Reklama

Reklama

SpongeBob v kalhotách

(seriál)
  • USA SpongeBob SquarePants (více)
USA, (1999–2023), 112 h 46 min (Minutáž: 22–51 min)

Kamera:

Ralph Kaechele

Hrají:

Tom Kenny, Rodger Bumpass, Bill Fagerbakke, Clancy Brown, Carlos Alazraqui, Ernest Borgnine, Dee Bradley Baker, Carolyn Lawrence, John Rhys-Davies (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(291)

Námořnická a někdy nesmyslná dobrodružství SpongeBoba, nevyléčitelně optimistické, bezstarostné a mluvící mořské houby a jejích přátel, kteří žijí na dně oceánu. (oficiální text distributora)

Recenze (289)

gumbo 

všechny recenze uživatele

90% Je to normální? No samozřejmě, že není, proto je to taková sranda. Jak charakterizovat seriál, kde hlavními hrdiny je mořská houba (Spongebob Squarepants), jaho kamárad hvězdice (Patrick Star), chobotnice s obsesí v hraní na klarinet (Squidward), chamtivý krabí majitel občerstvení (Mr. Krabbs) atd... ? To snad ani nejde, podívejte se sami a zjistíte třeba i to, jak vypadá mořská veverka :). Co ty na to Garry? .... miou miou ()

Doski 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších animovaných současných seriálků. Je to stupidně vtipné, ale na někoho to funguje a já jsem ten šťastlivec. Šťastlivec proto, že se u toho můžu smát na plný pecky a nepříde mi to trapný, jako možná tady někomu ano. Prostě skvělá věc pro děti a infantilní dospěláky. Ujetý blázen SpongeBob řádící originalitou a Patrik s panem Krabákem, prostě pecka. 85% ()

Reklama

montongery 

všechny recenze uživatele

Naprosto parádní trip, ve kterém si najdou své děcka tak i dospělí (stejně jako Simpsonovi nebo South Park). Ale řekl bych, že se zde za pláštěm absurdního humoru a prostředí ukazují problémy a dilemata, který jedinec musí každodenně řešit (takové ty malé problémy jedinců každodenního života) a to ještě více než třeba v South Parku či Simpsonovích, kde je vždy důraz kladen spíše na politiku a naopak na ty 'velké' problémy. A někdy se mi zdá, že Sbongebob svojí absurdností vlastně reflektuje to, co se každý den v nás odehrává, protože náš svět je taky občas stejně, ne-li více, absurdní a na nějakého vnějšího pozorovatele by určitě působil, tak jako působí Spongebob na nás. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem tento seriál zachytil v televizi a šokovalo mě, že jsem ho objevil tak pozdě. Nicméně je to další důkaz toho, že český dabing nepatří do kopru a na ujetý smích Jana Maxiána jakožto dabéra Spongeboba se těším jako malý kluk každý den. K originálu jsem se nedostal, ale nevadí, zajímá mě spíš česká verze, hlasy režisér vybral geniálně. Jelikož jsem mimo televizi dost často, budu si ho muset opatřit nějak jinak. S ním člověk zapomene na všední starosti a zlepší mu to náladu. Dost mě ale zaráží, jak zdejší rádobykritici haní dětský seriál, který určený dětskému publiku. Pochybuju, že v jejich věku tomu budou rozumět. Jestli to děti baví, není co řešit. ()

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

Tohle je jedna velká bezkonkurenční halucinace. Zbožňuju Spongeho a když jsem viděla Twilight s českým dabingem, tak jsem místo Edwarda viděla Spongeho (díky Honzovi Maxiánovi) a celý film jsem se jen smála. Jojo občas si říkám, že ty starosti, které má Houba Robert v ananasu na dně moří, bych také chtěla mít. :D ()

Galerie (46)

Zajímavosti (75)

  • Spongebob byl původně navržený se zelenou baseballovou čepicí na hlavě. (Karlsberger)
  • Ukrajinská komise, co má dohled nad veřejnou morálkou, soudí že Spongebob je homosexuál a seriál má záměr poškodit dětskou psychiku. (Pierre)
  • Mořská houba Spongiforma squarepantsii, objevená v roce 2011, byla pojmenovaná právě po hlavní postavičce seriálu - Spongbobovi Squarepantsovi. (P. J. D.)

Reklama

Reklama