Reklama

Reklama

VOD (1)

Neúspěšný divadelní autor Skip a stejně neúspěšný černošský herec Harry se rozhodnou opustit New York a vyrazit za štěstím do Hollywoodu. Na cestě jsou však nedopatřením obviněni z vyloupení banky a poté zatčeni na 125 let. Bláznivá komedie o útěku z vězení se šťastným koncem. (NFA)

Recenze (49)

otík 

všechny recenze uživatele

Pohodová, místy vskutku vtipná, místy nudnější komedie o dvou kamarádech, kteří se shodou okolností dostanou do vězení, kde si však získají svou osobitostí určité postavení. Toho pak využijí s dalšími přáteli k útěku. Škoda, že místy to opravdu ztrácí tempo, protože některé gagy a scény jsou neskutečně vtipné. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Na tento film vzpomínám trochu se sentimentální slzou v oku. Proč? Jistě, jde o zcela průměrnou komedii, která sice chvílemi rozesměje až k pláči, ale místy zase docela nudí. Jenže já ten film poprvé viděl zkraje puberty s jednou kamarádkou, k níž mě tehdy něco přitahovalo a náramně jsme si jej užili. Ale už je to dávno, takže slzu zamáčknu a dám aspoň 3 hvězdy. On ten sentiment přece jen úplně potlačit nejde... ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Duo Wilder+Pryor patrí medzi moje filmové vášne a možno preto dám o hviezdičku naviac, ako je priemer. Pravda je, že Blázni vo väzení zďaleka nedosahujú kvalitu Strieborného blesku, ktorý je mojím najobľúbenejším kúskom dvojice W+P. Ale aj Blázni vo väzení potešia klasickými a typickými vtípkami tejto dvojky a niektoré gagy sú fakt za všetky drobné. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Gene Wilder mě ještě nikdy nezklamal, a tak i v této přespříliš dlouhé komedii byly jeho bezelstné pohledy prokládané výbuchy zoufalství či agresivity tím nejlepším, co nabídla. S Richardem Priorem se Wilderova komika navíc skvěle doplňuje a řadu jejich společných gagů byla radost sledovat. Škoda proto, že příběh Bláznů ve vězení neměl hlavu ani patu a byl takřka stoprocentně nezajímavý, což v závěru ještě umocnilo to nudné rodeo. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie se zavedenou dvojicí Wilder/Pryor. Opět jsou naši hrdinové falešně obvinění a putují za katr, kde vypálí rybník i samotnému správci věznice. Vtípků není zase tolik, kolik bych očekával. Co by to byl za film z vězeňského prostředí, kdyby se naši hrdinové nepokusili o útěk. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Spojení Wildera a Pryora v několika již naprosto klasických komediích byl brilantní počin tehdejších hollywoodských producentů.!!! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Komediální dvojice Wilder a Pryor je parádní, ale režisér jim bohužel nedává mnoho prostoru, aby svůj komediální talent, mohli prokázat. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 2 = 31.12.1988, réžia slovenského znenia (ČST Bratislava) = OĽGA RÚFUSOVÁ - Užívateľ Fash má pravdu. Slovenský dabing (kde MICHAL DOČOLOMANSKÝ dabuje GENE WILDERa) je vynikajúci. (19.5.2009) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jak já to kdysi žral. Už jsem málem zapoměl, že někdy někdo něco takovýho natočil. Ten čas letí. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nepamätám na komédiu, pri ktorej som sa v časoch moje návštevy prvostupňovej základnej školy nasmial viac, ako pri tejto. Naozaj klasika komédie a z nostalgického hľadiska pre mňa jedna z tých revolučných. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Více než slušně jsem se pobavila. Přiznám se, že jsem očekávala mnohem větší úlet. Ono není ke škodě prohnat si hlavou podobný film jako je právě tento. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Sidney Poitier /In the Heat of the Night ako herec/ natocil velmi dobru komediu. US styl humoru sa trochu priblizil Europe, humor maju na starosti hlavne Gene Wilder /Bonnie a Clyde, Stribrny Blesk/ a Richard Pryor /Apartma v kalifornii/. Trochu film sa vlecie v strede, a Tiglatpilesarzial tu dostala priestor nuda, ale potom koniec mal vyborne tempo. Dialogy na urovni, take normalne, Poitier ako reziser sa uz oproti prvotine vyrazne zlepsil : 74 % ()

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

Som rád, že sa zachoval pôvodný slov.dabing, kde dabuje Michal Dočolomanský. Pamatám si, že to bolo vysielané kedysi na Silvestra. ()

Reklama

Reklama