Reklama

Reklama

Putování s pravěkými zvířaty

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Beasts
Velká Británie, 2001, 2 h 54 min (Minutáž: 29 min)

Epizody(6)

Obsahy(1)

BBC oživuje neobyčejný svět zvířat, která vystřídala dinosaury a dala vzniknout savcům. Podívejte se na fascinující stvoření, která posledních 65 miliónů let po vyhynutí dinosaurů, obývala Zemi. Když dinosauři vyhynuli, chlupatí mamuti nebyli jedinými zvířaty, kteří obývali planetu. V temném lese číhali obrovští masožraví mravenci, na rozlehlých travnatých pláních žili ti největší savci, velcí jako dům. A pak tu byli lovci - krutí ptáci, zvířata s dlouhou čelistí podobná vlkům a silné šavlozubé kočky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

škoda, že pro mnoho lidí co znám, je putování s tuhle zvířenou považováno za parazitování na značce Putování s dinosaury... Blost, říkám já! V mnoha ohledech jsou totiž pravěká zvířata mnohem zajímavější, nejen kvůli tomu, že jejich historie méně známá. A navíc, stejně jako Dinosaury čas ani moc nezahlodal ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jestli chce nějaký dokument přitáhnout diváky, měli by se jeho tvůrci přiučit tady. Vypadá to božsky a ještě k tomu to splňuje i požadavky na informativnost. Prostě klasa. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný exkurz do dob, o nichž by mohla vyprávět už jen pouze planeta Země. Putování je skvěle zpracovaný dokument, který nabízí vynikající a zajímavý pohled na vývoj nejrůznějších druhů živočichů, kteří obývali tento svět. Nedostatek: V díle, který se věnuje šavlozubému tygrovi si dobře všímněte, že Zlomenému zubovi se v mnohých záběrech střídá jeho "handicap". Jednou je zlomený špičák vpravo, jindy vlevo. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování putovaní s dinosaury bez dinosaurů. Kvalitně obvedená práce tvůrců od BBC. Jako skoro ve všech Putováních dobrá kombinace digitalních efektů s robotickými i jinými modely. Kenneth Branagh opět vypraví. Český dabing velmi kvalitní. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

S Walking with Beasts mám dva zásadné problémy: strašné efekty, pre ktoré seriál vyzerá viac ako animovaný ako hraný (bol by som za väčšie použitie "živých" modelov a menej digitálnych efektov) a vyfabulované príbehy plné neoveriteľných blábolov o spôsobe života zvierat, z ktorých nám ostali len skameleniny. Celý ten koncept "jeden deň v živote..." mi liezol na nervy. Radšej by som si pozrel dokument, kde tieto scény budú iba spestrením a kde hlavné slovo majú vedci a nie Kenneth Branagh, všetká česť. PS: Na Putovanie s dinosaurami sa radšej znova pozerať nebudem. Nechcem si pokaziť pekné spomienky. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Už je to trochu navíc naroubované na Putování s dinosaury, ale pořád je to BBC-ovsky dokonalé. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Možno nie tak dobré ako slávnejšia prvá časť, no treba uznať, že to bolo informačne bohaté a zaujímavé. Efekty boli síce z pohľadu terajšieho diváka trošku úsmevnejšie, no dalo sa to prekúsnuť. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Po famozním "Putování s dinosaury" další úchvatný dokumentárně - fiktivní počin BBC, opět skvělá a drahá počítačová animace, která se zde však přece jen trošku pere s přesvědčivostí. Zatímco bezsrstí a "jednodušeji" se pohybující plazi s předchozího Putování vypadali na jedničku, "složitější" savci v podání téže animace vypadají trošku méně bombasticky, ovšem tato drobná vada na kráse nic neubírá skvělé výpravnosti celé této série ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento šestidílný seriál BBC je další velice solidní podívanou, ve které se dozvíme spoustu zajímavých informací. Nebo tedy já určitě ano. Sledovat jak vypadal život na planetě Zemi po zániku většiny dinosaurů, byl naprosto úchvatný. Je sice pravda, že místy digitální zpracování pravěkých zvířat mírně skřípalo, ale i tentokrát kluci od speciálních efektů odvedli pořádný kus práce. Líbilo se mi, že každý díl nám vlastně vypráví nějaký ten „příběh“, který nás provede napříč minulostí...Pochválit si určitě zaslouží i český dabing (průvodce tímto dokumentem ).80% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Seriál BBC přinesl další exkurzi tam, kam mě vzal už Karel Zeman ve své Cestě do pravěku, a znovu mě to celé hodně bavilo. Netvrdím, že jsem na jednotlivé epizody zíral v němém úžasu, tvůrci přece jen rozhýbali pouze ilustrace, které jsem znal už od Zdeňka Buriana, ale určitě jsem byl hodně spokojený. ()

verbst 

všechny recenze uživatele

Dávám 100% protože díky tomuhle se bráška odnaučil koukat na jeden jedinej film furt dokola a já sem za to vděčnej. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Pokračování úspěšného cyklu je o 2 roky novější, točeno s větším rozpočtem a na kvalitě je to znát. Animace pokročila, loutky jsou věrohodnější, informace novější a Putování s pravěkými zvířaty snadno konkuruje "první řadě"! ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Syrový dokument nikdy pořádně nezaujme, musí v něm být něco, co člověka baví. Tento vicedilný seroš to má. Každá epizoda je zajímavá, jen škoda, že je jen šest dílů, klidně bych se podíval i na 15. Vzhledem k zubu času je občas při rychlejších záběrech kamery vidět mírná nedokonalost v záběru, ale to člověk odpustí. Mohu doporučit s klidným srdcem. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Možná ještě lepší jak putování s dinosaury..už jen ta grafika a ten nápad udělat takovýhle seriál je něco úžasného...nejlepší dokumentární seriál na světě!!! ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatické přiblížení pradávných forem fauny na naší planetě. Nástup a rozvoj savců, jako jedné z nejúspěšnějších a nejadaptabilnějších životních forem na naší Zemi, nemůže nechat nikoho chladným. Dlouhé desítky miliónů let v šesti medailoncích určité doby. I když zanícení vědci budou ohnivě bojovat za pravdivou nevyvratitelnost svých tezí, tak jde především o domněnky, které vycházejí z prastarých nálezů a pozorování života současných živočichů. Ať jsou to sebevíce serióznější postupy, tak stoprocentní spolehlivost není zaručena. A přesto je to velmi sympatický a příjemný počin, u kterého nevadí ani jistá nereálnost pohybů sledovaných živočichů. Na šesti různých místech, na území dnešního Německa, Pákistánu, Mongolska, Etiopie, Paraguaye a Severního moře, se rozehrává šest příběhů s jedním hlavním hrdinou pradávné fauny. Ale není to zaměřeno pouze na jednoho jediného tvora, snaží se poukazovat na danou dobu v daném místě komplexním pohledem. Snaží se a to je sympatické. Velikáni, trpaslíci, divocí, mohutní, žraví, draví, vynalézaví i úskoční. Všechny přiblížené typy jsou sice minulostí, ale formy a struktury těchto procesů jsou stále přítomny i v naší fauně. ()

Reklama

Reklama