Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou příběhu, který je citlivou sondou do duše malé holčičky, je pětiletá Kačka Znamínková, která žije s rodiči v malebné podhorské vesnici. A protože má velmi bujnou představivost stává se nejen princeznou se zlatou hvězdou na čele, ale také princeznou na hrášku nebo třeba lovkyní krokodýlů. Společně s rodiči očekává nového sourozence, který se má mamince narodit každým dnem, radost však bude mít pouze v případě, že to bude sestřička. O bratříčkovi nechce ani slyšet. Nakonec však místo očekávané sestřičky dostane bratříčky a to hned dva, protože se mamince narodí dvojčata, která dostanou jména Petr a Pavel. A to se Kačce vůbec nelíbí. Místo, aby mamince pomáhala, trucuje a zlobí. A protože se najednou všichni točí kolem miminek, cítí se odstrčená a namluví si, že není vlastním dítětem svých rodičů, což vede k dalším konfliktům a potížím. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já se tý vevrce ani nedivím, že fňukala, když viděla v čem hraje, já bych na jejím místě měl hysterickej záchvat. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Malá Kačka (Helenka Vítovská), a její prázdninová dobrodružství s malými dvojčaty sourozenci Petrem a Pavlem, kde se cítí poněkud odstrčena než to vše pochopí a nakonec se s tím i smíří. Tento a následující pokračování ještě daleko před svými asi "NEJ" filmy Kačenka a zase ta strašidla a Kačenka a strašidla. Opět s tatínkem Jiřím Schmitzerem, maminku hrála Veronika Freimanová. Více než jen průměrný prázdninový příběh, především ale určen pro ty nejmenší. Ale zase o krapet slabší než jeho pokračování, ale stále asi její nejlepší filmy. Hudba: Michal Pavlíček, texty: Michal Horáček, nahrála skupina Stromboil v čele se zpěvačkou Bárou Basikovou, i za tento přínos v podobě hudebního doprovodu dávám za 3*. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství. Strašně jsem si přála být Kačenka. Uznávám, že na pohádku je veverka trochu deprimující, ale i tak bych ji mohla vidět několikrát a nikdy se mi neomrzí. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jó, když malý spratek spadne z lopatky a cítí se odstrčený, to se pak dějí věci. Ale musel se o tom natáčet film? Zvlášť, když je pro dospělého diváka příliš infantilní a pro dítě moc nudný? Být to současná verze, malá Kačena by rodiče naprášila sociálce a celé to mohlo být akčnější a multikulturnější, až by dospívala v ústavu:-). 41% ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Těžké psycho, jdoucí ve stopách dětských filmů jako Máte doma lva či Lucie a zázraky, z novějších snímků třeba Kdopak by se vlka bál - i zde se velký prostor věnuje zobrazování dětské fantazie, která po prvních nevinných scénách, kdy si Kačenka hraje na princeznu, začne nabývat daleko děsivějších podob ve scénách s "čarodějnicí", ze které skutečně jde strach. Spolu s Kdopak by se vlka bál ovšem nezapomíná ani na realitu. Vpodstatě můžeme rozeznat tři roviny děje - nejprve Kačenčiny představy, často ovlivněné skutečnými událostmi (pokus o simulaci dětské fantazie, jako to můžeme vidět ve snímcích jako Zakázané hry či pohřeb Kašpárka v Koljovi), dále pak v reálu probíhající interakce mezi dětmi a nakonec scény s dospělými. Neodvažuji se spekulovat o tom, jak jednotlivé roviny vnímá dětský divák, jako divák dospělý osciluji mezi fascinací a děsem - děsem především z toho, že je mi už jasné, jak tragicky mohou některé Kačenčiny vylomeniny skončit. ---- Jeden z prvních filmů, které si vybavuji, i když jsem si z něj pamatoval jen surrealistickou scénu zrození mimina z vajíčka (se skořápkou) a snad i tu čarodějnici. Zajímavá hudba Pavlíčka a Stromboli, o kteréžto kapele jsem zatím pouze slyšel. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tenhle film pro děti jsem nikdy ráda neměla, protože mi přišel takový divný a taky jsem z něho měla strach. Ani teď ho nijak zvlášť nevyhledávám. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten film je prostě divný, ale má takové svoje zvláštní kouzlo, které je dáno i herectvím jednotlivých herců, hlavně těch dětských. Je to poetické, zároveň je to místy docela temné a hororové. Podivné spojení s pohádkou, ale jak říkám, ono to určitým způsobem funguje, protože minimálně zprotivení je to, co ve vás film nechá. ()

balba 

všechny recenze uživatele

Dětský film , plný fantazie malé pětileté Kačenky.Film je nenáročný a hlavně výkony dětí jsou milé bezprostřední a přirozené.Na snímek volně navazuje film Veverka a kouzelná mušle. ()

zette odpad!

všechny recenze uživatele

Pro me naprosto tragicky pocin. Pokud se tahle " pohadka " libi nejakemu diteti, tak bych ho chtel videt. Kacka neni zrovna prijemne decko, film poradne nema zadny dej... Plivovou-Simkovou opravdu nemusim, videl jsem asi sest filmu od ni a nezaujal me ani jeden. Zoufala nuda bez hlavy a paty. ()

honz 

všechny recenze uživatele

Malá Kačka má s dospěláky jen "starosti". Naštěstí maminka přiveze z porodnice brášky... Úsměvný a vlídný film z pestrého a barevného světa dětské fantazie. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Když jsem film Nefňukej, veverko! viděl jako dítě poprvé, vůbec se mi nelíbil. Převládla podivně depresivní atmosféra, nepříjemné pocity a neustálý strach z báby Rosůlkové. Nezachránila to ani sympatická představitelka hlavní role, její bohatá představivost a fajn děda v podobě Lubora Tokoše. V dospělosti se to pak moc nezlepšilo, nepříjemné pocity z prvního sledování jsem měl stále. Svým dětem to rozhodně pouštět nechci. Máme spoustu starších, ověřených a hlavně lepších klasik. ()

zbysik 

všechny recenze uživatele

V te dobe moderni pohadka, jejiz nejvetsi problem je v tom, ze ac je urcena hlavne pro deti, tak prave jeji zpusob vypraveni ji od detske duse vyrazne vzdaluje. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Rodinná záležitost, na kterou už dýchal koncel socilismu v Čechách i na Moravě. Pro mne osobně Marie Rosůlková nesympatická holčina, dnes už by tomu asi bylo jinak. ;-) ()

Reklama

Reklama