Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První setkání s rodinou vaší přítelkyně může být náročné. Ještě těžší je plánovat žádost o ruku na každoroční štědrovečerní večeři její rodiny - přičemž její příbuzní ani netuší, že je lesba. Když se Abby (Kristen Stewartová) dozví, že Harper (Mackenzie Davisová) jejich vztah před rodinou tajila, začne o ní pochybovat… Sváteční romantická komedie Šťastné a veselé zachycuje pestrou škálu emocí spojených s touhou po přijetí ze strany rodiny, snahou být věrný sám sobě a odhodláním nezkazit si Vánoce. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nehrát v tom Kristen tak se na to ani nekouknu, vánoce nesnáším a americké vánoce už tuplem. Docela mě přišlo komické, že v USA v týhle době se někdo bojí říct rodině že je lesba. V realu bych se bál spíš říct že jsem heterák. No nic. film se snažil tuhle storku pojmout lidsky především postavama lesbiček, ale nějak mě to nechytlo. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Další film, který využívá nejkrásnější svátky v roce jako kulisu. Nejsem absolutně proti. Ta vánoční atmosféra mě taky postupně pohltila. Tenhle film je poctivá, citlivá a samozřejmě taky sympatická dramedy. Nic bláznivého. Řekla bych, že je taky celkem příjemným osvěžením v dnešní bláznivé době, která je totálně vymknutá z kloubů. Klidně si dovedu představit, že se na něj znovu podívám i příštím Vánoce. S LGBT tématikou ve vánočním příběhu nemám žádný problém. Se svou horkou krví a tvrdou palicí bych se sbalila  už v půlce rodinné návštěvy. Mackenzie Davis jsem málem nepoznala. Přece jenom v posledním Terminátorovi vypadala trošku jinak. ()

Reklama

WincKruspe 

všechny recenze uživatele

Asi nejdůležitější poselství filmu je, že je o dvou lesbičkách, a že film natočila žena. Dál už je to bohužel jen další vánoční komedie, která je dlouhá, nezábavná, bez nápadu a plná klišé s očekávaným koncem. Postavy jsou ploché, bez nějaké sympatie, děj lehce zmatený a nesouvislý, kde čekáte nějakou pokračující zápletku přijde konec, následující další podobnou pasáží. Hlavní postavy nemají mezi sebou žádnou chemii, zvlášť Davis je hodně toporná. A tak vám daleko zajímavější přijde možná zápletka Stewart s Plazou. A ve výsledku si budete i přát, aby nakonec skončili spolu. Aubrey Plaza a Dan Levy jsou to jediné zajímavé na celém filmu, a proto je škoda, že zvlášť ona nedostala daleko víc prostoru. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Parta nesympatických snobů a lhářů se chová otravně a těch padesát minut, co jsem na to zvládl koukat, jsem přemýšlel o tom, proč Kristen Stewart už dávno nevzala kramle. Možná, že to celé skončí nějak smysluplně, ale nemám silu a chuť to zjišťovat. Clea DuVall navíc točí, jak kdyby jí bylo devadesát. A smysl pro humor má, jak kdyby jí bylo sto. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nevedel som, čo do tohto očakávať. Keď to začalo lezbo vykusovaním, očakávania už neboli žiadne. Čím ďalej to ale šlo, tým ma to viac bavilo. Dialógy a situácie sú napísané veľmi trefne, nie len na rodinu, ale aj na spoločnosť a niektoré scénky boli vyťažené na maximum. Žiadne prepaly, fekálne humorčeky, nešlo to úplne do hĺbky, ale nekĺzalo sa ani banálne po povrchu. A samozrejme malo to tempo a nemalo to pol dňa. Takže aj zlá herečka vie zrežírovať pozerateľný film. Treba pochváliť aj to, že vykusovali sa dievčatá, na to sa lepšie pozerá. 3 z 5 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Režisérka a spoluscenáristka filmu Clea DuVall přiznala, že se jedná o autobiografický film. (Stanislaus)

Reklama

Reklama