Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Patrick pracuje jako údržbář v otcově nudistickém kempu. Všechen volný čas věnuje svému koníčku, navrhování a výrobě nábytku. Když se mu ztratí kladivo, jeho odhodlání získat chybějící nářadí zpět jej zavede až do nejzazších koutů kempu. Po otcově smrti se pro něj hledání stává existenciální otázkou. Patrick je nucen vystoupit ze své komfortní zóny a vše, co dosud považoval za samozřejmé, se mění. Truchlí kvůli svému otci? Nebo myslí hlavně na své ztracené kladivo? Obyvatelé kempu mezitím začnou pochybovat o Patrickových vůdčích schopnostech, plni obav o budoucnost svého milovaného útočiště. (Cinemax)

(více)

Recenze (28)

POMO 

všechny recenze uživatele

Hravá, režisérem originálně vedená studie neobvyklého filmového hrdiny a jeho “konfliktu” s grupou lidí v neotřelém prostředí. Rozuzlení na konci filmu ale mohlo hlouběji vykreslit dopad na něj. [Sitges FF] ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Kupodivu mě to hodně bavilo, byť to hledání kladiva už je ke konci docela otravné. Vůbec jsem netušil, že taková místa jako nudistické kempy existují, a přišlo mi to jako skvělý námět pro film (byť jsem měl dojem, že význam nudismu je v tom filmu vlastně docela upozaděn, a většina humoru je zde založena na absurdních situacích, z nichž nahota většiny postav je jen jedním z komických faktorů, podobně jako mi přišel nevyužit motiv Patrickovy amatérské výroby nábytku, u něhož jsem myslel, že bude na konci více rozveden - asi by se mi víc líbilo, kdyby to skončilo tak, že se Patrick vysere na ten kemp a odjede s Nathalií do Bruselu založit si firmu na nábytek, jenže to by nesměla čekat dítě s tím směšným Dustinem - mimochodem obrovská škoda, že zrovna ona jako jedna z mála postav nepropadla nudismu, a Hannah Hoekstra je tak ve filmu celou dobu bohužel oblečená). Pokud jde o titulní postavu, nejsem si vlastně doteď jistý, jestli mi Patrick byl nebo nebyl sympatický, ale každopádně na mě působil silně autistickým dojmem, a vlastně se divím, že to není nikde zmíněno v anotacích filmu ani ve zdejších komentářích (vyjma jednoho). Každopádně se mi to opravdu líbilo, je to taková správně artová komediální libovka pro lidi, kteří to docení. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hóóódně zvláštní film. Člověk by neřekl, že zdánlivě banální story o ztraceným kladivu může mít takovou hloubku. Tohle mi fakt sedlo. Obsah to sice neuvádí ale podle mě(a dle zdejších komentářů nejsem sám kdo si to myslí) nebyl Patrick obyčejným prosťáčkem ale měl nějakou formu autismu. S čímž je spojeno, že musím pochválit herecký výkony zejména pak Kevina Janssensa v roli Patricka. Perfektní byla i kamera. Scéna s rozsypáváním popele byla dechberoucí a neskutečně působivá. Na závěr už jen stačí dodat, že za tip na tenhle film vděčím uživatelce Ratchetka za což jí tímto děkuju. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Bezesporu největší bizár za poslední hodně dlouhou dobu. Spousta pinďourů a bembeřic v lehce šíleném příběhu o ztraceném kladivu v jednom nudistické kempu. Ani nevím, co se mi na tom vlastně líbilo, ale přišlo mi to strašně nevšední až ujeté a na to já povětšinou tuze rád kývnu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Patrick je v Belgicku zrejme majster sveta v neukazované emócií a účes z Blbý a blbší mu len pristal. Hlavne si ale zachoval zdravý rozum a viac než sex zo starou zošuverenou bábou ho zaujímalo kladivo. Celkovo ide len o nahatý bizár, väčšinou však ide o ľudí, ktorých nahatých vidieť nechcete a nepotrebujete. Síce tam pridali jednu priemernú blondínku, ale tá evidentne nudizmus neuznávala. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Podivná pohádka bez pointy o vlastním sebeobjevování. Částečně je to mysteriózní, částečně černá komedie a částečně metafora ztrát. Nahý Patrick je originální. Pro někoho může být problém se s nahotou identifikovat, moje dětství probíhalo díky rodičům tomto duchu s heslem "kam nemůže slunce, tam musí lékař". ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Všichni mi jsou nesympatičtí. 1) Autistický Patrick, proradný uchazeč o pozici šéfa kempu i jeho zrádná žena._____ 2) Jet do nudistického kempu může být zábavné, tím se ovšem film nijak nezabýval. Všichni klidně mohli chodit v polárním oblečení a nic by se nezměnilo. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* díky svému prostředí hodně atraktivní a originální festivalový film. Ani tady bych rozhodně komedii mezi žánry nedával, i když je pár situací zábavně absurdních. Hlavní pocit po skončení filmu byl "zajímavé, ale zbytečné" a nebýt nudistického kempu, tak by to bylo opravdu jen zbytečné. Možná artoví fajnšmekři budou mít jiný názor, ale to je jejich věc. A vzkaz pro šmíráky: sledovat ho jen kvůli kráse lidského těla je zbytečné ještě víc ;-). [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 2 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vcelku originálne. Či už samotné prostredie nudistického kempu alebo netypická zápletka o Patrickovi a jeho kladive. Neuveriteľná posadnutosť, ktorá pulzuje prakticky celým filmom však roztočilo prekvapivo dosť dobrý epický spád, ktorý bol ochutený priam tragikomickou esenciou. Jednoduchá priamočiara dramédia, ktorá rozhodne nenudí. Aj keď, dialógy mohli byť o niečo viac kvetnaté, lebo často mi to prišlo také strohé. No a ten koniec, ten bol tiež v takom neobratnom štýle. Oveľa lepšie by bolo, keby sa film skončil vo chvíli, keď Patricka konfrontuje polícia, či to je jeho kladivo a on odpovie, že áno... ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Takova typicka nijak treskuta belgicka trochuuchylarna. To ja mam vlastne docela i rad. Na tema "Svoje kladivo uz nikdy neuvidis" jde natocit i jinej zanr, tak bacha at se nespletete v ocekavani. #kviff (75%) ()

