Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tytam jsou doby, kdy se transylvánští občané po nocích třásli hrůzou při představě hraběte Dráculy. Dnes už mají odbory a úředníky, kteří lehce zmatenému hraběti zabaví jeho zámek a on je nucen společně se svým poskokem Renfieldem vyrazit do Ameriky. A právě tam ho čeká nejen střet s moderní společností, ale i velká láska v podobě modelky Cindy a velký nepřítel, kterého představuje její současný přítel psycholog Jeff, potomek samotného Van Helsinga. Stihne hrabě Dracula třikrát kousnout svou vyvolenou, aby mohli společně prožít ničím nerušenou věčnost? (Louie)

(více)

Recenze (10)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Umí to být sice i hodně vtipné (obzvláště "černé kuře" je vtip zabiják), pohříchu to však většinu stopáže vtipné vůbec není. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

"Dáme si rychlovku?" "S tebou jedině dlouhovku." Místy velice sympatické, místy nesmírně dementní, z dnešního pohledu pak silně politicky nekorektní. Nečekejte od toho vůbec nic a pár vydařených vtípků vám rozhodně zvedne náladu. Krom skvělé startovní hlášky, citované Obitusem, patří k nezapomenutelným scéna s židovskou hvězdou, infantilní (ale fungující) "černé kuře" nebo pokus o vzájemné zhypnotizování. Podle Encyklopedie fantastického filmu patřila Láska na první kousnutí ve své době k vůbec nejvýdělečnějším upírským filmům. Po všech těch teenage vampire senzacích dneška je starosvětský Dracula v New Yorku konce 70. let příjemnou změnou. A to přesto, že se tu bláznivá komediálnost občas potkává s mentální retardací. "Nakonec, co my víme? Třeba bude homosexualita patřit ve 21. století k běžnému životnímu stylu." ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Na komunisty je krátký každý, dokonce i hrabě Drákula. A když mu zabaví hrad a pohrozí vězením se sedmi disidenty a jedním záchodem, nezbývá než sbalit rakev, hmyzožravého Renfielda a vydat se objevit moderní New York a lásku. Čekal jsem příšerný průser, ale kupodivu jsem se dočkal pohodové komedie ve stylu nastupujících 80. let. Drákula je vlastně starosvětský gentleman a je vtipné sledovat ho v kontrastu s moderním městem nebo jak svádí moderní ženu. Zároveň se ale nejedná o žádnou třeskutou taškařici u které se budete smíchy válet po zemi, jen o příjemnou romnatickou zábavu za doprovodu tehdejšího disca. ()

Louie 

všechny recenze uživatele

Opravdu vtipná a atmosférická "skoroparodie" na upírské snímky šedesátých a sedmdesátých let o lehce pomateném upírovi, který musí opustit Transylvánii a vydat se žít do New Yorku společně se svým hmyzožravým společníkem. Plno opravdu povedených vtípků, které se v té době zatím ještě netočili jen kolem prdění a vibrátorů. Navíc George Hamiltom je ve své roli okouzlující. ()

Reklama

Reklama