Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři muži, kteří byli zatčeni za narušování veřejného pořádku, jsou po nějakém čase propuštěni z vězení. Vydávají se na cestu vlakem, kde se opět dopustí trestného činu, zabíjí mladého Araba. Svědkyní vraždy se stala Isabelle (Christine Pascal), která o případu podala svědectví komisaři Couturierovi (Roger Hanin). Ale případ už se dostal na veřejnost a chystá se shromáždění. Hlavním úkolem je nyní zabránit etnickým nepokojům a rozkrýt plán útěku vrahů. (Snorlax)

(více)

Recenze (3)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Francouzští filmaři se rádi k ožehavým problémům vyjadřují v krimi filmech. Francouzské detektivky patřily vždy ke špičce ve svém žánru a mohou tak oslovit poměrně široké publikum. Sílící rasismus a nacismus si vzal na mušku Roger Hanin, který k Pekelnému vlaku napsal i scénář. Haninova režie je jako vždy mírně odtažitá, až lehce strohá. Dlužno dodat, že právě takovému druhu snímku, ten styl dodává na atmosféričnosti. Vynikající režie je poněkud deklasována nepříliš dokonalými hereckými výkony. Ale režijní práci musím vychválit, protože Haninovi se podařilo vytvořit takovou atmosféru, že jsem si chvílemi zaměňovala pokožku s husou. Bravo, pane režisére! ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 13.5.1988+R: S1 = 6.10.1990, réžia slovenského znenia (ČST Bratislava) = JÁN ŠUDA (18.4.2012) ()

Reklama

Reklama