Reklama

Reklama

Pevnost Šanghaj

  • Čína Shang hai bao lei (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladík se zblázní do odvážné vojevůdkyně a brzy se při obraně Země vydá v jejích šlépějích, aby chránili Zemi před mimozemšťany usilujícími o drahocenný zdroj energie. (Netflix)

Recenze (36)

Tempest 

všechny recenze uživatele

Spíše průměrnější sci - fi dílko z dílny čínských tvůrců. Zvláštní efekty jsou docela ucházející, ale sám příběh za moc nestojí. Nikdy jsem moc nepřišel na chuť asijské kinematografii a ani tento film mě nepřesvědčil o opaku. Hlavní linií příběhu, mimo boje s mimozemskými vetřelci, je jakási podivná lovestory, která je jak z červené knihovny. Je to takový čínský "Den nezávislosti", ale ani ti emzáci nejsou nijak zvláštní. Vlastně je vůbec neuvidíme, jen jejich drony, a z celé jejich kosmické lodi je vidět tak maximálně špička. A když k tomu připočtu průměrné herecké výkony, nemohu hodnotit více než 55%. ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

No takto.. Kto nevidel Enderovu hru, Na hrane zajtrajška alebo Deň nezávislosti (1 či 2, to je fuk), už ani nemusí. Stačí vidieť Pevnosť Šanghaj a vybavené. Čo ale oceňujem je fakt, že aj keď podľa správ síce padli Nový York, Nové Dílí a čojaviem čo všetko ďalšie nové, ľudia tu neboli zas tak úplní sráči a niektoré ich zbrane boli minimálne kolík. No ale štít ten bol hotový kúl.  Blabla, atď, sem-tam nejaké pif-paf a bum-bác, nejaký ten post-sentiment a potom koniec. Tak ale lepšie strávený čas ako napr. urologické vyšetrenie.. No a Šu-ki dostojí svojmu menu, mľask.. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Herci jsou docela slušní a akce občas vypadá fajn, ale zbytek je bída na několik způsobů. Děj je hloupý až to tříská dveřma, postavy se chovají jako idioti když se to hodí a jako géniové když to děj potřebuje. Režisér trpí utkvělou představou že divák musí prožívat emoce spolu s postavami, takže se vyprávění sem tam sklouzává do středoškolské romatické dramedie. A tohle ani není ten největší problém. Tím je fakt, že produkční hodnoty jsou prakticky na nule. Dlužno dodat, že tenhle film v Číně totálně vyhořel, takže sotva vypovídá o úrovni tamní kinematografie. ()

DJMaroko 

všechny recenze uživatele

Je to špatné... k filmu by měla být přípona hlavně romantický neustále rozjímání hlavních postav a hra na velkou lásku to kazí a sráží výsledný vizuál. Je to tak přehrávané jako některé americké filmy na třetí odmocninu. Amíci to prostě umí lépe. No a trikově katastrofa emzáci jsou opravdu jako z poloviny 90´let. Co se mě líbilo byly kulisy jak interiéry tak exteriéry. Hlavní postavy o ničem ...myslel jsem, že to nedokoukám. Vůbec jsem nepochopil proč na ty emzáky střílejí z pušek a samopalů když to evidentně vůbec nezabírá a mají na ně úplně jiné účinnější zbraně. A co by se stalo kdyby loď emzáků byla přímo nad tím dělem jak by vystřelili ??? :) ()

septic 

všechny recenze uživatele

docela jsem byl ze začátku rád, že se Čína pustila do takového projektu, byť velmi neoriginálního. Asie produkuje jeden trhák za druhým, ale supervelmoc v tomhle hledisku tápe. To, že Japonci a Číňané obsazují do hlavních rolí ulízané Keny a šikmooké barbíny, to už jsme si zvykli. Že asiaté dokáží natočit dokonalý romantický film, o tom není pochyb. Ale míchat tyhle sračky do sci-fi, kde mimozemšťanům zůstává poslední překážka k vyhlazení lidstva, to je trochu moc. Že je to 4th July jak přes kopírák by mi ani nevadilo, ale ten románek z toho dělá takový hnůj, že posledních 40 minut už jsem jenom posouval ()

Galerie (79)

Reklama

Reklama