u čtenářů. Filmová verze přilákala v roce 1976 téměř celou jednu generaci diváků před televizní obrazovky nejen exotickými přírodními scenériemi či charismatickým představitelem Sandokana v podání Kabira Bediho, ale také jeho romantickým vztahem s Mariannou na pozadí anglické nadvlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který dychtivě sledovala děcka stejně jako dospělí - v první polovině osmdesátých let to byla exotická bomba, která skýkala akčnost stejně jako hlubší děj. Spravedlivý boj šlechtice proti nadnárodní společnosti, velká láska a velkorysá výprava zaručila velkolepý úspěch a buďto založila podklad pro budoucí kariéru zúčastněných herců, nebo poskytla vrchol jejich kariéry. Bílé tričko s malým červeným odznakem Sandokana na hrudi bylo mým nejoblíbenějším - je to pryč, ale emoce s tímto snímkem zůstávají. Blíže viz jednotlivé díly. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Vedle céček, Rubikovy kostky a Holek z naší školky určitě největší hit mých let školou povinných. Kabir Bedi tu zúročil své charyzma asi nejlépe ve své kariéře (snad vyjma Černého korzára), zdařile navozená exotická atmosféra a nostalgie také dělají své, ale k čtyřhvězdičkovému hodnocení značnou měrou přispěli hlavně dajačtí lovci lebek - od dětství moje oblíbená "sandokaní " rekvizita. ()

Reklama

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Zastaralé, nepekné, ale solídne dobrodružné. A hlavne: kultové. Ako človek už nenarodený v Československu by som nikdy nepochopil kultovosť Sandokana, nebyť rozprávania mojich rodičov. Tričká s podobizňou Kabira Bediho a fakt, že množstvo Rómov a rozličných výstredných indivíduí v osemdesiatych rokoch dalo svojim deťom meno Sandokan, hovoria za všetko. Remeselne naničhodné dielo, jeho kultúrna a "historická" hodnota je však nespochybniteľná. (50%) ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Odjakživa jsem znal pouze španělský animovaný seriál o Sandokanovi, teprve až nyní jsem se odhodlal shlédnout i hranou verzi. Proto jsem celkem v šoku, že seriál končí smrtí Mariany a dobytím Mompracemu Brookem. Sice uznávám, že jisté kouzlo tento seriál má, ostatně jako většina dobrodružných a výpravných seriálů 70. a 80. let, ovšem na můj vkus zde bylo zbytečně až příliš mrtvých. Také mi nevyhovovala dějová nevyváženost a umělé natahování příběhu zbytečnými a zdlouhavými scénami. Např. v 5. dílu během svatebního obřadu přes 10 minut pozorujeme rituální domorodé tance a zvyky a téměř celý poslední díl zaberou boje a útěk přes džungli. Oproti tomu některé scény v předchozích dílech jsou podány jen útržkovitě. Slabý průměr 45%. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Legendární seriál, který v dětství musel hltat snad každý. Nízká cena mě přesvědčila koupit si DVD a po 10 letech se na to podívat znovu. Rozhodně nemůžu říct, že by se mi to nelíbilo, ale není to zase tak dlouho co jsem četl knihu a s tou se tedy seriál nemůže zdaleka rovnat. Tento seriál má jedinečnou výpravu a obsazení Kabira Bediho bylo osudné, ale scénář je nemastný neslaný. To co bylo v knize nejvíce napínavé a těšíte se, jak se tvůrcům to či ono podařilo převést na plátno, tu úplně chybí nebo to bylo úplně pozměněno. Kdyby se scénář držel předlohy bylo by možná i dokonalé, protože knížka opravdu stojí zato! Dlouho jsem ji odkládal a vůbec se mi nechtělo ji číst, ale hned po několika stránkách se autorovi daří čtenáře vtáhnout do děje a udržet ho v napětí až do konce. Škoda, že seriál se předlohy nedržel více. Ale za podívání rozhodně stojí, některé scény jsou výborné a obzvlášť hudba je nezaměnitelná. A výborný je i český dabing, který lahodí uchu. Za všechny hovoří tato jména: Viktor Preiss, Hana Maciuchová, Libuše Geprtová ad. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • James Brook (Adolfo Celi) bola aj reálna postava z histórie Malajzie. (Raccoon.city)
  • Natáčanie prebiehalo na ostrove Gemia v juhočínskom mori, v meste Bhuvanagiri v indickom štáte Telangána,v meste Thuckalay na juhu Indie a v Malajzii v meste Terengganu. (dyfur)
  • Seriál bol v Československu natoľko populárny, že v Nitre po ňom pomenovali obchodné centrum alebo dokonca aj koláč - Sandokanove oči. (milhouse86)

Reklama

Reklama