Reklama

Reklama

Po smrti svojho kráľovského otca Jaffeho Joffera (James Earl Jones) sa vlády v africkom kráľovstve Zamunda ujal následník trónu, princ Akeem (Eddie Murphy). V súčasnosti však aj on uvažuje o vlastnom nástupníctve. Z jeho manželstva s kráľovnou Lísou (Shari Headleyová) nevzišiel mužský následník trónu, ako to vyžadujú staré tradície a zákony, ale tri dcéry. Bojovný generál Izzi (Wesley Snipes) požaduje, aby sa jeho syn oženil s Akeemovou najstaršou dcérou Meekou (KiKi Layneová), a tak spečatil prímerie. Akeem sa však od šamana dozvie, že počas svojho pobytu v New Yorku vo veku 21 rokov v opitosti a pod vplyvom drog nevedomky splodil nemanželského syna. Aby splnil posledné želanie svojho otca, Akeem sa spolu s prioateľom a pobočníkom Semmim (Arsenio Hall) opäť vydáva do Queensu, aby našiel svojho nástupcu. Po tom, čo Akeem v New Yorku vypátra svojho syna Lavella Junsona (Jermaine Fowler), nechá ho aj s jeho matkou Mary (Leslie Jonesová) priviesť do Zamundy. Tam generál Izzi predstaví svoju dcéru mladému mužovi ako jeho budúcu manželku. Kým sa Lavelle pripravuje na rolu princa, zamiluje sa do svojej kaderníčky Mirembe (Nomzamo Mbathaová)a odcestuje s ňou do New Yorku, aby sa s ňou oženil. Akeem musí tento sobáš prekaziť a priviesť svojho syna späť do Afriky, aby splnil svoju štátnickú úlohu. (TV JOJ)

(více)

Hrají

Související novinky

Eddie Murphy a Jonah Hill v nové komedii

Eddie Murphy a Jonah Hill v nové komedii

28.08.2021

Netflix si objednal zatím nepojmenovanou komedii od scenáristy a režiséra Kenyaho Barrise (Black-ish), v níž se proti sobě objeví herci Eddie Murphy a Jonah Hill. Děj filmu by se pak měl točit okolo… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama