Reklama

Reklama

Cesty do krajin půlnočního slunce

(seriál)
Česko, 2019, 3x26 min

Režie:

Ladislav Moulis

Scénář:

Ladislav Moulis

Hrají:

Kryštof Hádek (vypravěč), Miroslav Jakeš

Obsahy(1)

Jedná se o cyklus o cestách českých dobrodruhů po Špicberkách a Grónsku. Pěšky, lodí, na lyžích. Jde o unikátní dokument z českých výprav do extrémního prostředí, k mezní hranici přežití člověka. Tvůrci se zaměřili na dech beroucí scenérii a samozřejmost, s jakou místní přijímají těžký život. Tématem jsou také klimatické změny, které mají obrovský dopad na budoucnost oblasti. Jen v Grónsku taje deset procent pitné vody na Zemi, moře stoupá, ložiska nerostného bohatství se odhalují a sílí mezinárodní boj o nároky na jeho těžbu. Sever se rychle mění a díky této sérii může divák lépe pochopit jak a proč. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarený dokument, kde sa až s údivom pozeráte na českých pánov či dámy, ako v rámci bežnej komunikácie hovoria: "No vtedy keď som šiel cez Grónsko..." Proste normálka, ako keď vy si poviete, že ste boli v supermarkete. Krásna príroda a poznatky aj z histórie Grónska či Svalbardu. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Zajímavé povídání o Špicberkách (1. díl) a o celém Grónsku (2. díl), tedy o zemích, které jsou pro nás doslova neznámé. Všude samý sníh, led, barevné baráčky, tuleni, medvědi, eskymáci a zajímavý, pro nás neznámý styl života. Stopáž je dlouhá asi jako díly Cestománie. Rozdílem je ovšem to, že tímto pořadem provází samotní čeští polárnici. [8. hodnocení, 1. komentář, -%] ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama