Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Skončila americká občanská válka Severu proti Jihu a černí otroci získali svobodu. Mnozí z nich by chtěli na daleký západ a tam dělat farmáře, ale bývalí otrokáři je stále potřebují na svých plantážích. Na jejich obranu se postaví bývalý seržant Afroameričan Buck, který bývalým otrokům všemožně pomáhá splnit si svůj sen a odejít na západ. (MVanis)

(více)

Recenze (22)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých priemernejších klasík. U starých westernov sa zvyčajne bavím lepšie. Hoci sú to 70. roky, nejde o žiadne peckinpahovské experimenty, ale o totálnu príbehovú klasiku, ozvláštnenú vlastne len tým, že hlavní hrdinovia sú čierni. Je tu všetko, čo dobrá kovbojka potrebuje - putovanie kolóny na západ, hašterenie dvoch protikladných hrdinov, prepadnutie banky, prenasledovanie nasratým šerifom, Indiáni, hojnosť prestreliek (vrátane záverečnej asi 10-minútovej) a nechýbajú trefné hlášky. Réžia je obstojná, tempo rýchlo. Tak prečo film zľahka nudí? Asi preto, že medzi hlavnými dvoma hrdinami nefunguje správna buddy chémia. Belafonte si rolu užíva, avšak hlavná hviezda Poitier napodiv totálne kazí svoj vlastný film. Toho estwoodovsky drsného pištoľníka, kosiaceho rasistických zloduchov parádnymi spílenými brokovnicami (či skôr kozlicami) mu s tým jeho štramáckym, dobráckym a navýsosť sympatickým ksichtom jednoducho neverím. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čím dál průměrnější film, bez legrace se mi zdálo, že trval více než dvě hodiny... A přitom začíná tak dobře a pak ještě docela dlouho dobrý je. Největší kámen úrazu podle mě spočívá v likvidaci hlavního záporáka, která přijde nečekaně brzy a po které už se za hrdiny žene pouze nezajímavá anonymní banda bělochů. Závěrečná přestřelka dojem trochu napraví, ale jen trochu. Jestli ovšem je něco výborné od začátku do konce, tak rozhodně hudba. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný western, jenž neobsahuje téměř žádnou scénu, kterou bych si chtěl zapamatovat alespoň do zítřka. Snímek nabírá spád a přestává nudit až po vyloupení banky, což už je ale téměř konec filmu. Nepotěšil mě ani hudební podklad a postavy mi nebyly nijak zvlášť sympatické. Snad jen Sidney Poitier dokázal v člověku vyvolat něco, čemu se dalo říct obliba či náklonnost. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Sidney Poitiera bych ve westernu nečekal, a přitom je to on, kdo s Harry Belafontem tenhle film táhnou. Je tam všechno, co je ve westernu zapotřebí mít: přestřelky, padouši, klaďasové, láska, indiáni, napětí... Navíc je tu samotný námět - rasismu zacíleného nikoliv proti Indiánům, ale bezprostředně po zrušení otroctví proti černochům, což je trošku opomíjená a nepříliš známá historie. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Louisiana zatím není pohostinná a nepřítel je za každým rohem............. Scénář - Ernest Kinoy a Drake Walker. Hudba - Benny Carter. Kamera - Álex Phillips Jr. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Western, který jede trochu na jistotu, ale zároveň se snaží upozorňovat na rasové problémy, a to nejen mezi bílými a indiány a bílými a černými, ale i mezi černými a indiány. Lidé jsou prostě nesnášenliví celkově. Sidney Poitier ukázal, že svého kovboje zvládne dobře, ale dobře se popasoval i s režií filmu. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

I přes menší dějovou rozházenost považuji western Buck a kazatel za velmi povedený. Patří k těm zástupcům westernového žánru, s nimiž jsem se seznámil přes televizní tvorbu (obdobně jako s výtečnými Profesionály Richarda Brookse). Buck a kazatel mě fascinoval nejen svým žánrem, ale i svou ukázkou poválečného amerického jihu a samozřejmě dvěma hlavními aktéry, naprosto dokonalým Sidneyem Poitierem, jenž patří mezi mé černošské oblíbence, tak Harry Belafontem, který se v roli potulného kazatele doslova našel. Příběh je prostšího rázu, avšak režisér Poitier dokáže dobře gradovat zápletku, vést herce a skvěle zrežírovat přestřelky. Dobrý vizuál i kamera. U mě pěkné čtyři hvězdy. A finále? To je na jedničku:-). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Sidney Poitier /In the Heat of the Night/ natocil len priemerny wesern, ktory sa az prilis inspiruje eastwoodovymi westernami. Hlavny hrdina je sice dobrak, ale drsnost Eastwooda je len jeho nedostiznym snom. Poitier ako reziser je neskuseny, a film od priemeru nezachrania ani strielacky. 66 % ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Trochu netradiční námět v tradičním westernovém provedení, které proti sobě staví dobro a zlo ... a nechává mluvit zbraně. Děj sice není nadprůměrně akční, ale ani na chvilku nenudí. Nabízí nanejvýš zajímavý pohled na dějiny Západu, který se ještě nezbavil přívlastku "divoký" - a přináší i lehce nastíněnou romantickou linii. Třebaže dobro není tak docela bez hříchu, budete vědět, na čí stranu se postavit ... a ostatní není důležité. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní režisérský počin Sidney Poitiera o nesourodé dvojici, která bílým vrací úder. Chvílemi je film hodně svižný a pak zase utahaný a nezajímavý. Poitier nedokázal po celou dobu vyprávění udržet stejné tempo a to je škoda. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Sidney Poitier, první černošská hvězda se v sedmdesátkách prakticky vytratil a pak na 10 let přestal hrát úplně. Ještě předtím si pozval zapadlého 50s zpěváka Harry Belafonta a natočili protirasistický western. Tak trochu moc klasický a černobílý. Banda bílých terorizuje černošské kolony bývalých otroků, aby je donutili vrátit se na pole, proti nim se staví drsňácký pistolník a podvodnický kazatel (oba černí), kteří se nesnáší, ale nakonec spojí síly a své si řeknou i indiáni, kteří se tváří, že se jich to netýká, ale nestranní nejsou. Není to špatné - drzé přepadení banky, vynikající finální akce ve skalách, Belafonte si to solidně užívá. Poitier režisér slušný, Poitier herec překvapivě nevýrazný. Jen tu zkrátka není nic, co by mě úplně posadilo na zadek, takže 3*. ()

reich 

všechny recenze uživatele

To co začalo, jako celkem slibný western, tak skončilo bohužel v docela slušnou frašku. Film zajisté táhne Sidney Poitier v roli Bucka, bohužel v roli kazatele se nám představuje pro český diváky méně známý herec Harry Belafonte a ten je naproti tomu nevýrazný, či dokonce otravný. Další herci jako Ruby Dee nebo Cameron Mitchell ani tak filmu nepomohou, jakou spíš uškodí. Naprosto nevýrazní. Režie Poitiera je v některých momentech celkem slušná, bohužel jindy taková zvláštní a odfláknutá. Dalším problém filmu je střih, nevím proč, ale do 45 minuty je to celkem slušný, ale pak zbytek snímku je odfláknutý. Přesto všechno budu mírný v hodnocení, protože se jedná o zajímavý snímek, se zajímavou zápletkou (na western vlastně dosti originální a ne moc častou), kterému chybí pouze finesa, ale Sidney Poitier nezklame diváka. Slušný tři hvězdy a 50%  ()

animario 

všechny recenze uživatele

Černej Django Poitier vypadá s těma 2 brokárnama efektivně,ale tasí pohříchu málo. Přestřelky by se daly spočítat na prstech jedný ruky zformovaný do pozice paroháče. Škoda,s kazatelem a nakonec i s manželkou by jinak mohli být celkem úderný revenge trio. Tady se spíš mluví a jezdí na ořích. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Zcela bezbranní černoši putují prérií za světlými zítřky.Tedy až na ty dva z názvu. Ti jsou totiž přísní.A jsem na sto procent přesvědčen,že být to samé v bílém,tak na konci buď zakalí,nebo vrátí prachy. ()

Cascabel 

všechny recenze uživatele

Western, kerý se táhne jako nudle a má rušivou hudbu. Aspoň, že Poitier je typický westernový hrdina a Harry Belafonte docela fajn americký Tuco. Vykradení banky je také zajímavým ohlasem zkažených italowesternových hrdinů. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Žánrová klasika ze sedmdesátek ozvláštněná černochy. Místy to trochu nudí a spadá to do šedivého průměru. Nejzajímavější je na tom ta hudba, která je natolik výrazná, až působí přehnaně rušivě a místy jsem v tom zaslechnul dokonce nějaké australské pazvuky. ()

Reklama

Reklama