Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na podzim roku 1991 byl oznámen začátek práce na projektu Red Dwarf USA - americké verzi pupulárního britského seriálu Červený trpaslík. Producent Brad Johnson chtěl, ve spolupráci s původními autory Robem Grantem a Dougem Naylorem, vytvořit pro americkou televizi NBC remake seriálu, kterého již bylo natočeno pět sérií a který se stal populárním v řadě zemí. První konflikt však anstal již při psaní scénáře. Gratovi a Naylorovi se ten americký nelíbil, a proto napsali svou vlastní verzi. K natáčení byla vybrána právě jejich verze. Z původních herců byl obsazen pouze Robert Llewellyn do role Krytona. Holly představí sebe a loď a začnou se objevovat členové posádky: hologram Munson, technici Rimmer a Lister. Na palubu lodi nastupuje android Kryton a je svědkem rozchodu Kochanské s Listerem. Rimmer je, stejně jako v britské verzi, odhodlaný složit astronavigační zkoušku a stejně jako v britské verzi ji také "dokončí". Lister je předvolán před kapitánku Tauovou ve věci vydání kočky, kterou skrýval ve své kajutě. Těhotnou kočku však v noci na Listerovu žádost schoval Kryton do skladiště. Kryton evidentně nezvládá stresové situace, nynější místo pobytu kočky se rozhodne neprozradit a raději za výrazných zvukových a kouřových efektů povede ukázkovou sebedestrukci. Lister je za trest umístěn do stázové kabiny.

Po třech miliónech let je Lister z kabiny propuštěn. Zjišťuje, že jsou všichni mrtví, zapíná hologram se Rimmerem. Smontuje Krytona a společně se vydávají do nákladních doků prozkoumat "nečlověčí" známky života. Nachází Kocoura. O chvíli později následuje na velícím můstku scéna s teleportovanými postavami z budoucnosti a rozhodnutí Listera o návratu na Zemi... Pilot se moc neuchytil a proto bylo rozhodnuto o ještě jednom pokusu, natočit další díl.

Pro druhý pilot byli vyměněni představitelé Kocoura a Rimmera. Stopáž byla zkrácena na 15 minut a díl byl proložen britskými ukázkami a ukazkami z prvního pilotu. Verze nastíněná v druhém pilotu by byla pro fanoušky mnohem zajímavější. Postava Kočky v podání Terry Farrell slibovala jiné vztahy mezi posádkou a z toho vyplívající odlišné situace. Také Anthony Fuscle v roli Rimmera se zdá o něco lepší než Chris Eigeman. Bohužel, vlažné přijetí pilotních dílů a nedostatek peněz byly hlavní důvody k rozhodnutí o ukončení prací na americké verzi seriálu. (gogos)

(více)

Filmotéka

Uživatel Formát Jazyky Přidáno Pozn.
Al Pacino Jiné
09.10.2015
Vojtino DVD
21.10.2012
kucheus Jiné
08.09.2010
von.Krtek Jiné
13.01.2010
Caiiiczech Jiné
02.01.2010
Iozxyqk Jiné
25.04.2009
Fubong DVD
11.02.2009
Lakiii DVD
26.10.2008
PedroMar DVD
06.09.2007
J-REK Jiné
18.08.2006
Lhurgoyf Jiné
08.01.2006

Reklama

Reklama