Reklama

Reklama

Den zlomu

(TV film)
  • USA Killer Flood: The Day the Dam Broke (více)

Obsahy(1)

Lidé z městečka Ruthland ve státě Montana dosud spí klidným spánkem. Chrání je 600 stop vysoká přehrada Rankin, vytvořená z 4,5 tunové masy betonu. Teď ale prudké, přívalové deště a vzrůstající tlak v naplněné nádrži mohou město město vážně ohrozit. Architekt David Povell, který stál u jejího zrodu, je stavební firmou propuštěn a vyhnán z města. O konstrukčních slabinách přehrady ví příliš mnoho a majitel stavební firmy Jordan Walker si nemůže dovolit, aby byla zpochybněna její kvalita. David se ale nechce vzdát, protože zná nebezpečí, které hrozí lidem v městečku. Rozhodne se je varovat. Chce nastražit výbušninu a odvést tok řeky mimo městečko, ale sám tenhle boj nesvede... Podaří se Davidovi uniknout z betonové pasti naplněné po okraj ničivým živlem? (Intersonic)

(více)

Recenze (16)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale no tááááák lidi zase tak katastrofálně tenhle katastrofák nedopadnul. Já jsem si ho kdo ví proč zopáknul v rámci mé session katastrofických filmů kterou teď dávám a jasně, že je to blbý levný a televizní plus bídný triky no a jediný triky co za něco stojí s protržením hráze jsou z jinýho filmu, ale mě to prostě tak strašný nepřišlo viděl jsem v rámci těhlech levných kousků i o dost horší věci a tohle byť je to plné klišé a předvídatelné, tak to nijak nenudí celkem to odsýpá a mě to nikterak neurazilo.50% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Mám rád katastrofické filmy a na tohle ani nevím proč jsem se těšil, ani mně to nepotěšilo bohužel a škoda takové filmy by fakt měli dělat profíci. ()

Wewik 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoct, námět mohl být dobrý, ale zpracování bylo hrozné. efekty totálně nepropracované, a nakonci, jak vjeli na parkoviště v centru, a všichni jim tleskali z několik kilometrů vzdáleného kopce mě naprosto dostalo!!! :D ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Katastrofický žáner má aj nižšie etáže a jedným z jeho zástupcov môže byť aj tento, vo všetkých úrovniach nevýrazný snímok. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Přehrada. Městečko pod přehradou. Zkrachovalý architekt, kterého vyšoupli ze stavby. Podnikatel, který přehradu dostavěl (samozřejmě se spoustou nedostatků). Starostka města (shodou okolností bývalá manželka výše zmíněného architekta). Trhlina v přehradě, jak to asi dopadne ? Říká se mi to těžce, ale tohle je přesně kopie Skleněného pekla (vyhozenej architekt, byznysman kterej na všem chce ušetřit i za cenu lidských životů, jen jim tady ta přehrada neshořela). Už po prvních 10 minutách je jasný jak bude film pokračovat (asi je těžké vymyslet něco nového..). Co se týče triků - takhle ubohé triky jsem viděl naposledy, když začínala televize Prima, a z nedostatku peněz kupovala horory z 30 let (v jednom z nich byla záplava "vytvořena" blískavým papírem před kamerou). Na to že je rok 2003 - tak jste aspoň ty efekty mohli kapku vylepšit... ()

MickeyStuma odpad!

všechny recenze uživatele

Šablonovitý příběh tentokrát se odehrávající na přehradě v levném TV zpracování. Ona levnost je ve vizualizaci setsakramensky znát. Trikové efekty jsou jak z 80. let a co se týče děje, scénáristu bych nechal pro výstrahu bez honoráře. Tak neskutečně blbého se dá shlédnout převážně u studia Asylum, ale jak je vidět, někdo se zřejmě inspiroval. Tolik nelogičností a stupidit pohromadě s uši trhajícími dialogy je doslova na ohrožení duševního zdraví. A tak z toho vznikl jen další zoufalý pokus o katastrofický film. ()

