Reklama

Reklama

SpongeBob v kalhotách

(seriál)
  • USA SpongeBob SquarePants (více)
USA, (1999–2023), 112 h 46 min (Minutáž: 22–51 min)

Kamera:

Ralph Kaechele

Hrají:

Tom Kenny, Rodger Bumpass, Bill Fagerbakke, Clancy Brown, Carlos Alazraqui, Ernest Borgnine, Dee Bradley Baker, Carolyn Lawrence, John Rhys-Davies (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(291)

Námořnická a někdy nesmyslná dobrodružství SpongeBoba, nevyléčitelně optimistické, bezstarostné a mluvící mořské houby a jejích přátel, kteří žijí na dně oceánu. (oficiální text distributora)

Recenze uživatele Ouwen k tomuto seriálu (2)

Série 1 (1999) (S01) 

MOŽNÉ SPOILERY: Myslet si, že Spongebob je určený výhradně pro děcka, je naprostá blbost. Ačkoliv se tam dějou fakt absurdní voloviny, samotný základ postav je spíš smutný. Spongebob je "hlupák" s děckým "syndromem", kterého zneužívá Krabs pro zisk peněz, Sepiak je pesimista, sklíčený průměrným životem a má sen a touhu, stát se uznávaným umělcem, Garry, jež reflektuje povahu kočky (líná, provokativní, arogantní, inteligentní a starostlivá), Plankton, kterej je spíš zoufalec a žije osamotě a proto žije v nenávisti, nebo i Patrick má - i přes hloupé vykreslení, svoje momenty a dokáže mile překvapit. Snad každá vedlejší postava představuje, nám lidské vlastnosti a spoustu dílů ve mě vyvolalo emoce. Jako nejlepší díl považuju Jellyfish Jam - s medúzou tancovat do rytmu trance hudby, prostě nářez a tady musel rozpočet bejt utopený ve správných drogách. Dabing je v originálu naprostá lahoda a Garryho mňoukání je roztomilé. Nenudil jsem se ani chvilku. Ještě ikonický moment, byl tanec elektro-boogie Sepiaka, to jsem se dusil smíchem. Spongebob je ještě lepší, než kdykoliv předtím - důvodem jest, moje dospělejší vnímání všech postav a jejich osudovost, mixlá s psycho absurdnostmi a luxusní architekturou, toho městečka. Miluju ten lahůdkovej a až...námořnickej soundtrack. Spongebob je správná droga pro negativní nálady. ()

Série 2 (2000) (S02) 

Prostě stejně dobré, jako jednička. Nechybí ani emoce, nespočet dvojsmyslných vtipů, nějaká ta myšlenka a over top absurdní díly. Dokonce kamera se mi zdá kreativnější a nespočet scén a gagů se stalo ikonických..."NO THIS IS PATRICK!!!". Samozřejmostí je, že jsem se i dusil často smíchem, pořád tam hraje příjemná hudba a každej díl mimořádně nápaditej. Je to stejně dobré, jako první série a žádnej pokles jsem nezaznamenal. ()

Reklama

Reklama