Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V napínavém gotickém příběhu ze Středozápadu se kolem mladého muže (Tom Holland) shlukují podivné existence. Ale on je připravený chránit svoje blízké. (Netflix)

Recenze (407)

Yardak 

všechny recenze uživatele

Netflix mě jednou zase velmi mile překvapil! Tohle je fenomenální (hodně pomalé) filmové drama od A do Z. Úžasně atmosférické, výborný scénář, perfektní herecká sestava a jako milý bonus je vypravěč (autor knižní předlohy). 5 hvězd! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Koľko diabla sa ukrýva v silne nábožensky založených ľuďoch? Rozhodne zaujímavý príbeh viacerých postáv sa odohráva vo väčšom časovom rozpätí a oplatí sa vidieť, určite zaujme hereckými výkomni. Dejovo nabité, možno trochu rozhárané, v každom prípade neprimerane dlhé. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

TDAtT je bezpochyby všestranně kvalitním filmem, ať už jde o kameru, doprovodnou hudbu nebo asi nejlepší možné herecké obsazení (Spiderman, Batman, Pennywise, Winter Soldier, Alenka, Jason Clarke...), ale jsem si jistý, že film není pro každého, a právě na to trochu doplácí. Osobně sám váhám jak film hodnotit. Motiv souboje Dobra X Zla, osobních názorových rozporů a karmického koloběhu "špatných skutků" mezi na sobě nezávislými hlavními postavami je zde ve své podstatě zpracován kvalitně, stejně tak herecké výkony (naučené přízvuky jsou geniální a přídávají filmu na hodnotě) i celkové působení filmu, ale pořád se nemůžu ubránit dojmu, že mi něco chybělo. Něco více vtahujícího, více divácky vděčnějšího a dodávajícího filmu lepší tempo. Určitě je to jeden z filmů, o kterém se bude hodně mluvit a který dost lidí plně nedocení, ale neznámý Antonio Campos si i tak připisuje slušný zářez do své kariéry. Holt je to bohužel jen pro úzkou cílovou skupinu náročnějších diváků, kteří si nad filmem rádi popřemýšlí a pofilozofují, než jen na nudné večery s rodinkou. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Další film podle knižní předlohy, který se v některých pasážích snaží být až moc cool a dramatický. Děj se odehrává v 60. letech 20. století v malém městečku, kde je každý posedlý bohem a chozením do kostela. Režisérovi se nějak podařilo do snímku dostat spoustu známých tváří, ačkoliv mi byl sympatický pouze jediný herec, a to říkám s nadsázkou. Jason Clarke je mi totiž krajně nesympatický, ale jeho postava podivného úchyláka, který si libuje ve fotografování aktů s jeho ženou a neznámými muži, které následně zabíjí, mu sedla na sto procent. Při pohledu na něj se mi vždy obracel žaludek. Kdyby se film věnoval více téhle podivuhodné linii, hodnotil bych výše. Protože se tak ale nestalo, zcela určitě na film zítra zapomenu a už si ho nikdy nepustím. Každopádně těchhle těžkých negativních filmů začínám mít po krk. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Krásné doba, super herci, ale příběh byl trochu pro mě nečekaný. Bůh tam a šroubovák do krku, bůh tady a rituální oběť, slabý škoda. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Je dost pravděpodobné, že knižní předloha je působivější, záživnější a existenciálně hlubší, než film podle ní natočený, jak už to tak obvykle bývá. Ale číst jí nehodlám, takže si to nepotvrdím. Každopádně se nejedná o žádný syrový realismus a la McCarthy, na to jsou postavy příliš ploché a černobílé, jejich vzájemný propletenec příliš vyumělkovaný, no a navíc herecky mě nikdo z jejich představitelů stoprocentně nepřesvědčil (asi nejblíž k tomu měl mladý Skarsgård). Slušná filmařina i atmosféra, ale poněkud mdlý obsah. Ale poselství knihy/filmu je jasné - Ďábel má v oblibě bílé bigotní vidláky. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Po několika nemastných a neslaných projektech se do toho Netflix konečně pořádně opřel a naservíroval nám hutné drama, v němž se to pohnutými osudy a zajímavými postavami jen hemží. The Devil All the Time je primárně depresivní lidskou mozaikou odehrávající se ve světě, ve kterém skoro nikdo nenásleduje slova Bible. Režisér Antonio Campos s tímto atributem pracuje více než skvěle, pročež se před Vámi rozestře nekompromisně střižená podívaná, od níž se vážně nedokážete odtrhnout. Musím zde samozřejmě zmínit herecké výkony (Tom Holland a Robert Pattinson!), jež jsou páteří celého počinu, skrze něhož nás provází zádumčivý hlas vypravěče. Samostatnou kapitolou je pak scénář, který zprvu nesouvisející osudy a příběhy spojuje neočekávaným a mnohdy i brutálním způsobem. Jediným nedostatkem tedy zůstává finále celého snímku, které mi k celkovému vyznění zkrátka moc nesedlo. Ovšem až na tento detail se ale jedná o výborně zpracované drama, které byste si za žádnou cenu neměli nechat ujít. Skvělá práce! (Netflix) „Some people were born just so they could be buried.“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vůbec se mi nedařilo zachytit nějakou dějovou linku a úplně jasno jsem neměl ani v ústředním motivu. Kdybych znal předlohu, tak by mi to možná šlo lépe, ale bohužel. Na druhou stranu tady mi to vůbec nevadilo. Campos nabízí rozmanité panoptikum postav, které mají společnou snad jen víru v Boha, ale cestu si k němu hledají rozdílným způsobem. A v drtivé většině jsou to postupy natolik ďábelské a zvrácené, že mě film na víc než dvě hodiny spolehlivě přikoval k židli. Herecky bez výhrad a Pattinson tu po Králi vystřihl dalšího ukázkového slizáka. Já tomu klukovi snad jednou přijdu na chuť. 85% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie zlé... len akési... nedozreté. Výsledok nemalej snahy, ktorá ale nenašla oporu v schopnostiach dvojice Camposovcov, zodpovedných za scenár a réžiu. Zato herci bezchybní, hlavne ale stále väčšiu a v súvislosti s týmto filmom úplne najväčšiu radosť mám zo "zimného vojaka" Sebastiana Stana. Po Ja, Tonya je to jeho druhý film, kde som ho skoro ani nespoznal. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Mám rád takýto druh filmov. Tá nejednoznačnosť medzi tým, čo je dobré a tým čo nie, je tu veľmi tenká. Motivácie fungujú na výbornú a rovnako aj prepletanec osudov. Každej postave film venuje samostatný priestor a snaží sa o charakterový prienik, ktorý v zásade udáva tempo celému filmu a zároveň ho poľudštuje aj keď charaktermi, ktoré väčšinu času nie sú príjemné. Holland v pohode. Pattinson a zvyšok tiež. Campos mal asi veľmi jasnú víziu ako film spraviť a myslím si, že trafil klinec po hlavičke. Film začína ako bezútešný príbeh plný bolesti a smútku. Končí navlas rovnako. Ale nedá sa mi nedodať, že možno ku koncu bolo toho zla na tom svete o trošku menej. Každopádne milé prekvapenie, ktoré podľa traileru nevyzeralo na veľa a v konečnom dôsledku potešilo viac ako posledný film od Coenovcov. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy z vidlákova typu Fargo, v ktorých zlí ľudia robia kruté činy, ale toto sa neskutočne tiahlo. Už prvá hodina ma totálne zmorila a druhú polovicu som musel pretáčať. Postavy boli neznesiteľné vidlácke pošahané alebo náboženské archetypy obsadené hercami, ktorých nemusím, takže ma dvojnásobne srali a čím ďalej tým viac mi bolo jedno kto koho zabije a koniec som úplne odzýval. Pre mňa to je veľké sklamanie a totálna nuda. Má to atmosféru a tempo jak divné európske arty. 4/10. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zasa jeden ten z filmov, ktorý prepája na prvý pohľad neprepojené postavy a osudy. Kvalitne zahraný príbeh, zložený z malých príbehov, ktoré však neprinášajú vlastne vôbec nič zaujímavé. Film na ktorý si na druhý deň nemáte šancu spomenúť. Samozrejme potešila Riley Keough, ktorá skôr či neskôr získa status skvelej herečky pre hlavné role. Zatiaľ boduje hlavne v tých vedľajších. No a Robert Pattinson tak nejako ide cestou Leonarda DiCapria. Od miláčika pubin sa viac a viac začína presúvať do pozície skvelého herca po ktorom čoraz častejšie budú siahať áčkoví režiséri (odporúčam film Maják). ()

