Reklama

Reklama

Chlap na střídačku

Trailer 2

Obsahy(1)

Již patnáct let št'astně vdaná Zuzana jednoho dne zjistí, že má její manžel Jiří delší dobu poměr s jinou ženou. Zuzana neváhá a rozhodne se svou sokyni Lenku navštívit a učinit jí tak trochu netradiční návrh. Její plán je přímo skandální. Navrhne jí totiž, že si rozdělí péči o Jirku a udělají z něj tak chlapa na střídačku. Lenka nakonec souhlasí a obě ženy představí tento nový způsob života Jirkovi. Tedy spíše ho postaví před hotovou věc. Co se všem zdá zpočátku jako perfektní plán, tedy jeden týden se svou ženou, ten druhý zase s milenkou, se nakonec může ukázat jako noční můra pro všechny. (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (226)

VeeDee 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vcelku baví... Člověk čeká, co se z toho vyvrbí... V půlce filmu to však začne padat do trapnosti, nelogičnosti... A ten konec? To má být jako co? Jako kdyby sám autor netušil, jak to má vlastně dopadnout... a když ho to přestalo bavit, tak to prostě takhle divně utnul, jakože to bude děsně vtipný. A není. No, jednou a dost. A doporučuju k tomu láhev vína. Možná radši dvě. :-) ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

I přes strašné recenze jsem to zkusila, pevně rozhodnuta vnímat to jako komedii. A začátek fakt vypadal slibně, ale bohužel to neudrželi - po dvacetí minutách jsem se místy rděla za herce (hlavně za Chýlkovou - že do takové role vůbec šla), zkrátka mohlo to být lepší, samotný nápad docela ftipný byl. Tři hvězdy jsou sice trochu nadsazené, ale ve srovnání s jinými současnými českými komediemi to bylo celkově o prsa lepší. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Další „historicky důležitý počin“, pro tuzemskou kinematografii. Jednoduché, sexistické nic, kde Chýlkové se Žáčkovou vlhne mušlička a Langmajerovi, tvrdne kašpárek…..tak jo no, pojďme se všichni hromadně zasmát. Bohužel se stává zvykem (čest výjimkám jako například Ženy v běhu), že každá nová rádobykomedie přichází ruku v ruce s divákovou rozpačitou reakcí….asi je na čase si zvyknout a přijmout smutnou realitu. Kdo je další na řadě? Vetchý? Polívková? Hřebíčková? Někdo jiný? ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tvl, tohle fakt ne. Bakalářská povídka roztažená na dvě hodiny, subjektivně na tři hodiny, kde si dělám vážné obavy o duševní zdraví všech zúčastněných a furt se na něco ptám (Proč on na to přistoupil? Proč ta milenka ji neposlala razantněji do pérdele? Proč on hned, jak zjistil nevýhody, z toho nevycouval? Proč tam zas musí být dva homosexuálové? Z čeho ta knihovnice platí drahé bydlení na Jánském vršku, když jí do obchodu nepřijde ani noha? Atd., atd.). Natočené je to strašně televizně, což filmu taky nedodává nějakou dynamiku. Sice se to odněkud někam snaží jít - a chtěl jsem tedy aspoň trochu pochválit scénář, než jsem si všiml, že jde o remake francouzské komedie, ale třeba postava milenky je trpná postava (čeká, co s ní kdo udělá a jak s ní manželka zamete), u manželky netušíme, jestli jenom chce návrat chlapa, nebo také pomstu, a popravdě jsem čekal, že v určité chvíli manžel zosnuje sám svůj plán, jak se manželce pomstít, a ne že bude furt kňučet a něco předstírat. Navíc tak, jak je tady Langmajerova postava podaná, o takového chlapa by si rozumná ženská kolo neopřela. Konec je zcela bezradný, protože vlastně se nic nevyřešilo. Vy byste chtěli žít takový život? Ale žena se u toho párkrát zasmála, takže určitou svoji cílovku to některými vtípky má. ... Btw, nápad dělat si screenshoty (!) manželových rok starých (!) SMSek a ty pak tisknout na tiskárně (!) - geniální. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Velice by mě zajímalo, co za účinkování v téhle... věci Langmajerovi, Chýlkové a paní Janžurové slíbili. Jestli populární a skutečně dobré herce zaujala možnost vyzkoušet si remake francouzské komedie, nebo spíš možnost totálně se odvázat a improvizovat na vděčné téma milostného trojúhelníku. Tohle přece nemohlo mít opravdový scénář. Tak amorální bizár, že jsem se několikrát zasmála nahlas. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Film se odehrává v Praze a na závěr krátce na nejmenovaném venkově. Natáčení kromě Prahy dále probíhalo v Králově Dvoře, na usedlosti Hole a na dalších místech v obci Svrkyně, v Černošicích a Berouně. Film byl natočen za 19 dní. (noelcoward73)
  • Když si jeden večer Jiří (Jiří Langmajer) čte v posteli knihu, tak mu Lenka (Lucie Žáčková) řekne, že ruší a aby tedy otáčel stránky potichu. Pak je lehce vidět, jak Jiří otočí stránku zleva doprava, což by šlo třeba v Izraeli, kde se píše zprava doleva. (noelcoward73)
  • Film je remakem francouzské komedie Garde alternée (2017). Režisér Petr Zahrádka si původní scénář pouze poupravil. Oba filmy mají i podobné plakáty. (Bernyz)

Reklama

Reklama