Reklama

Reklama

SpongeBob v kalhotách

(seriál)
  • USA SpongeBob SquarePants (více)
USA, (1999–2023), 112 h 46 min (Minutáž: 22–51 min)

Kamera:

Ralph Kaechele

Hrají:

Tom Kenny, Rodger Bumpass, Bill Fagerbakke, Clancy Brown, Carlos Alazraqui, Ernest Borgnine, Dee Bradley Baker, Carolyn Lawrence, John Rhys-Davies (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(291)

Námořnická a někdy nesmyslná dobrodružství SpongeBoba, nevyléčitelně optimistické, bezstarostné a mluvící mořské houby a jejích přátel, kteří žijí na dně oceánu. (oficiální text distributora)

Recenze uživatele Potjoc k tomuto seriálu (1)

SpongeBob v kalhotách (1999) 

První české odvysílání v roce 2009, líbily se mi už tehdy některé úderné vtipy (díly Krabborg, Can you spare dime?, Clams, Camping Episode, ...), i když jsem Spongeboba ještě nemusel. Od roku 2011-2012 jsem ten seriál nesnášel kvůli některým jiným vtipům (viz. níž), v roce 2013 jsem se díval a přál si, aby si to neoblíbil moc. Další rok už ano a je to z dnešních pořadů pro děti nejoblíbenější. Celkově jsou ztřeštěné úderné, výborné. Mám v oblibě hlavně díly se Sépiákem v hlavní roli. Díly 7 a 8 řady jsou strašně nudné infantilní, řídké, některé z nich nerád vidím. Mám velké výhrady k některým scénám, které bych vystřihal pro děti. Hodně se tam stahují z kůže, či rozseknou vejpůl, až jim je vidět červené maso, kosti, vnitřnosti, lítají jím oči z důlků, mozky. Ten pocit, jaký jsem měl při shlednutí, jako bych jako malý viděl realistické násilí v thrillerech, což roky předtím nebylo vůbec. Takže říkat, že dnešní dětské filmy jsou mírné a že i toto je lepší mírnější než Looney Tunes či Tom a Jerry, mě vytáčí. Ale za to, ruský dabing Spongboba je takový emoční, dabéři dabují s hlasy (jeden štěk na díl) Gustava Bubníka, Bohuslava Kalvy, Pavla Trávníčka, Miroslava Saice, Jaroslava Horáka, Jiřího Schwarze, Otakara Brouska ml., Karla Heřmánka, Jana Schánilce a dalších. Zato v českém dabingu, dabuje zase jedna žena s hlasem Hany Talpové nebo Heleny Štáchové. ()

Reklama

Reklama