Reklama

Reklama

Život na zámku

(seriál)
  • Slovensko Život na zámku
Drama / Rodinný
Česko, (1995–1998), 44 h 35 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Jaroslav Hanuš

Scénář:

Jan Míka

Kamera:

Jan Osten

Hrají:

Tomáš Töpfer, Kateřina Macháčková, Kateřina Kaira Hrachovcová, Petr Hradil, Jiřina Jirásková, Pavel Soukup, Jana Synková, Lenka Termerová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

V seriálu se potkáme s početnou rodinou Králových, s babičkou (v neodolatelném podání J. Jiráskové), doktorem Králem (T. Töpfer), jeho ženou, profesorkou gymnázia (K. Macháčková), dcerou Simonou (K. Hrachovcová) a synem Otakarem (P. Rajchert). Hlavní osu seriálu tvoří osudy rodiny žijící v menším českém městě. Budeme sledovat jejich snahu o výměnu bytu, radost nad nečekaným dědictvím i smutek nad ztrátou zámku, získání nové ordinace, problémy se zamilovaným synem, nezdárným studentem, i dcerou, která by se ráda stala novinářkou… (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

vander19 

všechny recenze uživatele

Síce to bude znieť mierne sentimentálne, ale do dnešného dňa rád spomínam na zimné večery, v čase kedy naša súkromná stanica vysielala tento seriál. Sledovali sme ho spolu s mamou a bola to taká pohodička pred tým ako som musel myslieť na odpornú vec akou bola základná škola. Nie je to špica, ale mne sa ľúbi, že je to ako keby z obývačky hoc, ktorého človeka. Nik netuší čo sa mu občas podarí podediť, že? A hlavne tá nostalgia a spomienky na žemľu so syrom a šunkou, ktorú som pri sledovaní seriálu večeral u mňa udržia tento počin minimálne na 50%. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Jedna z našich prvních telenovel, ještě v bohatším hávu, s lepšími (až hvězdnými) herci, točením v exteriérech, ale stejně slabým scénářem, kdy lepší scény střídají vyloženě "vatoidní", jako by nestačilo mnohem méně dílů. Zřejmě peníze byly a musely se utratit. Ve srovnání se současnými nekonečnými seriály se ale jedná o vysoký nadprůměr. A učitelka se zase chová jako idiot. ()

Reklama

cutugno 

všechny recenze uživatele

Môj najobľúbenejší seriál z českej produkcie.....kto ho pozná a je fanušikom tohto seriálu tak pochopí prečo mu dávam plné hodnotenie. Tomáš Topfer zahral svoju postavu priam geniálne. A musím pochváliť výkony aj všetkých hercou ktotý si vňom zahráli. Osobne si myslím že česi nielen že hrajú najlepší hokej ale vedia aj natáčať kvalitné seriáli. Radosť sa pozerať ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Hlavní kladnou stránkou tu, jak jasně ukázal čas, jsou životné postavy, které zastínily někdy trochu překonstruovaný příběh i další nevyvarovatelné slabiny rané televizní tvorby. Když tak trochu bilancuji a porovnávám se současnou seriálovou produkcí všech českých televizí, nemohu, než se sklonit před tímto seriálem, který si jako jeden z mála zaslouží, aby byl občas reprízován. Myslím si pak, že každá doba si tady ještě něco koukatelného najde. ()

Logout 

všechny recenze uživatele

Od počátku devadesátých let je toto pro mě jediný koukatelný seriál s větším počtem dílů. Evidentně umíme natočit minisérie, případně krimisérie, které mají děj v rámci dílu uzavřený, ale delší provázaný seriál ne. Jasně, není to žádné extra umění, některé pozdější díly už laťku příliš nedrží, ale celkově v porevoluční tvorbě nadprůměr. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (29)

  • V epizodách, kdy doktor Král (Tomáš Töpfer) dostavuje dům, je vidět, že naproti domu je panelový činžák. V epizodě Podnikatel (1998) jezáběr na celou ulici, kde stojí již dokončený dům rodiny Králových a tady jsou naproti domu všude kolem rodinné domky. I skelet hotového domu je jiný než ten, který dostavovali. (Gareth_Jones)

Související novinky

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama