Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V napínavém gotickém příběhu ze Středozápadu se kolem mladého muže (Tom Holland) shlukují podivné existence. Ale on je připravený chránit svoje blízké. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (406)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Fanatizmus a šialenstvo. V podstate základné premisy filmu, náboženstvo samozrejme zas ukázané v tej temnej polohe. Film mi svojou atmosférou pripomenul Brimstone, ale ten bol ešte temnejší a surovejší. Herecky ale chválim v podstate všetkých a keď niekto povie, že len ten Holland tam vyčnieva, ja nesúhlasím, v tomto filme je súlad mimoriadnych hereckých výkonov, ešte aj Patizón má ten typický vidlácky výraz, ktorý od neho potrebujeme. Hodinku a pol vlastne ani neviete o čo presne ide, ale sledujete lebo je to tak dobre natočené. Výborné postavy, ich správanie, reakcie a následné zvraty. Ako Trevor správne poznamenal, má to miestami až tarantinovské črty. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Velmi dobre vypraveny pribeh a zive vykony hercu.Casem to ale pada do moralni propasti. Predstira pribeh nejakeho poetickeho mytu. Vypráví se krutý příběh vražd v amerických státech Ohio a Západní Virginie. Wasikowska se představuje jako uťáplá submisivní žena, také Scanlenovou vidíme jako ublíženou a křehkou, až nezdravě působící osobu. Pattinson coby charismatický, ale amorální farář svádějící dívky ze své farnosti už nakloněným držením těla dává najevo něco o své povaze. Harry Melling hraje fanatického kazatelského blouda Roye, Riley Keoughová jednoduchou ženu lehkých mravů. Film pojednává o tom, že víra se snadno mění v posedlost a posedlost v úchylné činy. Vše se odehrává ve světě chtíče a nevědomosti. Zdá se, že Campose fascinuje zvrácené překračování hranic. Snímek Ďábel přináší portrét temné strany Ameriky se spoustou podnětných řešení a detailů, ale nepřesvědčuje o tom, že má hlubší vizi víry, morálky a společnosti. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vůbec se mi nedařilo zachytit nějakou dějovou linku a úplně jasno jsem neměl ani v ústředním motivu. Kdybych znal předlohu, tak by mi to možná šlo lépe, ale bohužel. Na druhou stranu tady mi to vůbec nevadilo. Campos nabízí rozmanité panoptikum postav, které mají společnou snad jen víru v Boha, ale cestu si k němu hledají rozdílným způsobem. A v drtivé většině jsou to postupy natolik ďábelské a zvrácené, že mě film na víc než dvě hodiny spolehlivě přikoval k židli. Herecky bez výhrad a Pattinson tu po Králi vystřihl dalšího ukázkového slizáka. Já tomu klukovi snad jednou přijdu na chuť. 85% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Je dost pravděpodobné, že knižní předloha je působivější, záživnější a existenciálně hlubší, než film podle ní natočený, jak už to tak obvykle bývá. Ale číst jí nehodlám, takže si to nepotvrdím. Každopádně se nejedná o žádný syrový realismus a la McCarthy, na to jsou postavy příliš ploché a černobílé, jejich vzájemný propletenec příliš vyumělkovaný, no a navíc herecky mě nikdo z jejich představitelů stoprocentně nepřesvědčil (asi nejblíž k tomu měl mladý Skarsgård). Slušná filmařina i atmosféra, ale poněkud mdlý obsah. Ale poselství knihy/filmu je jasné - Ďábel má v oblibě bílé bigotní vidláky. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Poněkud utahaná rodinná kronika v čase po druhé světové válce do války ve Vietnamu. Solidní herecké výkony, výborná kamera i hudba, autentická atmosféra té doby. Adrenalinový náboj mají násilné scény, milostné se kupodivu téměř nevyskytují. A mrtvých není málo....takže dojde i na kapky krve. Jako celek má ale Ďábel podobu rozbitého zrcadla, jehož střípky se k sobě jen zvolna přibližují zpět a mnohé chybí. Postrádal jsem souvislé napětí držící příběh pohromadě. Účtování se šikanou, farářem i úchylnou dvojkou mělo drajv, převažují však nemastné scény, kterým by slušel sestřih. Proč ale jde o gotický příběh (dle obsahu), se mi odhalit nepodařilo. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (20)

  • Film bol najsledovanejším na Netflixe počas prvých dvoch dní a celkovo tretí počas prvých piatich dní. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama