Reklama

Reklama

Putování s pravěkými zvířaty

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Beasts
Velká Británie, 2001, 2 h 54 min (Minutáž: 29 min)

Epizody(6)

Obsahy(1)

BBC oživuje neobyčejný svět zvířat, která vystřídala dinosaury a dala vzniknout savcům. Podívejte se na fascinující stvoření, která posledních 65 miliónů let po vyhynutí dinosaurů, obývala Zemi. Když dinosauři vyhynuli, chlupatí mamuti nebyli jedinými zvířaty, kteří obývali planetu. V temném lese číhali obrovští masožraví mravenci, na rozlehlých travnatých pláních žili ti největší savci, velcí jako dům. A pak tu byli lovci - krutí ptáci, zvířata s dlouhou čelistí podobná vlkům a silné šavlozubé kočky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

helrohir 

všechny recenze uživatele

Opäť dokonalý dokumentárny seriál, ktorý je vzhľadom k menej "okukaným" živočíšnym druhom informatívne zaujímavejší než staré známe dinosaury. Škoda, že nemal viac dielov, respektíve dlhšiu stopáž jednotlivých častí, pretože rozhodne sa bolo na čo pozerať. A ani ten čas tomu po vizuálnej stránke príliš neublížil... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Po famozním "Putování s dinosaury" další úchvatný dokumentárně - fiktivní počin BBC, opět skvělá a drahá počítačová animace, která se zde však přece jen trošku pere s přesvědčivostí. Zatímco bezsrstí a "jednodušeji" se pohybující plazi s předchozího Putování vypadali na jedničku, "složitější" savci v podání téže animace vypadají trošku méně bombasticky, ovšem tato drobná vada na kráse nic neubírá skvělé výpravnosti celé této série ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4,5  Dokument takmer tak skvelý ako bolo predchádzajúce "Putovanie s dinosaurami", tentokrát zameraný predovšetkým na vývoj cicavcov. Opäť tu máme podmanivú kombináciu skutočnej prírody s počítačovou animáciu dávno vyhynutých zvierat, zaujímavo vymyslené zvieracie príbehy, ktoré sú pútavé i napínavé a vyberajú si tie najzaujímavejšie zvieratá (najväčšie, najnebezpečnejšie, najúspešnejšie). Malú výhradu mám k obrazu, ktorý sa mi v predchádzajúcom diele zdal dokonalejší, lepšie farebne vyvážený, čo je zrejme dané tým, že tentokrát je v dokumente použitej viac počítačovej grafiky. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Hned po dinosaurech můj nejoblíbenější seriál dtských let, který jsem ohromně žral a koukal na něj pořád do toho kola... Teď ho už dlouho nikde nedávali a tak jen s nostalgií vzpomínám na nádhernou animaci, skvělé příběhy a přehršel zajímavostí. Tomuhle celému prostě vůbec nejde dát méně než pět. Klasika mezi dokumenty. BBC pro mě vždycky znamenalo dokumenty o Putování. Jasných 100%. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatické přiblížení pradávných forem fauny na naší planetě. Nástup a rozvoj savců, jako jedné z nejúspěšnějších a nejadaptabilnějších životních forem na naší Zemi, nemůže nechat nikoho chladným. Dlouhé desítky miliónů let v šesti medailoncích určité doby. I když zanícení vědci budou ohnivě bojovat za pravdivou nevyvratitelnost svých tezí, tak jde především o domněnky, které vycházejí z prastarých nálezů a pozorování života současných živočichů. Ať jsou to sebevíce serióznější postupy, tak stoprocentní spolehlivost není zaručena. A přesto je to velmi sympatický a příjemný počin, u kterého nevadí ani jistá nereálnost pohybů sledovaných živočichů. Na šesti různých místech, na území dnešního Německa, Pákistánu, Mongolska, Etiopie, Paraguaye a Severního moře, se rozehrává šest příběhů s jedním hlavním hrdinou pradávné fauny. Ale není to zaměřeno pouze na jednoho jediného tvora, snaží se poukazovat na danou dobu v daném místě komplexním pohledem. Snaží se a to je sympatické. Velikáni, trpaslíci, divocí, mohutní, žraví, draví, vynalézaví i úskoční. Všechny přiblížené typy jsou sice minulostí, ale formy a struktury těchto procesů jsou stále přítomny i v naší fauně. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Součástí seriálu je také vázaná kniha od Tima Hainese. V České republice titul vydalo nakladatelství Slovart v roce 2001 v počtu jen několik málo kusů, které již byly rozprodány. (Pod)

Reklama

Reklama