Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Adela (Ana de la Reguera) s manželem úspěšně ilegálně pronikli z Mexika do Ameriky, mysleli si, že mají vyhráno. Oba si našli práci a začali vést poklidný život. Ten i jim každoročně narušuje Očista, morbidní tradice, která vždy na dvanáct hodin promění Spojené státy v peklo plné bezpráví. Nepracuje ani jedna ze složek záchranného systému a všechny zločiny, včetně těch nejtěžších, jsou zcela legální. I tuhle „nepříjemnost“ ale Adela dokázala vyřešit tím, že se s mužem vždy ukrývají ve spřátelené komunitě, která ví, jak se proti případným útočníkům bránit. Ve chvíli, kdy se rozezní spásné sirény, informující o ukončení Očisty, veškeré drama rázem končí, posbírají se ranění a mrtví, opraví se škody a jede se dál. Pokud se ovšem někdo nerozhodne v řádění pokračovat bez ohledu na následky. A když takový nápad dostane víc lidí najednou, je krvavá lázeň, ve které válčí všichni proti všem, nezastavitelná. Kdo chce přežít, musí mít buď ostřeji nabito, nebo využít krátké okno, během kterého nechává dobrotivá mexická vláda otevřené hranice americkým uprchlíkům. Život je prostě plný paradoxů. Adela by mohla vyprávět. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (169)

JASON_X odpad!

všechny recenze uživatele

Další pokračování téhle očistně retardované série vypráví o tom, kterak spojené síly LNA (Latinsko-Negerské Aliance), duchovně vedené moudrostí a vojensky posílené luky a šípy nativních Američanů (tedy rudochů) a podporované několika bílými pravdoláskaři, parádně zatočí se zdivočelou vraždící chátrou, sestávající z bílých rasistů, voličů Trumpa, zastánců hraničních zdí a konspiračních teorií, a jistě i odpůrců roušek a očkování. Pravda a láska zvítězila nad lží a nenávistí, Indián se objal s Mexičanem (Gokhlayeh Geronimo aby se v hrobě obracel) a já, poté co jsem se vyzvracel z podoby, zaslouženě solím plný počet, rozhodnut udělovat ho propříště podobně tendenčním, současným úchylným společenským trendům poplatným svinstvům, už automaticky. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

druhej nejhorsi dil, hrdinove 0 zadna vyrazna postava, vrazdy 0 proste normalka nejak se to stane..nic co bych si uzil...ten napad s ocistou je top, ta sirena deprese,temna atmosfera to tu vsechno furt bylo - ale jen 5min..potom je to crap hroznej..jedina pasaz na 1shot byla uchazejici jinak nic nic nic.-.. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Možná zatím nejlepší ze série. Nejen Josh Lucas a Will Patton, ale i vyšší production values z filmu dělají docela nabušené dobrodružství. Samozřejmě temné a násilné dobrodružství, které se z idylkového prostředí texaského ranče divoce prostřílí až do takřka postapo prostředí jako od Snakea Plisskena. Ambicióznější jsou zde jak akční scény (dvě z nich jakoby pomrkávali na slavné jednozáběrovky z Children of Men), tak tematické léčení ran z trumpovské anti-mexikánské éry. Scenáristicky sympaticky a aktuálně vytěžujíc politicky pozoruhodný námět celé této série. Silné 3*. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že by to bylo špatný. Výborná kamera, přestřelky taky dobře udělaný, ale podprahově jsem tam cítil politiku, tu na kterou jsem už úplně alergický. Mexiko forever a amíci co nechtějí migranty, zlý fašouni, násilný psychopati, atd. Jinak se zdá, že v USA, ale i Mexiku má snad každej výcvik minimálně od Ramba, zbraně tam jsou ve stejný míře jako u nás řepkový lány, takže když to amíky chytne, jedou, ale to víme i ze zpráv. Strhující národ, film už poněkud méně, ale zase dát si trocha akce mixklou politickým názorem na kterej beztak seru, není úplně zlý. Takový 2 -3 *. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $18miliónov║ Tržby USA $44,539,245 ║ Tržby Celosvetovo $76,994,245 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Ďalší výborný likvidačný diel ale tak akurát na kočku. Zas sa to úplne rozpadlo pod rukami na drobné omrvinky. Malé plus bolo len obsadenie známych hereckých mien ale už takmer zabudnutých - Josh Lucas či Will Patton.  /40%/ ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Dylan (Josh Lucas) a Juan (Tenoch Huerta) v čase 1:22:38 vyndávají lana z bedny a přehodí si je přes ramena. V čase 1:22:46 ale lana u sebe nemají, zatímco v čase 1:22:53 je opět mají. (mary800)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 18 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby byly 44,5 milionu dolarů, celosvětové pak 77 mil. (NIRO)

Související novinky

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reklama

Reklama