Reklama

Reklama

Pevnost Šanghaj

  • Čína Shang hai bao lei (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladík se zblázní do odvážné vojevůdkyně a brzy se při obraně Země vydá v jejích šlépějích, aby chránili Zemi před mimozemšťany usilujícími o drahocenný zdroj energie. (Netflix)

Recenze (36)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Herci jsou docela slušní a akce občas vypadá fajn, ale zbytek je bída na několik způsobů. Děj je hloupý až to tříská dveřma, postavy se chovají jako idioti když se to hodí a jako géniové když to děj potřebuje. Režisér trpí utkvělou představou že divák musí prožívat emoce spolu s postavami, takže se vyprávění sem tam sklouzává do středoškolské romatické dramedie. A tohle ani není ten největší problém. Tím je fakt, že produkční hodnoty jsou prakticky na nule. Dlužno dodat, že tenhle film v Číně totálně vyhořel, takže sotva vypovídá o úrovni tamní kinematografie. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Na Zemi dopadne jakási surovina lidi ji začnou využívat ke svému prospěchu a po čase je napadnou mimozemšťané. Všechny města padnou až na Šanghaj, která stále vzoruje. Několik problémů to jejich slavné dělo se nemůže hýbat do stran může jenom nahoru a dolů tak, že kdyby ta mimozemská loď se posunula o podělaných 10 centimetrů třeba doleva nebo doprava jsou nahraní. Dále to dělo není ničím chráněné nad ním si létá mimozemská loď (musí to nějak mít ošéfované to , aby se trefilo) a padají trosky, ale nic ho nepoškodí. Dále v jedné části jedna ženská zničí ty suroviny na úkor možnosti vystřelit ještě jednou z toho děla přičemž jelikož z té suroviny je celé město se začne ničit což způsobí jak zemětřesení tak záplavy a jelikož to dělo je v prostředku tak by to schytalo mezi prvníma a nějakou záhadou přežilo. Proč vůbec měly to dělo jen jedno mají tam posrané kvítka z té suroviny a celé město proč si radši nepostavily druhé to dělo? Dále Šanghaj je chráněná bariérou tudiž by stačilo při útoku těch mimozemšťanů tu bariéru otevřít poslat tam tu letku a zavřít ji (jít to jde jelikož ten chlápek na konci to dokázal) tím by se minimalizovaly ztráty a vůbec by se to co bylo na konci nemuselo dít. 60 procent P.s. srovnávat tohle z produkcí Asylumu je asi taková píčovina jako srovnávat českou pohádku Kozí Příběh s Ledovým Královstvím třeba. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tunajšie hodnotenie je, myslím si, dôsledkom toho, že máme iný typ vnímania kinematografie (predovšetkým blokbasterov) ako v Číne a tento film aj primárne pre Číňanov robený bol. Výprava je solídna, triky priemerné, avšak ak na ne nečumím pred veľkým plátnom, všeličo sa stratí. Osobne mám určite väčší problém s dramaturgiou. Invazívne filmy budujú v expozícii napätie najmä tým, že niečo veľké prichádza, pričom Pevnosť Šanghaj začína in medias res a titulkami, čo všetko sa už stalo. Tým pádom prichádza o značnú časť zábavného faktoru v žánri a hneď bojujeme. Nápad s kupolou bol fajn aj motivácia emzákov. Kvalitatívne cca na úrovni ID 2. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Čínska kópia Battle Los Angeles, čo tiež nebol žiadny zázrak a táto kópia je ešte horšia. Triky sú na úrovni priemernej videohry a ani akcia svojím prevedením ničím nezaujme. Šikmookí pandrláci ma vôbec nezaujímali a ani mimozemšťania strach ani zďaleka nenaháňajú. Proste nudná sterilita po každej stránke. Jednu hviezdičku dávam za Shu Qi, ktorá je stále hodná svojho mena. 2/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem čínskou číčovinu a dostal jsem... čínskou číčovinu, která navíc jaksi neví, čím chce být. Jestli akčním sci-fi a nebo romantickou limonádou. Číňan prostě moderní blockbustery moc neumí, i když se snaží a vykrádá, co to jen jde. Celé je to divně nasvícené, divně ozvučené, plus ten šíleně nepřirozený dabing anglicky mluvících postav. Bitevní CGI sekvence vypadají sice hodně digitálně, ale nejsou úplně marné a masivní bitevní scéna před koncem mi svou monstrozitou připomněla tu z Mass Effectu. Hrané sekvence oproti tomu působí jak cutscény z Command & Conquer, kde furt někdo pobíhá, vojáci vytahují jakési papundeklové high-tech kufříky ze stěn, přenáší je sem a tam a celé to má působit jakože asi hodně dynamicky. Kombinované scény už pak vyloženě vypadají jak ta nejlevnější chujovina z dílny Asylumu. Ale čert vem technickou stránku, Shanghai Fortress je cringe především po stránce writingu. Nulový děj, neherectví a z něj plynoucí prkenné pronášení už tak trapně působících replik. S tím souvisí i umělohmotná romance bez jakékoli chemie mezi postavami. Nechybí hysterické salutování, intenzivní pláč nad ztrátou milovaného velitele a celým filmem otravně okatě prorostlá propaganda toho, že obětovat se pro vlast je vrcholem toho, čeho může jedinec dosáhnout. No, prostě Čína. ()

Galerie (79)

Reklama

Reklama