Gardenboy odpad!

všechny recenze uživatele

Preboha,....to snaď nie je možné aby toto niekto myslel vážne???!!! Tak som sa nenasmial už hodne dlho ... tie "fantastické triky" ... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Uh, zjevně ultra special low budget. Nejvíce mi i tak nevadily speciální efekty, jako spíše hudba. Se scénářem podle šablony na katastrofické filmy bez šperky originality (včetně záchrany bloudícího psa) se u takového rozpočtu holt muselo počítat. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mě napadá jen jedna věc. Proč? Proč někdo točí filmy na podobné úrovni? Pokud to vůbec jde do kin, o čemž silně pochybuji, tak to nemůže nic vydělat. Když to zůstane jen televizním filmem, jako v tomto případě, taky nic nevydělá. Ceny také nemůže žádné získat. Takže k čemu takové snímky? Sám nevím. Pokud lze vůbec triky nazývat tímto označením, tak rovnou říkám, že na téhle úrovni by je zvládl každý průměrný opupínkovaný ajťák. Jsou na tak příšerné úrovni, že film už působí jako komedie či rovnou parodie na katastrofické filmy. Dokazuje to nejen samotná vlna, která se později šíří městem. Celá dramatičnost snímku je více než směšná. Děj je předem odhadnutelný a předpokládatelný. Film tudíž není ani trochu napínavý. A o hereckých výkonech snad nebudeme dlouze mluvit. Jenže, kde není úrodné pole, tam nemůže ani nic růst. Takže jsme opět na začátku. Já se jen ptám: Proč? ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Vskutku dobrý film. Od filmu som nemal velké očakávania, ale musim uznať že ma nesklamal ani nenadchol. Atmoška bola v pohode miestani napínava ale inak nič moc. Bolo tu zbytočne moc nezáživneho kecania ktoré dosť nudilo. Inak asi najviac čo ma štvalo bol koniec s tým potleskom, to bola kravina jak mraky. Film odporúčam tak na odpočinok po škole(práci). Ale iba luďom ktorý majú takétko kúsky aspoň trochu radi. ()

007jimbeam odpad!

všechny recenze uživatele

Přímo neuvěřitelná hloupost od začátku až do konce. Triková spoušť celého snímku jen podtrhla prázdný příběh, bezduché dialogy a tragické výkony. ()

sagana

všechny recenze uživatele

Mám katastrofické filmy ráda, ale když jsem si na TV programech na idnes.cz přečetla avizo ke Dni zlomu v tomto znění: "Katastrofický film USA (2003). Montana dosud spala klidným spánkem. Města v údolí chránila šestset stop vysoká přehrada Rankin ze 4,5 tuny betonu... Americký katastrofický film podle skutečné události.", nějak mě přešla chuť... Dost dobře si nedovedu představit 600 stop vysokou přehradu postavenou z tak mála betonu (že by o tloušťce papíru?), tak jsem se šla podívat na komentáře sem. A zjistila jsem, že moje tušení bylo správné, a že film je v podstatě pitomost, navíc s nezvládnutými speciálními efekty. Škoda, ale tuhle "radost" si ráda nechám ujít. ()

Johannez odpad!

všechny recenze uživatele

Zkušený přehradář Joe Lando by tam dal 30 výztuh, nadějný synátor by dal dvacku, ale Boxleitner, aby ušetřil, jich tam frknul jenom desítku -> problém je na světě. Ledy tají, voda stoupá, přehrada popojde o pár centimetrů a chystá se rupnout - drama vrcholí... Tenhle film trpí nejspíš tím samým problémem jako přehrada, o které vypráví, tzn. peněz bylo málo, a tak aby se nepřekročil rozpočet, ušetřilo se, kde se dalo. Akorát místo vody se na diváka vyleje pořádný kýbl ho*en. ()

Reklama

Reklama