Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roku 54 píše cisár Claudius svoj životopis a históriu svojej rodiny. Pripomína stretnutie so Sibylou, ktorá ho pozná podľa koktania a hovorí mu, že jeho spomienky sa stanú slávnymi o 1900 rokov. V Ríme sa nachádzame v roku 24 pred Kristom, kde  cisár Augustus oslavuje výročie bitky pri Actiu, kde spolu s priateľom Agrippom porazili Antonia a Kleopatru. Augustus rozmýšľa nad dedičom a preferuje Marcella. To sa nepáči cisárovej manželke, známej travičke Livii, ktorá má iného kandidáta... (Arsenal83)

(více)

Recenze (3)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. V epizóde zomrú hneď 3 postavy a divákovi ledva stačí byť za nejakou ľúto. Dej asi 10, možno viac rokov je totiž v záujme kvalitnej dialógovej výmeny nahustený do jednej epizódy. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Tak trochu vražda je opravdu hodně mírně nastíněný obsah této epizody. Hodně zdařilá sonda do životů římské zhýralé smetánky. Knižní předloha musela být fantastická a úplně nezavrhuji její budoucí četbu. Dialogy jsou totiž nesmírně dobře napsané a jsou naprosto nejlepším prvkem celého seriálu a divák tak rád přehlédne trošku slabší kulisy evokující nižší rozpočet. Čistá, leč luxusní konverzačka, takže kdo hledá něco jiné, ať dá pracky rychle pryč. Velká šachová partie, litý boj o moc, rozežranost, arogance a přemýšlení pěkných pár tahů dopředu. V hlavní roli aspirantka na ženu roku - nemilosrdná travička Livia, které přeji tu nejvíce bolestivou smrt. Velmi mě baví i ten jemný humor v pozadí. Zkrátka povedená a fungující záležitost. Těším se na další díly. Bohužel, jakožto vzdělaný člověk trošku vím, co se bude zhruba dít. [84 %] ()

Belsazar 

všechny recenze uživatele

Claudius Koktavý se rozhodl vylíčit podivný příběh svého života. A divákovi všichni tři v jediného splynou: Claudius (postava), Jacobi (herec) a Haničinec (dabér). Úchvatný začátek jednoho z nejlepších seriálů všech dob. ()

Reklama

Reklama