Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sitcom, který vypráví o posádce vesmírné lodi, jejímž nejčastějším posláním je odvoz odpadků. Téměř vždy se z této činnosti stává mise na záchranu celé galaxie. Posádku tvoří Adam Quark, velitel lodi, vědecký důstojník Ficus, který je druhem rostlina, dvě Betty, z nichž jedna je klon, ale pravděpodobně ani sami nevědí, která to je, Gene/Jean, který má ve svém těle jak mužské tak ženské chromozomy, takže se projevují obě jeho osobnosti (nekontrolovatelně) a neurotický zbabělý robot Andy. (zipacna)

(více)

Recenze (5)

burina 

všechny recenze uživatele

Garbage, the final frontier. Kebyže nebolo neohrozeného Quarka a jeho posádky, vesmír by bol okrem zákerných mimozemšťanov preplnený tonami odpadu. Myslím, že by mu toto poslanie závidel aj samotný kapitán Kirk. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Povedený americký sitcom, parodující ty největší sci-fi legendy. Ať už Star Trek (Většina příběhů a rostlinný důstojník Ficus u něhož fakt, že vychází přímo ze Spocka přímo číší a zárověň moje asi nejoblíbenější postava), Star Wars (prakticky celá epizoda 'May the Source Be With You') či Kubrickova slavná 2001: Vesmírná odyssea (epizoda 'Vanessa 38 24 36') a to v opravdu vtipném provedení ve stylu 'Spaceballs'. Pro mě rozhodně pětihvězdičková záležitost s jednou nejroztodivnějších posádek vesmíru. Nejlepší díl: 1x02-03 - May the Source Be With You ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Díky burině a PanuCitronovi za nepřímé doporučení. Jinak by se ke mně tato nadmíru zábavná sci-fi taškařice asi nedostala. Seriál paroduje nejslavnější sci-fi záležitosti, jako jsou Star Trek, 2001: Vesmírná odysea či Star Wars (jistě by si vzal na paškál i další klasiky, kdyby neměl pouhých osm dílů), ovšem znalci žánru v něm jistě najdou fanouškovských pomrkávání celou řadu. Pokud výše zmíněným sériím/filmu neholdujete (a máte například jen rádi Červeného trpaslíka), nezoufejte, Quark je i pro vás, protože znalost universa není k pochopení většiny slovního humoru nezbytně nutná. I já, který viděl ze seriálového Star Treku vždy pouhé fragmenty (a to ještě se škodolibým záměrem vysmívat se mu), jsem okamžitě vypozoroval zřetelnou paralelu mezi kapitány Kirkem a Quarkem. Quark má podobné jméno jako jeho slavnější bratříček, takřka identické vzezření, a kdesi hluboko v kosmu velí korábu, který po většinu času zachraňuje vesmír od nebezpečných... odpad(lí)ků. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"The galaxy, ad infinitum!" Vesmírne dobrodružstvá smetiarskej lode s pravidelnými vedľajšími svet spasujúcimi misiami. Posádku tvorí kapitán Quark, žiadostivý po inej aktivite než je odvoz odpadu (miestami mi evokoval Ivana Trojana), neemocionálny spockovský vedátor Ficus (z emzáckej rastlinorasy vegetonov), genderfluidný obojchromozómny strojník Gene/Jean (osobnostne preskakujúci v najmenej vhodnú chvíľu z macho borca do jemnocitnej devy), dve pilotne navigačné sexy Bettky v priliehavých šortkách (sporiace sa o to, ktorá je originál a ktorá klon) a zbabelý robot Andy (pripravený v kritickej situácii okamžite zradiť). Misie zadáva virtuálna hlava The Head a byrokratický nadriadený Palindrom (jediný mne známy herec Conrad Janis, alias tatík z Morka a Mindy) a sú pravidelne na hranici splniteľnosti a možnosti prežitia. Vynikajúca sitkomová paródia na prvé série Star Treku s pestrofarebným interiérom vesmírnych plavidiel, príšerami a zvodnými mimozemšťankami , ale nájdu sa tu narážky aj na Star Wars, 2001: Vesmírnu odyseu a pulpové klasiky ako Flash Gordon. Zábava je to síce preveliká, ale bohužiaľ sa nechytila a tak vzniklo len osem epizód, kým to zrušili. Každopádne stojí za pozretie. ()

Reklama

Reklama