Suzie05 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda filmy z vidláckého/silně věřícího Středozápadu... A toto není žádnou výjimkou. Zbytečně roztahaný a poměrně nudný film, který táhnou do popředí 3 možná 4 důležité scény. Pro mě docela zklamání. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Jako něco od starých dobrých bráchů Coenů. A vlastně si to i dokážu představit jako další sérii Farga. Akorát ten černý humor tam tak trošku chybí. The Devil All the Time je v mnoha ohledech krutý a ponurý film. Ale zase ne natolik, aby diváka vyloženě zhnusil, přinutil ho to vypnout a místo toho si dal třeba Lásku nebeskou, která je v určitém směru úplným protipólem. Svým kvalitním vyprávěním, dobře napsanými postavami a celkovou tajuplnou atmosférou dokáže i citlivější diváky, pro které by jinak ta gradující míra zla byla spíše odrazující, natolik upoutat, že od toho nebudou schopní odtrhnout oči. Už jen kvůli té solidní sartrovské myšlence, se kterou se poměrně dobře pracuje. Navíc to prostředí jižanského vidlákova je pro takový děj jako stvořený. Možná trochu škoda té krapet přestřelené délky, která byla ve výsledku spíše kontraproduktivní, klidně bych to nechal rychleji odsýpat. Tom Holland se mi začíná líbit čím dál více, vždycky mám radost, když vidím, že nějaký herec, který je známý díky žoviálnějším rolím, zvládne i něco vážnějšího. Spidey je šikula! A Cedric Diggory slizký úchyl. Love it! Průměrné 4* ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to moc hezky a precizně natočené, ale ten příběh(předloha?) prostě zavání takovým tím upachtěným konstruktem co na sebe prozrazuje, že by strašně chtěl být novou americkou klasikou a přitom je to něco co jsme různě jinak viděli (četli) už stokrát a lépe.. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Když nebesa mlčí (IMHO ideální podtitul tohohle filmu)... už tak pochybný morální kompas Jižanů se vychýlí ještě víc - a to se teprv začnou dít věci! Sodoma a Gomora hadr! 80% ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Průměrný a hodně dlouhý film. Děj probíhá kolem mladého chlapce od jeho dětství po dospělost. Kolem něho umírají lidé tak dlouho, že i on sám začne vraždit. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Společně s Extraction se jedná o nejvydařenější počin Netflixu, když se dívám na celkové přírůstky této streamovací společnosti za rok 2020. Ďáběl mě již nadchl v trailerech, očekával jsem pesimistickou podívanou, okořeněnou špičkovým zasazením do jižanské části USA 50. a 60. let. Za mě filmu prospěly zejména dvě věci. Tou první je překvapivě vypravěč. Očekával jsem nudné a plytké klábosení, které samotnému tempu gradace příběhu ve výsledku spíše podkopne nohy, ale tento styl se mi fakticky zamlouval. No a tou druhou věcí na seznamu je exkluzivní herecké obsazení. I ty nejmenší vedlejší role si divák zapamatuje, protože celé herecké osazenstvo nechalo na place více než 100%. Připočtěte k tomu takový ten vidlácký "red-neck" přízvuk, jenž snímku házel jeden plusový bodík za druhým. Pattinson, Holland, Skarsgaard, i šerif ztvárněný Stanem na mě zanechali neskutečný dojem. Celý film se nese v nepříjemně negativním hávu, ani nevíte, komu fandit. Jednoduše kokteil plný intrik, stísněné atmosféry, mrazivých chvilek, perfektně vypiplaných dialogů (scéna v kostele s knězem absolutní herecký strop) a explicitní brutality, jenž ve vás bude ještě dlouho rezonovat. Za plný počet to i tak nebude, k tomu mi chyběla malinko svižnější první polovina. I tak ale libová záležitost. Za mě 85 % ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Během filmu jsem marně pátral v paměti, co jen mi to tou atmosférou plnou zkažené morálky připomíná... A vzpomněl jsem si se zvukem titulků. Brimstone. Jiná doba, stejné hříchy, stejné psycho. Čistých 130 minut je sice dost, ale překvapivě mi to ani nepřišlo dlouhé, už vůbec né nudné, protože atmosféra by se dala krájet. Poctivé drámo se spoustou moc moc špatných věcí, které se dějou kolem hodnýho kluka. Herecky bez chyby, ať už od Hollanda, který patří k nejnadanějším dvacátníkům současnosti a nebo třeba Pattinsona, který sakra máknul a vypracoval se ve výborného herce. Autor jako vypravěč s osobitým hlasem vynikající volba. Plná pálka se mi nechce dát ze dvou důvodů (pravděpodobně se mi o tom bude zdát, nevím jestli si to budu chtít někdy pustit znovu), ale kvalita je nezpochybnitelná a možná tu finální hvězdu přidám, až se mi to víc rozleží v hlavě. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama