Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šéf drogového kartelu je propuštěn z vězení. Netuší, že se dostal do rukou pomstychtivého pečovatele, kterému tragicky zasáhl do života. (Netflix)

Recenze (42)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už je to nějaké doba, kdy jsem se setkal se scénářem, který by kladl důraz na náhodné osudové setkání, které může životy dvou lidí totálně změnit. Nevím proč, ale tenhle námět mě obecně hrozně láká a ve filmech neskutečně baví. No a stejným námětem se může pochlubit i tento španělský thriller Oko za oko. Škoda ale, že průběh není úplně na pěti hvězdu, jinak bych neváhal. Pořád se ale jedná o nesmírně zajímavý thriller, který svým herectvím jednoznačně ovládl Luis Tosar. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Paco Plaza, který stojí například za trilogii Rec natočil Španělský Thriller s oblíbeným Luisem Tosarem. Příběh se zaměřuje na šéfa drogového kartelu, který je propuštěn z vězení a je vydán do péče ošetřovatele, který se mu bude pomalu mstít ( V tomhle směru jsem však čekal větší a vypiplanější naschvály) a byť film buduje pomalejší tempo, tak samotný závěr je vyloženě šokující a má i fajn nečekaný zvrat. Není to sice taková šleha jak jsem od Španělů zvyklý, ale jsem rád za každý jejích snaživý počin a film si rozhodně zaslouží pozornost.6.5/10. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Je s podivem, že druhá půle filmu v podání kriminální zápletky vlastně nevhodně nabourává a dost ruší jinak celkem dobré psycho-drama z prostředí léčebny pro seniory. Přerod hlavní postavy v chladnokrevného zlouna jsem tomu moc nevěřil, ale víc mě štvaly ochotnické výkony dvojky mladých mafiánů a zbytečně přepálený konec. Na Španěly dost průměr teda. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Průměrný film průměrného režiséra, za vidění to moc nestojí. Dlouhé roky jsem měl za to, že herecký výskyt Luise Tosara v jakémkoli filmu je automatickou zárukou kvalitní podívané, ale už to asi taky neplatí. Ten film je dějově strašně předvídatelný, většinu věcí jsem tam odtušil dávno dopředu - aniž bych o tom filmu cokoli věděl předem - a vůbec mě to nebavilo. Záporáci jsou zde absolutně nezajímaví, vůbec to není napínavé a celé je to dost rychle zapomenutelné. Jak zde již psali jiní přede mnou, měl jsem od toho větší očekávání, a zůstala veskrze nenaplněna, škoda. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Paco Plazu asi netřeba představovat. I on má ale svoje silný a slabší chvilky(filmy). Quien a hierro mata ale rozhodně řadím k těm povedenějším. Jde o drama/thriller kterej má možná pomalejší tempo mě to ale ani na chvíli nenudilo. Film hodně táhne hereckej výkon Luise Tosara. Je to třetí film co jsem s ním viděl a zatím ani v jednom případě nezklamal. Na vážkách mezi 3-4 hvězdama se přece jenom přikloním k té vyšší variantě. A to zejména pro to, že se mi líbilo to jak bylo vše zakončeno.... A kdo že s kým nakonec vyjebal?... No a taky proto, že mi v paměti určitě zůstane pár scén. Za všechny jmenuju třeba porod versus agónie s předávkování no a třeba úplně poslední záběr se mi z mysli vymaže taky jen stěží. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Žílu za žílu, oko za oko, rány na duši... příliš hluboko.“ Nejprve otevřeme OKÉNKO POZITIV: [][] Jak vaří v pečovatelském domě, jaká je nutriční hodnota oběda? 1) Polévka: čínská kriminální, s kapáním kulek a ve vlastní šťávě rozvařenými dealery. 2) Hlavní chod: výživná psychologická sonda do hlubin duše obětavého pečovatele. 3) Dezert: výborný mufFin, s mateřským mlékem a čůrkem krve právě zastřelené mámy. Jen pro silné žaludky. [][] Pomsta ti nikoho nevrátí, jen duši naruby obrátí! Poselství filmu, čiré jak fyziologický roztok v kapačce. A zlý mafiánský geront neměl chybu, včetně výdrbu s dědictvím. Tak proč mu do žíly vstřikuji jen dvě hvězdy? Kvůli hlavní postavě. Autoři scénáře nemají očividně ani šajn, kolik úsilí stojí dostat se z pekla závislosti. Feťák Mario musel mít obrovskou vůli, motivaci i inteligenci, že to dokázal. Teď už je roky čistý, má práci (pomiňme, že v ní používá injenkční stříkačky, něco jako by abstinující alkoholik dělal barmana) a spolu se ženou se těší na miminko. Ví přesně, co od života chce a kudy vede cesta. A takový chlap teď začne (stejně již umírajícímu!) viníkovi trávit tělo, sobě duši a manželce radost ze vzájemné lásky? To neberu. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

To než se v něco rozjelo, tak mě dojela trpělivost. Nakonec z toho věčnýho čekání s čumením na skomírajícího dědka v posteli nic extra nevzešlo. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Thriller od režiséra REC už nie je tá výživná porcia, akú by sme si želali. Zaujímavá zápletka sa zbytočne vlečie, ale ako to býva zvykom, záverečná pointa je perfektne španielská. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se na tento film těšil. Paco Plaza je můj oblíbený režisér – natočil několik velmi slušných filmů, stejně jako Luis Tosar je kvalitní herec, který mi to již nejednou dokázal. Toto spojení vypadalo slibně, strohý popisek k filmu taky nevypadal špatně – ale finální podoba už tak úchvatná nebyla. Oko za Oko není špatný film, leč dost průměrný a to je škoda. Našlo by se tu hned několik zajímavých momentů – automobilová honička, porod, drsnější závěr – nicméně je tu i spousta nelogických kiksů – hlavně nechápu, proč mu svoje úmysly prozradil tak brzo – jasně, byl si sakra jistý, že po těch drogách bude mít z mozku bramboračku, ale i tak se zachoval jako chuj – více méně si svůj osud zasloužili oba stejně – a ti dva synkové – pěkní kokoti – se nedivím, že na ně ten starý nebyl hrdý a nechal je se v tom vymáchat…Čekal jsem od toho rozhodně víc… ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zdejší stručná synopse nezmiňuje jeden důležitý fakt, a to ten, že paralelně s dějovou linií "starý drogový El Jefe & jeho ošetřovatel", sledujeme i příběh bossových synů, kteří by se dali zjednodušeně nazvat jako "hloupý & hloupější", a kterážto linie filmu navíc dodává i rozměr kriminálního dramatu. Pravda, scénáristicky je film sice strašně přeplácaný, kostrbatý a nevěrohodný, ale to se u tohohle žánru snad jaksi předpokládá. A rozhodně to není film ani trochu nezáživný nebo nudný, ale naopak napínavý a nesnadno předvídatelný. A několik jeho scén je i silně zapamatováníhodných, ať už pro jejich bizarnost (čínský dámský gang), syrovost (porod), nebo brutalitu (závěrečný obraz kojení, u kterého mi poněkud ztuhly rysy). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý thriller o pomste ošetrovateľa, ktorý sa stará o šéf drogového kartelu. Ale vyústenie je už klasicky európsky tragické. Kto sa zahráva s ohňom sa aj spáli. Filmu kraľuje skvelý Luis Tosar ako ošetrovateľ a aj predstaviteľ šéfa kartelu perfektne stvárnil chlapíka, ktorého zdravotný stav sa neustále zhoršuje až sa nevie ani poriadne hýbať. Akurát celá tá zápletka nie je podaná až tak napínavo ako som dúfal a tempo filmu sa dosť vlieklo. K tomu synovia šéfa kartelu boli doslova neschopné komické figúrky, čo je trochu zvláštne, keďže starý don nakoniec všetkých prešťal aj posmrtne. Proste film na jedno pozretie. 6/10. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Opět FR a mnou nepříliš probádané thrillerové vody břehů španělských. V paměti mám dva a La cara oculta (2011)  je pro mě stále geniální. Oko za oko mě rozhodně bavilo. Jako někdo kdo si užíval Narcos,i linka s dealery. Ta hlavní ale byla i přes jako obvykle skvělé herecké výkony dost pomalá. A závěr zase možná naopak až příliš rychlý. Ale popořadě. Celé se to opravdu dost táhne. Asi 4x jsem sáhl po telefonu abych se podíval na sportovní web. Na druhou stranu jsem vždy telefon zase položil a neměl chuť ani jednou dát pauzu. Jak se film přesouval k poslední třetině zoufale jsem už chtěl nějaké vzrušení. Když přišlo nebyla to taková pecka jak bych si představoval. Musím tedy přiznat, že pointu jsem trubka přehlédl a byla mi vysvětlena později. Děkuji královno :-) Kolem a kolem fajn podívaná ale ze židle mě nezvedla. 69 procent. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

A mne nepasovala ta depresia ktora salala z filmu, podla mna skandinavske dramy su depresivne, expertom bol pan Yngmar Bergman na depresivne filmy. Spanieli a depresia - to mi moc dohromady nejde, to je ako GRecko spajat s atomovymi zbranami a Moldavsko s ekonomickou vyspelostou : 55 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ne,že bych snad ve filmech požadoval vždy nějakej uslintanej happyend,to ani ne.Ale tady mě to slušně nasralo.Po nezáživný(a to fakt)první hodině,kdy do zpomalenýho,vleklýho děje vrže příšerně hovadská hudba,a Pako(a to doslova)do svýho díla narouboval v půlce policejní zásah,kterej byl z úplně jinýho filmu,se hrdina pomalu dostal k samotnýmu aktu pomsty,aby se všechno tak nějak překvapivě zvrátilo,a skončilo debilně,a mě to slušně namíchlo.Odpad dát nemůžu,ale jedna ušmudlaná hvězda je fakt max.Nebavilo,a na konci i nasralo.20%. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Třetí viděnej film s Tosarem a dotřetice báječnej výkon! Po psychoúchylákovi ze Zatímco spíš a hrubým kriminálníkovi z Cely 211 přichází role obyč chlapíka s obyč životem ovšem.... A to je právě ten důvod, proč si pustit Oko za oko! Tak jak se to ve Španělsku umí, je to drsný, syrový a bolavý i před bednou v obýváku. Porod byl přísnej a závěr ještě víc! Brrrrrrr 70% ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Luis Tosar hraje standartně dobře, navíc s tím plnovousem nemá problém celý film udržet poker face a k jeho trpící postavě to skvěle pasovalo. Film má pomalejší první půlku, snaží se tvářit jako hádanka, ale postupně je Tosarův plán naprosto jasnej. Je to přesně mezi třema a čtyřma peckama. ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Decentne naklepaný španielský vtáčik. Veliteľ Tosar mal isto deja vu (nenašepkám viac), akurát sa orgány obmenili. Paco plazivo mieri do cieľa, s tým že : čo ak? A čo ak nie? *na nudu sa nehraje, lebo čakám obhrýzavo / Mýliť sa je ľudské / to je tak, keď v pozadí hrajú Drogáče. Potom sa netvorí (aj) komentár. Zaokrúhlené 4. To za ten pôrod. ()

Související novinky

34. Premios Goya – výsledky

34. Premios Goya – výsledky

26.01.2020

Výroční španělské filmové ceny Goya byly předány v sobotu 25. ledna 2020. Slavnostní ceremoniál, jenž se konal v jihošpanělské Malaze, uváděli stejně jako loni komik a moderátor Andreu Buenafuente a… (více)

Reklama

Reklama