Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Prvotina Sofie Coppolové nás přivádí na střední školu mezi partu děvčat, jejíž královnou je Chloe. Na hodině literatury musí prezentovat, co pochytily při četbě románu Flowers in the Attic od V.C.Andrews. Pod vlivem knihy jim v hlavě uzraje ďábelský plán, který nazývají „lick the star“ (pozpátku volně „kill the rats“). Chtějí totiž chlapce ze školy oslabovat přisypáváním arseniku do jejich obědů. (J.Connor)

(více)

Recenze (16)

movie 

všechny recenze uživatele

Nadmíru vydařený kraťas, který jasně naznačuje ohromný potenciál autorky. Bavilo mě to hodně. Ke shlédnutí na youtube. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ja mám od Coppoly najradšej Virgin Suicides, takže toto mi hodne sadlo. Mohla by sa vrátiť k podobným témam. Herci prirodzení, soundtrack pecka. Linklater v sukni. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Sofia Coppola již prvním krátkým snímkem ukazuje, že má smysl pro silné ženské hrdinky, což se bude v její následující tvorbě nadále opakovat. Stejně tak má smysl i pro určitou stylizaci, což je zde primárně dáno použitím černobílého schématu. Jinak se jedná o ukázku toho, že povinná četba může být skutečně nebezpečná. Nápad zajímavý výsledek přechytralý. ()

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní, černobílý film o čtyřech kamarádkách, kteří chtějí "oslabit" kluky krysím jedem. Celý plán vymyslí Cloe, krycí název je Lick the star. Jako u všech filmů Sofie Coppolové je i zde pečlivě vybrán soundtrack. Někdo o ní prohlásil, že natáčí filmy, aby si do nich mohla vybírat písničky. Něco pravdy na tom možná bude. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Být krásná holka na střední znamená řadu výhod, ale také se předpokládá jisté chování. Stereotypy Bůh nevymyslel jen tak pro nic, osudu krávy některé holky neutečou. Myšlenky jsou filmem uskutečňovány a přeháněny a tak high school naivita v kombinací s podceňováním smrti ukazuje kozy. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

"Girl´s elementary mob" stěží nějak více zaujme, navíc tu nikdo prakticky nehraje.. Ale jsou tu náznaky solidní videoklipové práce. Naštěstí si Coppola u dalších seriózních filmů vybírá opravdu kvalitní herce i náměty. ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Tazko uverit, ze toto je dielo reziserky takych silnych filmov ako Marie Antoinette ci Virgin suicides. Pre mna tak trochu tinedzersky blabol bez vacsej myslienky. ()

Lumpus 

všechny recenze uživatele

Jako debut dobré, jde vidět že Sofia Coppola není feministka a dokáže ženy vyobrazit v tom pravém světle.(i když černobíle) ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Poměrně nezajímavý debut velké filmařky z velké filmařské rodiny a vykreslení klasického středoškolského sporu mezi holkami a kluky z holčičího pohledu, který zúčasnění vzali možná až trochu moc vážně. Natočeno kvalitně a talent tam zřejmě již byl, ale příběhově o žádný velký poprask nejde. ()

karnifex 

všechny recenze uživatele

Zvláštní příběh se skvělými záběry a ještě lepší hudbou, která připomněla čas, kdy rock ještě za něco stál. Pamatuje tu dobu? - já si ještě občas vzpomenu.. ()

Reklama

Reklama