Reklama

Reklama

Železný ochránce

  • Čína Super Bodyguard (více)

Obsahy(1)

Po smrti svého mistra přichází mladý bojovník (Yue Song) do města za svým dávným přítelem Ťiangem (Yu Xing) a začne pro něj pracovat jako bodyguard. Jeho prvním úkolem je chránit rozmazlenou a bohatou Fa-jie, kterou se snaží unést nepřátelé jejího otce. Zjišťuje, že s Fa-jie ho spojuje víc, než si myslel, a konečně se dokáže vypořádat se svou minulostí. (LangiJ)

(více)

Recenze (21)

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Nemohu tomu upřít staré dobré shaolinské kouzlo - nesmyslně obtížný trénink jež vám propůjčí moc hlasitého úderu s nadlidskou silou, odmršťující nepřátele minimálně metr daleko. Zde je to i s bonusem v podobě ohozu á la Šupák a páru hustokrutopřísných botek. U první scénky jsem si říkala, že snad nebude až tak zle a poletujícím záporňákům jsem se smála až jsem se za břicho popadala. Pak se objevila ta rozmazlená ochechule, kde byl hereččin výkon k zalknutí. Načež boryš sundal po letech botky a kosil ty chudáky těma smrdutejma haksnama v masívních počtech. Kolečková scénka, která mi připomněla našeho křečka při jeho nočním bodybuildingu, byla už k pláči než k popukání. Těžko říct, co tím Yue Song zamýšlel. Možná to byla snaha o novodobou verzi starých prďáckch hong kongských kung-fu filmů? Možná chtěl být jako Stephen Chow a jeho Kung-fu mela? Možná zapomněli na začátku filmu upozornit, abychom nejprve zkouřili pořádnýho jointa? Kdo ví...podle mě se to zrovna nepovedlo. 2* ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Můj nejočekávanější akční film je za mnou a dopadl skvěle.Příběh je docela jednoduchý, ale zaujme. Hlavní hrdina má za úkol dělat Bodyguarda dceři místnímu Bossovi, po které každou chvíli někdo jde. Vynikající je chemie mezi němi, protože dceruška je správně arogantní a panovačná, tudiž dojde i na vtipné scény. Ve filmu je spousta akce, víceméně akce střídá akci a rozhodně se je na co koukat. Choreografie je špičková a neokoukaná, údery velmi drsné, hlavní hrdina láme záporáky na všechny způsoby, paže, nohy, ruky ( Snad největší počet zlomených končetin, co jsem kdy ve filmu viděl), v závěru se film dokonce přehoupne do Revenge žánru, který vrcholí bitkou ve skladu proti 5 záporákům a Yue Song snad poprvé dostane pořádně zabrat. Ve finále máme vzpomínku na Ip Mana, akorát zde bojuje snad sám proti 100, zde je už moc akrobacie, ale pořád natočeno bravůrně, za to finální souboj mi přišel nejslabší poněvadž záporák má železnou ruku a postrádá to kouzlo. Yue Song předvedl, to co naznačil Trailer, tedy nový Bruce Lee, akorát silnější a rychlejší. Yu Xing zahrál záporáka skvěle a po Wrath of Vajra má snad nejlepší roli. Místy je film přitažen za vlasy, hlavní hrdina má nohu ze železa kvůli svému otci, tedy po jeho ráně člověk odletí poněkud dále než metr, ale pokud se přes tohle dokážete přenést, čeká vás Akční jízda v old school stylu jaká zde dlouho nebyla. Při soubojích jsem řval jak na TURNÉ!80% ()

Reklama

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Má to nešťastný scenár, ktorý ubieha nezmyselne k nezmyselným vyústeniam. Boje miestami svojou zaprášenosťou a živelnosťou pripomínajú raid, ale tamten laná nepotreboval. Celkovo je absencia strihača na filme badateľná, radenie scén a retrospektív je povedzme amatérske. Agitka ázijských motívov, postupov a konaní postáv je ako vždy vzdialená mne Európanovi. A tak opäť po ikstý raz pozeráme len na to, ako 50 ľudí sa rozbehne voči hrdinovi, ten len raz udrel a 50 ich zabil. A potom zase tí istí behajú naproti a zase. A repeat takých 15 minút. Hrdina neje nepije a dôjde aj na Vranu. No ale to je už iný príbeh. (videné 03.06.2018, YT) ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Yue Song do toho skočil po hlavě a tlačí na pilu co to dá. Ničeho se nebojí, a ničeho nemá dost. Takhle silnej drajv, to se jen tak nevidí. Scénář, režie, hlavní role, režie akčních scén, produkce, ty nejdůležitější aspekty filmu má pod kontrolou. Tady nám odněkud vyrašil pěkně ambiciózní chlapík. A vyšlo mu to víc než slušně. Tu dravost a tah na branku už jsem zmiňoval. Tohle je evidentně srdcovka a zároveň takovej love letter osmdesátkové hongkongské akční škole. Takže je potřeba se připravit na poměrně velkou dávku asijských šíleností, což už bylo zřejmé z traileru. Ale stejně jako v báječných osmdesátkách, je to podané s tak odzbrojující spontánností, že se člověk jen usmívá pod vousy. :-) ()

Yoshitsune odpad!

všechny recenze uživatele

Čínský terminátor zasahuje ! Jak jinak si mám vysvětlit, to že protivníci lítají kilometr po úderu. Na letecké souboje ani tak moc nedojde, ale hlavní hrdina posílá nepřátelé, fakt hodně daleko. Navíc záporáci, u toho ještě vydávají divné zvuky, jako "jaaa" "jeee" a také "íííííí" a často se u toho tváří dost divně, přímo legračně, v té kleci to byl výraz trollingu. A taky je dobrý, že když dá hrdina úder, tak se ozve zvuk úderu a to je podle mně úžasný, jako když tvůrci dokáží zachytit zvuk úderu. Ale abych nekřivdil, akce ve skladišti je slušná, ale ta finální už tak ne, hlavně hrdina běhá kolečka a přes speciální nepřátele přejde docela lehce. A finální bitka ? Tak to je terminátor vs terminátor. A byť tenhle typ příběhu, už tady byl, ale takhle špatně zpracovaný..........že ho zmiňovat ani nebudu, jelikož to považuji za urážku inteligence. ()

Galerie (63)

Reklama

Reklama