Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S pádem mimozemské lodi se Juliin život změnil, nyní o tři roky později se lidstvo chystá zažít nové setkání. (FiRST)

Recenze (30)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Kdo neviděl Priťaženije 1, tak se na dvojku ani nedívejte. Vůbec nepochopíte oč jde. Já jedničku viděl před 3 roky a jelikož jsem sklerotik, pamatuji si pouze pád vesmírné lodi na paneláky a pak už vůbec nic. Taky jsem dal 1 pouze 40 %. Takže nic extra to nebylo. Takže jsem koukal, nechápal kdo jako je ten chlápek a proč je z jiné planety a proč miluje tu krávu..... A proč a proč a proč.! Podívat se ale znovu na jedničku, to bych už asi nepřežil :-) 30% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dočetl jsem se jako fanoušek sci-fi žánru , že byl nějaký první díl, kde ztroskotal vesmírný koráb mimozemšťanů a děj tohoto filmu pokračuje po třech letech od události, kdy nějaká katastrofa změnila život dívky v jakémsi Chertanovu a to navždy změní náš pohled na vesmír. Bude to pro nás všechny největší test a lidstvo ještě netuší, že nás čeká zkušenost nového setkání s mimozemšťany. Od začátku se mi to zdálo moc přepjaté. Z jedné strany je to ultramilitantní z druhé strany to má lásku k dětem. Alexander Petrov hezky hraje člověka postiženého mrtvicí. Film stál 650 milionů ruských rublů (cca 8 milionů amerických dolarů).- Hollywoodský film myslím stojí v průměru 30 milionů dolarů. Takže je to celkem velký ruský blockuster. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Invaze je v mnohých směrech kvalitativně srovnatelná se svým předchůdcem. Po otevřeném konci jedničky jsem byl celkem zvědavý, jakým směrem se tvůrci vydají a musím říct, že se jim podařilo naservírovat audiovizuální spektákl, který by snesl srovnání i s některými hollywoodskými kousky. Bez znalosti jedničky si divák dvojku rozhodně neužije a děj se mu nejspíš bude zdát hodně zmatený - já jsem Přitažlivost viděl loni, takže jsem byl v obraze. Dvojka mi přišla ve výsledku akčnější a velkolepější, zatímco romanticko-humorná linie byla celkem upozaděna, což byla možná trochu škoda. Vedle tematicky oblíbené invaze z vesmíru film okatě poukazuje na moc elektronických médií a na odvěký souboj mezi rozumem (vyspělé technologie) a citem (lidé). U dvojky bych opět vytknul delší stopáž, která mohla být klidně o dvacet minut kratší, nicméně jsem se i tak celou dobu vesměs bavil. Slabší tři hvězdičky! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu jsem už zhruba tušil co mě čeká, takže teď nejsem tolik nakvašený jako minule a neřeším trapnost a absurditu většiny scén a potažmo celého scénáře. Je to zkrátka ruská pohádka pro ruské děti a mládež a z tohohle úhlu pohledu je nutno na film koukat, jako třeba na Hunger Games, Tvajlajt a podobný komerční sajrajt. Celkově se jedná o kolosální koninu, scénárista byl nejspíš lehce šílený nebo zdrogovaný, duo hlavních hrdinů (Júlija & vystajlovaný emzák Chariton) je opět průserové (vizážisti už beztak krajně nesympatickou pizdu Júliju "vylepšili" místy až k nekoukatelnosti), ale opět mě bavil dédy generál Meňšikov, dobrý byl i jeho pochop Váňa a excelentně zaválel i bývalý Júlijin amant v roli zneklidňujícího nevypočitatelného retarda po mozkové obrně. Líbil se mi nápad o vyspělé technologii založené na ovládnutí/transformaci vody a mimozemský vodní útok byl v zajímavém kontrastu s útokem ohnivým v Independence Day. A samozřejmě největší devizou filmu je jeho vizuální stránka, divák ani nestačí ten přehršel velkolepých trikových výjevů vstřebávat. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Stejná oddychovka, jako první díl, akorát akčnější a efekty výrazně nadupanější. Není to už tak okatě ruské, v první půli se to trochu táhne, protože ta romantická linka napodruhé už tolik nefunguje, ale poté se rozjede solidní řežba (ne nepodobná americkým digitálním omalovánkám) s řadou výborně nasnímaných a naaninovaných akčních scén. Bez okolků můžu říct, že mě to bavilo výrazně víc, jak poslední Den nezávislosti. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Více akce, více efektů, modernější prostředí , nádherný vizuál, ale stejně hloupé jako první díl. Ale copak není hloupý i Den nezávislosti 2, přes jinak kvalitní sci-fi příběh? Fjodor Bondarčuk se sice velmi snaží, ale z filmu číší opět ruská naivita s čímž jsem už počítal. Jako bych se díval na nějaký hollywoodský film, ale Emmerich také točí vizuálně krásné ptákoviny. 100% dávám za snahu natočit velkolepý vizuální film na úrovni hollywoodských filmů, škoda za ten trapnější příběh. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Už Priťaženije sice není nic moc, ale aspoň mě nějak dokázalo zaujmout. Naštěstí jsem po něm věděl, že nepůjde o žádné sci-fi drama, ale o obyčejný sci-fi akčňák, kde s největší pravděpodobností bude zase puberťačka zachraňovat svět, tudíž jsem byl připravený. Skutečně tomu tak bylo, ale na rozdíl od jedničky mě to vůbec nezaujalo. Akce je zde hodně, ale zase se tady o to míň stane (na něco aspoň trochu zajímavého došlo až po 50. minutě...) a i když to má dost slušné efekty a jako obyčejný akčňák to obstát dokáže, i tak je to slabota. Příběh je nudný (a to je v něm i pár prvků, které by mě zaujaly, kdyby se s nimi líp pracovalo) a na 129 minut rozhodně nevystačí, dost se to vleče a zase se to ve všem snaží kopírovat ty americké akční sci-fi - a tady už dokonce máme i počátek apokalypsy! Nazvat to invazí by se dalo sice stěží, ale budiž. Horší, je, že i tenhle díl kopíruje to špatné ze své inspirace - postavy se chovají nelogicky, zvraty jsou vycucané z prstu a jak už jsem naznačil, opět tady puberťačka zachraňuje svět. A tentokrát dokonce má i schopnosti... Já nevím, mě tenhle typ filmů moc nebere, ale stačilo by aspoň promyslet pořádně děj, vytvořit nějakou atmosféru a asi by se mi to i líbilo. Tady jsem se ale drtivou většinu času nudil a pár zajímavých scén to nezachrání. 2* ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí má vsugerovanou myšlenku, že Rusko, potažmo Sovětský svaz bylo a možná i stále je, jakási sci-fi velmoc. Strugadští, Lukjaněnko....hmmm a dál? Možná ze sebe někdo vymáčkne Nosova s jeho Neználkem, ale pak už nějaké jméno vyloví jen fajnšmekr. Tu iluzi pomohl vytvořit Tarkovskij. Ale faktem je, že kromě něj nemají ruští autoři nač navázat. Z těch současných Timur Bekmambetov? Ten je stejně jako většina filmového světa ovlivněn západní tvorbou. Přesto je trochu paradox, že se na tu jalově komerční stopu vydal i syn jednoho z mála výrazných ruských režisérů. Jakoby pokračovalo měření pinďourů za studené války; ano, Rusáci umí natočit velmi atraktivní a vysokorozpočtové sci-fi, které svými technickými/vizuálními parametry, strčí do kapsy všechny ty Dny nezávislosti, Dny poté a jim podobné digůstky. Jenže to stejně nefunguje. Vtorženije je sice prezentovaná jako Invaze, ale ve skutečnosti je to mnohem víc idiotská sci-fi romance, která se bere tak vážně, že všechny ty nelogičnosti trčí z děje snad okatěji, než věže z chrámu Vasila Blaženého. Pro mě je to jako sledovat tygra na vodítku. Pěkné, ale zároveń dost smutné. Jinou emoci mi bohužel Vtorženije nezprostředkovalo. PS: tvůrci se rozhodli divákovi nic neusnadnit, takže bez toho, že jste viděli Priťaženije (2017), vám to bude nakonec připadat ještě blbější...resp. budete čekat na vysvětlení, kterého se nedočkáte. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Film navazuje na první díl , ale pokud jste ho neviděli a nechcete o nic nepřijdete stačí Vám k tomu informace, že ženská co přežila v jedničce a chodila s mimozemšťanem má nějaké schopnosti a mimozemšťani ( jen jedna družice) po ní jdou chlápek co naopak umřel zde žije (jakým způsobem nevím nevysvětlí to). Jinak je to lepší než jednička od cca 20 minuty se to rozjede a pak už nezastaví dá se říct nicméně problémy zůstávají pamatujete https://www.csfd.cz/film/373849-geostorm-globalni-nebezpeci/prehled/ tak tohle má stejnou zápletku je zde nějaká družice co chce zničit Zemi v Geostormu to byla hacknutá družice tady mimozemská družice nově si zde Rusáci vzpomněli na Skyline (ženská co má mimořádné schopnosti a mimozemšťané se jí bojí) opět na Den Nezávislosti a i Titanic. Jinak mimozemšťané jsou hodně ubozí, když mají pouze jednu loď bez žádných obraných prvků, která se zmůže jen na zaplavení určitého místa (inteligentní rasa nechtějte mě rozesmát) Mimochodem ta loď kdyby spadla tak by ty lidi zabila záhada, že se tak nestalo . P.s. Proč ta ženská nepoužila ty své vodní schopnosti dříve ? P.s.2 Tak, že ona bez psa nikam nejde na začátku ho ztratí je jí to putna pak ho najde , že by nějak byla ráda nevypadá pak zase ztratí a na konci ho má asi je taky mimozemšťan, že dokáže mizet bez povšimnutí. P.s. 3 Proč ten chlápek si nešel ověřit zda ten jeho syn je v nemocnici nebo není kdyby to byl normální civilista budiž, ale on byl v armádě a věděl, že ta družice vysílá fake news a hned tomu uvěřil? . ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Keď som prvú časť sčasti prirovnával k ruským Passengers, tak druhú môžem bez obáv nazvať ruským Dňom nezávislosti. Z hľadiska postupu mimozemskej entity to dokonca môžem nazvať "realistickejším" spracovaním, keď si zoberiem do úvahy prácu s médiami a verejnou mienkou. Romantická linka už bola trošku upozadená, resp. vzťah dvoch hlavných postáv sa bral ako samozrejmosť, návrat starých v inej polohe potešil a... ...A AKCIA A TECHNICKÁ ÚROVEŇ SA DOTIAHLA BEZ NAJMENŠÍCH OBÁV NA AMERICKÚ BLOCKBUSTEROVÚ LIGU. Toto natočili Rusi? Mal by som povedať, že neskutočné, ale keďže ich tvorbu pozerám už nejakých tých pár rokov, tak niet sa čo čudovať. Tento rok už môže byť lepšia maximálne tak Coma, ktorá vyzerá úchvatne. Attraction 2 Ivansion je Rusmi natočený epický americký blockbuster, za ktorý by sa nemusel hanbiť ani Roland Emmerich. Tá maniakálnosť v detailoch efektov, keď si to človek pozrie aspoň vo FullHD ak nie vyššom rozlíšení, vidieť každú kvapku vody dopadajúcu na vrtuľníky medzi dvomi hladinami vody, perfektná a efektná hra so svetlom a nasvieteniami scén, jednoducho technická dokonalosť. Myslím že bez problémov môžem tento film nazvať najväčším Ruským megablockbusterom všetkých čias. Dávam štyri hviezdy, ale silné hviezdy. Odporúčam zhliadnuť, ale určite najprv jednotku, aby ste boli v obraze. Tam kde sa snažili Guardians uspieť a zlyhali kvôli slabému scenáru, i keď efekty boli tiež na svetovej úrovni, tam Attraction boduje na plnej čiare a technická forma je naozaj jednoducho a doslova lahôdka. 85% ()

panPsax 

všechny recenze uživatele

Slabší než předchozí Притяжение. Jednu * za ruské sci-fi (byť Tarkovskij to není), jednu * za Olega Meňšikova a jednu * za epické efekty. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Z jedničky se mi to smrsklo jne na úvodní pasáž s příletem a dopadem lodi. Je to skvělý úvod s pěknými triky ale zbytek filmu si nepamatuju ani za mák. Jako by to tvůrci ale věděli a během úvodních titulků mi naservírovali "v předešlém díle jste viděli...". To jsem kvitoval, takže mi nedělalo takový problém se trochu zorientovat. Jenže pak mám čas vnímat film a to upřímně dost bolí. Triky jsou stále fajn a dokonce ještě lepší, finální akce je epická a často lepší než pokračování Dne nezávislosti, všechno je ale okleštěný příšerným dějem, který se furt točí kolem mezidruhové lásky a výběru co je pro člověka nejdůležitější. Je to dlouhý, nudný a nebýt to pokračování něčeho, co jsem už viděl, tak si to ani nepustím. I tak jsem ale trpěl. ()

Mitisko 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu co, kde, proč, jak to ? Od začátku do konce jsem nechytl vůbec nic a nevím co se tam deje a po 2 hodinách konec... ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

První hodina a půl je zcela chaotická blikající vykecávačka o nějakých děckách. Trochu horší než kanadské 'katastrofické' filmy, kde všichni stojí v místnosti, mluví o blbostech, civí na obrazovku a tváří se hrozně vážně a důležitě. V poslední půlhodině je tam pak aspoň nějaký posun. Bohužel autoři přehlédli 2 důležité věci, které nejde akceptovat. Když jsou lidi uvnitř kilometru krychlového vody a ta voda se najednou rozteče, tak určitě pak ti lidi nebudou stát na střechách domů a radovat se. Ani ty domy už tam dávno nebudou. A taky, úplně nakonec, když sestřelí nad tím místem kilometrové UFO a to spadne, tak musí i dopadnout. Logicky na trosky těch domů a ostatky těch lidí. Ale na to se nějak pozapomnělo a dopadnutí se nekonalo. No prostě taková idiotská zmagořelá teenageří pohádka to byla. (7%) ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Vtorženije     Dva roky po konfliktu s mimozemskou civilizací hlídá ve Vesmíru planetu Zemi několik satelitů. Kolem jednoho z nich proletí něco vysokou rychlostí.   V baltickém moři vidí muž na rybářském člunu něco spadnout, či spíše vlétnout do vody.  ---------------08/  Ocitáme se opět v Čertanovu, kam dopadla před dvěma léty ona kosmická loď. Jula Valentinovna Lebeděvová zrovna sportuje se svým psem, který jí však někde zmizí. Do školy chodí Yula s Googlem, mladíkem, který jí předloni tak pomáhal. Její Otec má stále stejnou pozici v armádě a dost si dceru hlídá.   Ta je zrovna v bazénu, kde se s ní dělají testy. A právě sem přivedou Arťoma Romanoviče Tkačeva, zvaného Ťoma, tedy jejího mládence, kterého opustila možná kvůli Chekonovi. Ťoma na ni začne mluvit a u July nastává prudká reakce. Zasáhnout musí až otec. Mimochodem, Ťoma je částečně ochrnutý po infarktu.  Pak je Jula v baru, kde ji sleduje její „ochránce“ Váňa. Jenže se tu zničeho nic ocitne Chekon a dochází k boji. Mimozemšťan vyhrává, a i s Julou prchají. Ukryjí se na odlehlém místě, kde má Chekon dočasný domov a zde Jule také vysvětlí co a jak. Dojde k dalšímu milování a Chekon dává návrh, aby odletěla s ním. Ona souhlasí, ale chce s sebou i svého psa.   Otec chystá přepadovou akci, protože ví, kde jsou. Zase dojde k boji a dalšímu útěku. Armáda se snaží uprchlíky zastavit, jenže se jí to nějako moc nevede. Do boje zasáhne i Ťoma, který ukradne stejně jako předtím mimozemské brnění. Jenže tentokrát bojuje na jiné straně a napadne vojenský vrtulník.  ------------51/  Chekonova vesmírná loď nepřipouští přítomnost člověka na palubě. Loď se jmenuje Ra a dokáže upravit jakýkoli digitální datový tok. Takže armáda netuší, že jí vlastně velí. Ra také udělá z July teroristku a otec má rázem další starosti. Okamžitě dává rozkaz k ukončení moderní digitální komunikace a má se jet zase postaru.  Jeho dcera zatím unikla a je ukrytá u Googla, kam je zavezl Ťoma. Ten opije Chekona a s Googlem jej odevzdají armádě. Chekon s Ťomou končí jako zajatci a Chekon dá Ťomovi velkou nakládačku.   Jula chce prchnout od Googla, když se tu ukáže Vána a veze ji k otci.   Na Ra je vystřelena raketa a celá loď mizí.  -----------------85/  Váňa odevzdá Julu otci a hned mu vypoví poslušnost, protože Ra do všeho zamotala Váňovo dítě, a to je prý v ohrožení kvůli Jule. Váňa jí přísahá pomstu.   Ra útočí vodou a hrozí smrt spoustě lidí. Chekon však zná řešení. Jenže je to řešení bez možnosti návratu. Proto usedá do svého obojživelného stroje a žene si to směrem k Ra.   Lidi se mají každou chvíli utopit, a proto Jula chce, aby ji zabili, ptože onaje vlastně příčina. Ra by pak zkázu lidí zrušila. Vtom se tu objevuje Váňa a hodlá jí přání splnit.   A zatím Chekon spěje k lodi, aby se pokusil o nemožné… ()

a0001 

všechny recenze uživatele

Mierne nadhodnotené, priznávam, ale ako oddychové scifi s prvkami apokalypsy zabalené do úchvatného vizuálu určite neurazí, skôr prekvapí. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Při tý přemíře filmů, co na nás valí Netflix apod., je div, že se podaří dvojka a je pro mě i lepší, než jednička a to celý v Ruským velení. Tady už tolik nefunguje ta romantika a víc se směruje na hrozbu. Plno věcí se posunulo myšlenkou dál a plno věcí se ještě potunilo. Kdyby to byl americkej film, od kterýho už člověk tak nějak očekává něco vymakanýho, pokud je to sci-fi dnešní doby, tak bych dal 3*. ale protože to je od soudruhů a je to chvílema až vizuální masáž, tak musím přidat ještě o 1* ví a vůbec se toho nebojím. Za mě zasloužený 4* a DOPORUČUJU ()

JokerBaby 

všechny recenze uživatele

Invasion - 2020 - PREKLAD Z RUŠŤINY  - PRIŤAŽLIVOSŤ - Притяжение 2  Veľmi dobre spracovaný SCI-FI - Akčný film podobný filmom ako  sú 2012 či SAN ANDREAS. Trochu ruší zážitok z dobrého filmu že je Ruskej produkcie a herci nie sú až tak dobre cvičený hrať filmy ako sme zvyknutí na tie Americké. Je tu cítiť tá Slovanská mentalita. Ale Amíkov sa snažia napodobniť neboj. Režisér Fjodor BOND-arčuk syn slávneho Ruského režiséra Sergeja  BOND-arčuka zjavne rád pozerá Americké filmy pretože sa tam znažil vložiť veľa takýchto prvkov. A urobil dobre . Film je vynikajúci. Má jedničku aj dvojku. Toto je dvojka . Rovnako super ako jednička. Napriek tomu ,že trvá 2 hodiny nudiť sa nebudeš . Práve naopak o zábavu je postarané. Priprav si na stôl Chipsy, Popcorn , Colu a kávu, mlieko ladové . Lebo ak to pustíš - od gauču sa už nepohneš  - také dobré to je. Približný dej : Mladý , pekný a silný Nebešťan už nemôže žiť bez dievčaťa do ktorej sa v minulosti keď bol na zemi zaľúbil . Preto sa vráti z ďalekej planéty znovu na zem pre svoju pozemskú lásku. Zobrať ju so sebou preč zo zeme nie je také jednoduché . Ruská armáda si to všimne a snaží sa únosu pozemšťanky zabrániť, Uvidíte Ruské špecialne jednotky, Parádne vesmirne stroje a ovládanie zemskej Príťažlivosti. WAU to musíš vidieť. Za mňa  plný počet hviezd. ()

Jehova 

všechny recenze uživatele

Po snímku Priťjaženije jsem na Vtorženije šel trochu s obavami, avšak nakonec jsem vůbec nelitoval. Jestliže v prvním filmu byly triky zhuštěny do několika prvních minut, pokračování je na ně daleko bohatší. Mnohem lepší byl i scénář a prakticky zde nechyběla hluchá místa. Oproti Priťjaženiju je zde omezena (nikoliv eliminována) romantická linie a důraz se klade na linii vypořádání se s mimozemskou entitou, která k dosažení svého cíle neváhá využít elektronickou stopu lidstva, přičemž cíle této entity ani nejsou proti lidstvu jako celku zaměřeny. ()

TOPmoovie 

všechny recenze uživatele

technicky to bolo ok. tych 5-8 minut action celeho filmu. pytam sa..kde su reziseri z filmu admiral? toto klaicky rusky priteplene.. geroi preemocionalne.. ()

Reklama

Reklama