Reklama

Reklama

Carnivale

(seriál)
  • USA Carnivàle
Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2003–2005), 20 h 17 min (Minutáž: 44–56 min)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Michael J. Anderson, Nick Stahl, Adrienne Barbeau, Patrick Bauchau, Debra Christofferson, Tim DeKay, Cynthia Ettinger, John Fleck, Carla Gallo, Toby Huss (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Strhující drama odehrávající se ve 30. letech v poušti Velkých rovin.  1934. Pouštní kraj Velkých rovin v Oklahomě. Tohle je poslední velký magický věk. V čase obrovských písečných bouří, děsivého sucha, záplav a epidemií – znamení božího hněvu a předpovědí Apokalypsy – začíná konečné účtování mezi dobrem a zlem. Bitva se odehrává v samém srdci říše zvaná Amerika. A až skončí, lidstvo navždy pochopí, proč se stal zázrak. Dvanáct dílů tohoto dramatického seriálu se odehrává při putování cirkusu pouštní krajinou v Oklahomě a sleduje osudy tajemného osmnáctiletého uprchlíka se skrytými schopnostmi a charismatického misionáře, jejichž cesty se zkříží. Je to doba, kdy je zlo na vzestupu po celém světě, protože velká ekonomická i sociální krize napáchala nenapravitelné škody. Po matčině smrti se Ben Hawkinson, který utekl od gangu, hledaného pro vraždu, přidá k cirkusu. Vede jej tajemný impresário zvaný „Šéf“. Ve společnosti vyděděnců Hawkins náhodou objeví své nadpřirozené schopnosti. Mezitím je metodista Justin Crowe, pastor v kalifornském městečku Mitern, sužován apokalyptickými sny a vizemi. On sám také vládne dlouho potlačovanými mimořádnými schopnostmi. Ben a bratr Justin, oba vytrženi ze svých životů, zjišťují, že svět, který znali, je znovu uvržen do pradávného konfliktu mezi Světlem a Temnotou a oni jsou v této bitvě hlavními hráči. V hlavních rolích hrají: Nick Stahl (V ložnici, Terminátor 3), Clancy Brown (Vykoupení z věznice Sahwshank), Michael J. Anderson (Twin Peaks), Adrienne Barbeau (Útěk z New Yorku), Patrick Bauchau (Cela) a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (198)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů a to nejen za poslední dobu, ale vůbec. Po stránce atmosféry a stylizace přímo ten nejlepší. Postapokalyptická (lépe řečeno pre-apokalyptická) atmosféra jakoby vypadla z oka legendární hry Fallout lehce střihnuté neméně kvalitním Arcanem. Špinavá atmosféra pouštních oblastí Spojených států ze třicátých let minulého století si sama o sobě zaslouží pět hvězdiček. Syrový příběh plný napětí a tajuplna a netypické postavy opravdu zajímavých cirkusáků jsou už jen jakoby bonus. I přesto, že seriál je po druhé sezóně přerušen dost neuzavřeným koncem a je nad Slunce jasné, že vás absence dalších dílů dožene k šílenství... Carnivale i tak za to stojí. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Mooc jsem se bavil--ale na to jak tvůrci celou dobu diváka napínají a jakoby slybují velké finále ...tak hádejte co?..finále vůbec není velké a mne osobmě poslední díl docela zklamal......EDIT=No tak napodruhé jsem si to vychutnal hezky skoro v celku-bez útrpného týdenního čekání..Víc jsem si mohl užít detaily a postavy toho krásně divného světa-příběh mě chytnul trochu pevněji a i ten konec měl nakonec své kouzlo....Velká škoda a zároveň velké štěstí,že nedošlo na další série.....nakonec tam tu pátou hvězdu přecijen dokopnu :) ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

První díl je hotová zabíjačka a tím myslím zabíjačka diváckého nadšení a zájmu, neboť seriál absolutně nechápe, že v úvodu by měl něčím navnadit, upoutat pozornost a ne jen se vláčně plahočit ve svém zvláštním, resp. obtížně uchopitelném světě. Potom, co však lepší zůstanou a první díl v útrpí přežijí, začne svítat na lepší časy. Cca kolem 4-6 dílu se vám konečně podaří vnořit se do Twin Peaksovské pomalejší atmosféry, která za oponou skrývá nejedno zajímavé mystérium. Carnivale tedy zpočátku není příliš "user friendly", s věcmi se seznamujete až za chodu a poznáváte, že svět ve znamení realistických 30. let a (duchovního) mysteriózna nemá jasná pravidla. Nicméně jen co proniknete do nitra barvitých charakterů, tak si nevyzpytatelnosti nadpřirozena začnete cenit. Postavy se profilují velice pomalu, ale o to přirozeněji a lidštěji pak působí. Děj nikdy není nabitý šokujícími událostmi, má povahu buď pohodového relaxu nebo znepokojivého, plížícího se zla. Celek je nesrovnatelně lepší než dnes již (dle mého skromného názoru) obludný Twin Peaks :) 7/10 ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Celý čas som si vravela: "toto je starý seriál, spravili 2 sezóny a príbeh sa uzavrie". Všetko k tomu smerovalo. Bola som veľmi sklamaná, keď sa ukázal opak - že je to zase klasický prípad seriálu, ktorý skončil otvorený, lebo sa plánovalo viac, ale už sa niekomu neoplatil. Inak ma naozaj bavil a mrzí ma len ten koniec, v ktorom viacero pušiek nad krbom nevystrelilo, lebo zostali zabudnuté alebo mali vystreliť neskôr a už na to nedošlo. A celkovo bolo finále trochu uponáhľané. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Tohle je hotový klenot HBO. Tolik atmosféry, tajemna a silných příběhů nahlcených v jednom seriálů, že to až vyráží dech. Kamera za kterou by se nemusel se stydět ani ten nejoscarovější film. To všechno obsažené v příběhu který je zahalen obrovským tajemnem až člověka udiví, že se jedná "jen" o odvěký boj dobra se zlem. Herci jsou úžasní a postavy přesně takové, jak jsem si pravý cirkus vždycky představovala. A jsem ráda, že to skončilo po dvou sériích, a my si můžeme konec domyslet takový, jaký chceme. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (7)

  • Ve třetí epizodě vyškrtne Varlyn při prohlížení pomníku mrtvých horníků všechna jména ze seznamu kromě dvou: Henry Scudder a Kenneth Requa. Kenneth je asistent post-produkce seriálu. (PußyMagnet)
  • V epizodě "Creed, OK" nosí Evander Geddes masku malého dítěte. Maska byla vymodelována podle obličeje syna Daniel Knaufa, Johnnyho. (PußyMagnet)
  • Roku 2005 oceněn cenou Costume Designers Guild Award za Nejlepší kostýmy v TV seriálu. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama