Reklama

Reklama

Carnivale - Série 1

(série)
všechny plakáty
Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, 2003, 10 h 8 min (Minutáž: 44–56 min)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Michael J. Anderson, Nick Stahl, Adrienne Barbeau, Patrick Bauchau, Clancy Brown, Debra Christofferson, Tim DeKay, Clea DuVall, Cynthia Ettinger, John Fleck (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Recenze (7)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak mi nakonec trvalo neuvěřitelných 16 měsíců, abych tuhle sérii dokoukal, přesto je můj pocit stejný, jako na začátku. Maximální. Carnivale je seriál s opravdu úžasnou atmosférou, která Vás dokáže oslovit, i když ho sledujete několik dlouhých měsíců, či let. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pár slabších epizod to sice stahuje dolů, ale jinak je to atmosférický nářez plný záhad a který svou atmosférou trochu připomene Twin Peaks. Navíc mě zaujala většina postav a to se taky často nestává. Každopádně za první sérii těch slabých 5* dám a na tu druhou už jsem zvědavý. Podrobnější hodnocení v komentářích k jednotlivým epizodám. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sofie a Libby v téměř opuštěném babylonském kině, na plátně Intolerance! Nádherná scéna, právě i díky promítání Griffithova díla, jsem jim to nemohl nezávidět, kdyby samotný prostor kina náhodou nestačil. Celá pátá epizoda je snad tím nejlepším, co série nabízí, například scéna vystoupení Dory Mae s Libby, její mrazivý závěr. Nebo atmosférou až hororový (což vlastně má v následujícím ději své opodstatnění) příchod horníků. Nakonec, ve stejné atmosféře se odehrává celé babylonské dění, ale nejen to, zásadní pro celý příběh je stejně, jako jeho postavy, bez výjimky velmi dobře napsané. Právě na nich příběh stojí a díky nim i přes pomalejší tempo vyprávění nenudí. Snad až do posledního komparsisty jsou navíc dokonale obsazeny, potěší obzvlášť kompletní Carnivale, ale i zlo, v podání famózního Clancyho Browna. I v Carnivalu zůstávám raději na straně zla, v tomto případě toho domnělého, i když... jednoduše Professor Lodz, prakticky každá scéna s ním je silná, Patrick Bauchau je v jeho roli naprosto dokonalý. A samozřejmě potěší i Michael J. Anderson, ten například hned po Babylonu, v zase výborné scéně soudu, včetně jeho následného pokračování. Tady mi bylo toho jediného z Babylonu svým způsobem až líto, těžký to úděl, to snad raději už Black Blizzard a smrt v něm... a dalo by se pokračovat. 85% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice je to viac ako 18 rokov od vzniku serialu, cirkusova spolocnost, mysterium a vztahy medzi clenmi su vykreslene zaujimavo a obcas aj prekvapia. Ano, prevazna vacsina dielov je priemernych, ale atmosfera je velmi slusna. Vyborny vykon Michaela Andersona ako "vykonneho riaditela" a uchadzajuci je i nas zmeteny liecitel, Nick Stahl. Clea DuVall ako vykladacka kariet a jej pribeh je opat atraktivny. I po tak dlhej dobe ma serial co ponuknut. Odporucam. 60% ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Carnivale bohužel po letech doplácí na to, že jsou dnešní seriály kvalitou trochu jinde než v roce 2003. První série rozhodně nepřesvědčila a mam pocit, že na tom bude podobně i dvojka. ()

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobovka s ansámblem komediantů na cestách křížená s klasickým bojem Dobra se Zlem, které zosobňuje slouha Boží. Jednotlivci mají každý své tajemství, takže není nuda. M.J.Andersona ráda vidím i v jiné roli než v Twin P. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosféra z třicítek se dala krájet po celou dobu, o tom není pochyb. Taky nikdo nemůže namítat, že právě atmoška první sérii dost tahala. Pokud pominu pár menších dějových výpadků a nudné pasáže někde uprostřed, dá se první sérka považovat za úspěšnou. A to taky udělám. ()

Reklama

Reklama