Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V napínavém gotickém příběhu ze Středozápadu se kolem mladého muže (Tom Holland) shlukují podivné existence. Ale on je připravený chránit svoje blízké. (Netflix)

Recenze (407)

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Skvěle napsaný a natočený opus s perfektně vygradovanou atmosférou. Herecké obsazení je vynikající a všichni do toho dávají vše (Holland ukázal že když se do toho opravdu položí tak přece jenom něco uhrát dokáže, Pattinson opět potvrdil pozici nejzajímavějšího herce současnosti a Skasgård na sebe upozornil tak jako nikdy předtím) Campos exceluje jako režisér ale i jako scenárista a já ho vítám mezi elitou a těším se na další projekt. Brilantní žánrovka. 8/10 ()

bif 

všechny recenze uživatele

Dnes už klasický problém filmů z produkce Nerflix. Zbytečně přemrštěná stopáž škodí filmu. První polovina filmu je přímo meganudná a film kupodivu chytne dech až po cca hodině a čtvrt. Průměr. ()

hrudka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ubránit pocitům, které naprosto vystihuje poslední záběr na Toma Hollanda před usnutím, prostě jedno velký zívnutí. Některé scény dobré, některé herecké výkony dobré, ale dramaturgie pokulhává, vypravěč občas zbytečný a lezl na nervy, mírná nesrozumitelnost vůči celku a hodně morálních dilemat. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

V poslední době je velikou oblibou udělat na první pohled několik nesourodých a zcela oddělených příběhů, které se ve finále spojí v jeden velký celek, který následně tvoří propojené a skvostné dílo. A musím říci, že zatím to na mě funguje a látka se mi nezajídá. Jasně, postupem času, čím víc máte nakoukáno, už jste schopní odhadnout, jaké osudy se ve finále střetnou a budou propleteny, ale nikdy neodhadnete všechno či většinu zápletek. A pokud ve filmu stále zůstává ta předem neodhalená většina a čeká vás ve snímku většina překvapení, je film pro mě zábavným. Kromě toho tu máme hvězdy jako Robert Pattinson, Tom Holland, Sebastian Stan či Bill Skarsgard. Na ně je zkrátka radost se dívat a dopomáhají filmu být v mých očích ještě lepším. Film mimo jiné ukazuje, jak je nebezpečné se odvolávat ve všem na víru a boha. A je úplně jedno, zda jde o křesťanství či jiné náboženství. Fanatismus není nikdy dobrý. Dávám filmu plný počet, já se bavil a byl po celou dobu napjatý. Přesto se nedá opomenout, že filmy od Netflixu jsou stále na jedno brdo a do budoucna to bude chtít trochu jiného a svěžího vánku. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Výborné, coenovsky laděné drama, kde chybí jen ten jejich pověstný černý humor. I zde je vše rozehráno na několika místech s několika lidmi, zdánlivě spolu nesouvisejících, aby to pak do sebe pěkně zapadlo, jako když doskládáte puzzle. Po zralé úvaze dávám plný počet bodů, protože filmy tohoto typu i přes několik nedostatků miluji. ()

Davidkkk 

všechny recenze uživatele

138 minut dlouhý Netflix počin Ďábel mě bohužel ďábelsky (haha) zklamal. Nejde vyloženě o špatný film, jenže nemá úplně funkční kostru a obdivovat jen působivou vizáž nebudu. Herecký ansámbl je naplněn talentovanými herci a musím uznat, že ačkoliv jsem měl zprvu obavy z vážnější role Toma Hollanda, nakonec ze sebe vydal asi to nejlepší co mohl a dokázal, že disponuje schopností ztvárnit něco dramatičtějšího než hláškujícího pavoučího muže. Zbytek obsazení - Pattinson, Skarsgård či Clarke hodně v pohodě, nemám žádné výraznější problémy. Nejzávažnějším problémem filmu je dle mě příběh, který zkrátka nějakým způsobem chytl až po první hodině. Líbila se mi závěrečná eskalace čtyř různých dějových linek, což ale nezachrání do té doby nudné vyprávění. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený temný film o kupce pokřivených charakterů na jednom místě. Sbírka hereckého umu, výborné režie a dobře napsaného příběhu. Film trpí zkratkovitostí a nedostatečným prokreslením postav, paradoxně si myslím, že by mu slušel háv seriálu, jenže tím by možná ztratil na atraktivitě, případně by pak trpěl naopak zdlouhavostí. Malý problém mám s Hollandem, u nějž si nejsem jistý, jestli zahrál Spider-mana tak dobře, že mu teď sotva věřím jinou roli, a nebo jednoduše hraje pouze jednu roli a proto mu nelze postava vidláka z amerického venkova věřit. Tak či onak, výsledek to nijak nekazí a The Devil all the time je zatím snad nejlepší mnou viděný film natočený v tomto roce. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Jestli vám nevadí, že se ve filmu neobjeví ani jedna normální postava (takže neni komu fandit), většina osazenstva je zfanatizovaná pánbíčkařenim, postavy na sebe navzájem narážej s pravděpodobností rovnající se tomu, že na vás na ulici spadne meteorit a neotravuje vás jižanskej redneck přízvuk, možná si projekci užijete. Já se většinu času nudil, tempo vyprávění bylo hodně pomalý a pánbíčkářskejch žvástů bylo fakt spoustu. Situaci nakonec moc nezachránil ani našlapanej casting, spíš mi přišla škoda, že všichni známější herci mrhali časem v takovymhle projektu. Tohle šlo naprosto mimo mě a už dlouho dobu jsem při projekci nekrouti něvěřícněl až zoufale hlavou, dvě slabý hvězdy. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec z toho byl po počátečních rozpacích hodně slušnej snímek. Film má několik důležitejch postav rozesetých na různých místech, aby se to všechno promíchalo v záplavě několika vražd a mrtvol s prostřelenýma hlavama. A zase se ukázalo, že největší magořina je fanaticky věřit v nějákýho boha. ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem mezi třeni a čtyřmi hvězdami. Nakonec dávám čtyři za skvělou filmařinu, casting a herecké výkony. Pochopitelně je těch zrůd v jednom filmu mnoho, ale archetipálně jsou zobrazeny naprosto dokonale. Dobří umírají a zlo zdánlivě pořád vítězí. Překvapil i Robert Pattinson, byl velmi uvěřitelný a opravdu odporný. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušné a štedré herecké obsadenie, dej v konečnom dôsledku nie je komplikovaný, ale je veľmi zaujímavý a umne poskladaný. Miestami mi to pripadalo ako Tarantinovka. Konečne niečo kvalitnejšie z produkcie Netflixu. 7,65/10. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech skvělý thriller, jenže na můj vkus moc dlouhý, často pomalý a moc rozvětvený. Některé linky jsou skvělé a takový Holland tu předvedl svoje nejlepší herecké umění, ale třeba všude přítomný voice-over mi často atmosféru spíš narušoval, než že by mi jí dokresloval. Pattinson jako vždy skvělej. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zlý film. Netflix nám po sérii špatných snímků naservíroval další kvalitní kousek, tentokrát v režii Antonia Campose. Ten nabízí depresivní spleť několika fucked-up osudů lidí, kteří nedělají úplně pěkné věci a některých, kteří jsou "oběťmi" jejich jednání. Herecky skvělé (ať už se jedná o slizkého Pattinsona, dospělého Hollanda či přesvědčivého Skarsgårda, všichni odvádí výbornou práci), hudebně krásně cynicky podkreslené a odvyprávěné tak, že jste téměř okamžitě vtaženi do místního temného Ohia, které opustíte až nájezdem závěrečných titulků (a budete možná rádi). Takže povinně nakoukat! ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

ZaPeklitý příběh se zavádějícím názvem. Ďábel, ten z pekla, se tu neobjeví, ale je nám předkládáno, že si ho vytváříme sami a je jen v nás. Teda ne v nás, jako ve mě a dalších, ale konkrétně v tomto filmu jsou to převážně ti věřící. Super námět a divím se, že si toho ještě nevšimli nějací američtí aktivisté a nebyl film zakázán. Což se ale může stát i v Polsku a rozruch to může způsobit i u nás. Styl filmu mě hodně sebral, atmosféra, tempo, reálné retro, dokonce i vypravěč tam zapadnul, a příběh skoro o ničem. Při té nemalé délce bych vydržel klidně ještě jednou tolik. Jinak ne každému se film líbí, ale z mého pohledu vůbec nejde o ucelený děj a příběh. "Jen" mozaika malých příhod na venkově a postupné prolínání a pospojování událostí a osob. Film s náboženskou agitkou bych nedal, ale tenhle pohled byl sakra "poutavý". ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Jasný důkaz, že momentálně nejpopulárnější VOD kanál dokáže přijít s velice kvalitní tvorbou a pro mě je Ďábel jeden z nejlepších thrillerů, které Netflix v roce 2020 nabízí. Ponuré, temné a řádně nepříjemné drama/thriller s opravdu skvostným obsazením, kterému dominuje k mému velkému překvapení mladý a mimořádně talentovaný Tom Holland, a také extrémně nechutný Robert Pattinson. Celkově je casting v tomto snímku velmi povedený a na výkonech herců je to sakra znát. Postavy jsou perfektně zahrané a věrohodné. Scénář je kvalitně napsaný, režie i kamera jsou na dobré úrovni. Děj se nese víceméně ve velmi pomalém tempu, má několik dějových linek, které jsou plné různých dialogů, emočních či surových scén. Vše se následně spojí v neuvěřitelně drsnou a naprosto šokující závěrečnou podívanou, což mě dokonale překvapilo a doslova zvedlo ze židle. Potěšil mě zajímavý a poutavý příběh, syrová poválečná atmosféra, skvěle zahrané postavy, a také povedené exteriéry amerického venkova. Nevadily mi ani občasné časové skoky či více dějových linek, vše bylo podáno relativně přehledně a chápavě. Co mně však moc nesedlo, byl úplný závěr, který mi po tom všem přišel trochu odbytý, a taky začátek, který mi zase přišel trochu nezáživný a chvíli mi trvalo, než jsem se zorientoval. Jinak ale perfektní podívaná, prvotřídně natočený thriller. Dokonce jsem si po shlédnutí nebyl jistý, zda se na filmu nepodílel samotný velký mág Quentin Tarantino, jistá paralela mezi Ďáblem a jeho tvorbou se doslova nabízí. 9/10. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a drsný snímek z jednoho prdelákova, kde Bůh je vše a lidi z toho až moc zmagořili...Ponuré a temné osudy několika postav, doprovází voice-over, který mě nijak nevadil. Film jde na to pomalu, člověk se na to musí připravit a "naladit se", pak bude spokojen jako já a u finále ani nepípne. 8/10 PS.: T.Pattison si vybírá pečlivě své role, a ja se těším nejen na jeho Batmana! ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama