Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou příběhu, který je citlivou sondou do duše malé holčičky, je pětiletá Kačka Znamínková, která žije s rodiči v malebné podhorské vesnici. A protože má velmi bujnou představivost stává se nejen princeznou se zlatou hvězdou na čele, ale také princeznou na hrášku nebo třeba lovkyní krokodýlů. Společně s rodiči očekává nového sourozence, který se má mamince narodit každým dnem, radost však bude mít pouze v případě, že to bude sestřička. O bratříčkovi nechce ani slyšet. Nakonec však místo očekávané sestřičky dostane bratříčky a to hned dva, protože se mamince narodí dvojčata, která dostanou jména Petr a Pavel. A to se Kačce vůbec nelíbí. Místo, aby mamince pomáhala, trucuje a zlobí. A protože se najednou všichni točí kolem miminek, cítí se odstrčená a namluví si, že není vlastním dítětem svých rodičů, což vede k dalším konfliktům a potížím. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Wishkah 

všechny recenze uživatele

No nevím. Jako dítě sem se ten film nechápal a ani trochu se mi nelíbil. Jako dospělého mě ten film nudí. Tak nevím pro koho ten film vlastně točili ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já se tý vevrce ani nedivím, že fňukala, když viděla v čem hraje, já bych na jejím místě měl hysterickej záchvat. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Malá Kačka (Helenka Vítovská), a její prázdninová dobrodružství s malými dvojčaty sourozenci Petrem a Pavlem, kde se cítí poněkud odstrčena než to vše pochopí a nakonec se s tím i smíří. Tento a následující pokračování ještě daleko před svými asi "NEJ" filmy Kačenka a zase ta strašidla a Kačenka a strašidla. Opět s tatínkem Jiřím Schmitzerem, maminku hrála Veronika Freimanová. Více než jen průměrný prázdninový příběh, především ale určen pro ty nejmenší. Ale zase o krapet slabší než jeho pokračování, ale stále asi její nejlepší filmy. Hudba: Michal Pavlíček, texty: Michal Horáček, nahrála skupina Stromboil v čele se zpěvačkou Bárou Basikovou, i za tento přínos v podobě hudebního doprovodu dávám za 3*. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství. Strašně jsem si přála být Kačenka. Uznávám, že na pohádku je veverka trochu deprimující, ale i tak bych ji mohla vidět několikrát a nikdy se mi neomrzí. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jó, když malý spratek spadne z lopatky a cítí se odstrčený, to se pak dějí věci. Ale musel se o tom natáčet film? Zvlášť, když je pro dospělého diváka příliš infantilní a pro dítě moc nudný? Být to současná verze, malá Kačena by rodiče naprášila sociálce a celé to mohlo být akčnější a multikulturnější, až by dospívala v ústavu:-). 41% ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Těžké psycho, jdoucí ve stopách dětských filmů jako Máte doma lva či Lucie a zázraky, z novějších snímků třeba Kdopak by se vlka bál - i zde se velký prostor věnuje zobrazování dětské fantazie, která po prvních nevinných scénách, kdy si Kačenka hraje na princeznu, začne nabývat daleko děsivějších podob ve scénách s "čarodějnicí", ze které skutečně jde strach. Spolu s Kdopak by se vlka bál ovšem nezapomíná ani na realitu. Vpodstatě můžeme rozeznat tři roviny děje - nejprve Kačenčiny představy, často ovlivněné skutečnými událostmi (pokus o simulaci dětské fantazie, jako to můžeme vidět ve snímcích jako Zakázané hry či pohřeb Kašpárka v Koljovi), dále pak v reálu probíhající interakce mezi dětmi a nakonec scény s dospělými. Neodvažuji se spekulovat o tom, jak jednotlivé roviny vnímá dětský divák, jako divák dospělý osciluji mezi fascinací a děsem - děsem především z toho, že je mi už jasné, jak tragicky mohou některé Kačenčiny vylomeniny skončit. ---- Jeden z prvních filmů, které si vybavuji, i když jsem si z něj pamatoval jen surrealistickou scénu zrození mimina z vajíčka (se skořápkou) a snad i tu čarodějnici. Zajímavá hudba Pavlíčka a Stromboli, o kteréžto kapele jsem zatím pouze slyšel. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tenhle film pro děti jsem nikdy ráda neměla, protože mi přišel takový divný a taky jsem z něho měla strach. Ani teď ho nijak zvlášť nevyhledávám. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten film je prostě divný, ale má takové svoje zvláštní kouzlo, které je dáno i herectvím jednotlivých herců, hlavně těch dětských. Je to poetické, zároveň je to místy docela temné a hororové. Podivné spojení s pohádkou, ale jak říkám, ono to určitým způsobem funguje, protože minimálně zprotivení je to, co ve vás film nechá. ()

balba 

všechny recenze uživatele

Dětský film , plný fantazie malé pětileté Kačenky.Film je nenáročný a hlavně výkony dětí jsou milé bezprostřední a přirozené.Na snímek volně navazuje film Veverka a kouzelná mušle. ()

zette odpad!

všechny recenze uživatele

Pro me naprosto tragicky pocin. Pokud se tahle " pohadka " libi nejakemu diteti, tak bych ho chtel videt. Kacka neni zrovna prijemne decko, film poradne nema zadny dej... Plivovou-Simkovou opravdu nemusim, videl jsem asi sest filmu od ni a nezaujal me ani jeden. Zoufala nuda bez hlavy a paty. ()

honz 

všechny recenze uživatele

Malá Kačka má s dospěláky jen "starosti". Naštěstí maminka přiveze z porodnice brášky... Úsměvný a vlídný film z pestrého a barevného světa dětské fantazie. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Když jsem film Nefňukej, veverko! viděl jako dítě poprvé, vůbec se mi nelíbil. Převládla podivně depresivní atmosféra, nepříjemné pocity a neustálý strach z báby Rosůlkové. Nezachránila to ani sympatická představitelka hlavní role, její bohatá představivost a fajn děda v podobě Lubora Tokoše. V dospělosti se to pak moc nezlepšilo, nepříjemné pocity z prvního sledování jsem měl stále. Svým dětem to rozhodně pouštět nechci. Máme spoustu starších, ověřených a hlavně lepších klasik. ()

zbysik 

všechny recenze uživatele

V te dobe moderni pohadka, jejiz nejvetsi problem je v tom, ze ac je urcena hlavne pro deti, tak prave jeji zpusob vypraveni ji od detske duse vyrazne vzdaluje. ()

Reklama

Reklama