Reklama

Reklama

Pevnost Šanghaj

  • Čína Shang hai bao lei (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladík se zblázní do odvážné vojevůdkyně a brzy se při obraně Země vydá v jejích šlépějích, aby chránili Zemi před mimozemšťany usilujícími o drahocenný zdroj energie. (Netflix)

Recenze (36)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem čínskou číčovinu a dostal jsem... čínskou číčovinu, která navíc jaksi neví, čím chce být. Jestli akčním sci-fi a nebo romantickou limonádou. Číňan prostě moderní blockbustery moc neumí, i když se snaží a vykrádá, co to jen jde. Celé je to divně nasvícené, divně ozvučené, plus ten šíleně nepřirozený dabing anglicky mluvících postav. Bitevní CGI sekvence vypadají sice hodně digitálně, ale nejsou úplně marné a masivní bitevní scéna před koncem mi svou monstrozitou připomněla tu z Mass Effectu. Hrané sekvence oproti tomu působí jak cutscény z Command & Conquer, kde furt někdo pobíhá, vojáci vytahují jakési papundeklové high-tech kufříky ze stěn, přenáší je sem a tam a celé to má působit jakože asi hodně dynamicky. Kombinované scény už pak vyloženě vypadají jak ta nejlevnější chujovina z dílny Asylumu. Ale čert vem technickou stránku, Shanghai Fortress je cringe především po stránce writingu. Nulový děj, neherectví a z něj plynoucí prkenné pronášení už tak trapně působících replik. S tím souvisí i umělohmotná romance bez jakékoli chemie mezi postavami. Nechybí hysterické salutování, intenzivní pláč nad ztrátou milovaného velitele a celým filmem otravně okatě prorostlá propaganda toho, že obětovat se pro vlast je vrcholem toho, čeho může jedinec dosáhnout. No, prostě Čína. ()

DJMaroko 

všechny recenze uživatele

Je to špatné... k filmu by měla být přípona hlavně romantický neustále rozjímání hlavních postav a hra na velkou lásku to kazí a sráží výsledný vizuál. Je to tak přehrávané jako některé americké filmy na třetí odmocninu. Amíci to prostě umí lépe. No a trikově katastrofa emzáci jsou opravdu jako z poloviny 90´let. Co se mě líbilo byly kulisy jak interiéry tak exteriéry. Hlavní postavy o ničem ...myslel jsem, že to nedokoukám. Vůbec jsem nepochopil proč na ty emzáky střílejí z pušek a samopalů když to evidentně vůbec nezabírá a mají na ně úplně jiné účinnější zbraně. A co by se stalo kdyby loď emzáků byla přímo nad tím dělem jak by vystřelili ??? :) ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Herci jsou docela slušní a akce občas vypadá fajn, ale zbytek je bída na několik způsobů. Děj je hloupý až to tříská dveřma, postavy se chovají jako idioti když se to hodí a jako géniové když to děj potřebuje. Režisér trpí utkvělou představou že divák musí prožívat emoce spolu s postavami, takže se vyprávění sem tam sklouzává do středoškolské romatické dramedie. A tohle ani není ten největší problém. Tím je fakt, že produkční hodnoty jsou prakticky na nule. Dlužno dodat, že tenhle film v Číně totálně vyhořel, takže sotva vypovídá o úrovni tamní kinematografie. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tunajšie hodnotenie je, myslím si, dôsledkom toho, že máme iný typ vnímania kinematografie (predovšetkým blokbasterov) ako v Číne a tento film aj primárne pre Číňanov robený bol. Výprava je solídna, triky priemerné, avšak ak na ne nečumím pred veľkým plátnom, všeličo sa stratí. Osobne mám určite väčší problém s dramaturgiou. Invazívne filmy budujú v expozícii napätie najmä tým, že niečo veľké prichádza, pričom Pevnosť Šanghaj začína in medias res a titulkami, čo všetko sa už stalo. Tým pádom prichádza o značnú časť zábavného faktoru v žánri a hneď bojujeme. Nápad s kupolou bol fajn aj motivácia emzákov. Kvalitatívne cca na úrovni ID 2. ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

No takto.. Kto nevidel Enderovu hru, Na hrane zajtrajška alebo Deň nezávislosti (1 či 2, to je fuk), už ani nemusí. Stačí vidieť Pevnosť Šanghaj a vybavené. Čo ale oceňujem je fakt, že aj keď podľa správ síce padli Nový York, Nové Dílí a čojaviem čo všetko ďalšie nové, ľudia tu neboli zas tak úplní sráči a niektoré ich zbrane boli minimálne kolík. No ale štít ten bol hotový kúl.  Blabla, atď, sem-tam nejaké pif-paf a bum-bác, nejaký ten post-sentiment a potom koniec. Tak ale lepšie strávený čas ako napr. urologické vyšetrenie.. No a Šu-ki dostojí svojmu menu, mľask.. ()

Galerie (79)

Reklama

Reklama