sedm.1 odpad!

všechny recenze uživatele

To jako vážně? Chlapík hodinu a půl hledá své kladivo po nudistickém kempu. Od A do Z popsaný kompletní obsah této podívané. A to jako fakt! Já každopádně jen pořád nemohu uvěřit tomu, že něco takového skutečně vůbec vzniklo, že já osobně jsem těch devadesát minut vážně dal a v nepolední řadě, že to zde má hodnocení na úrovni 60%. To se tu jako všichni definitivně zbláznili? Vždyť je to totální sračka o ničem, ale jako že vážně o ničem. To prostě nemá vůbec žádné opodstatnění pro svou existenci. Navíc se tu po tom kempu producírují nazí jen 60+, což též zrovna nebyla úplně příjemná podívaná, a ani ústřední hrdina, v podání jindy nabušeného řízka Kevina Janssense, to zrovna nevytrhne, protože tady má bachor jako krávu, pod ním neustále se bimbajícího minipindíka, účes na krypla a chování naprostého retarda, kterého má divák chuť poslat do prdele hned po pár minutách, aby se s blbečkem netrápil. O ostatních postavách pak ani nemluvě, nesympatická banda neoděných hnusných a oplzlých důchodců a důchodkyň, no fujtajbl. A do to pořád jen, „kde mám své kladivo, … kde mám své kladivo, … kde mám své kladivo“, kretén přiblblej. Já se jako opravdu omlouvám, tohle je ale něco tak strašnýho, zbytečnýho a naprosto ve všech směrech nefunkčního, že prostě dávám jednoznačně Odpad!, komentáře a hodnocení ostatních uživatelů absolutně odmítám pro jejich ryzí falešnost bez hranic, protože tohle prostě nemohlo oslovit vůbec, vůbec nikoho. A i když se tedy možná jedná o originální bizár, tak to pro mě ale není rozhodně důvod to jakkoliv velebit, protože není jednoduše proč. ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

Nevtipná, úchylná "komedie". Belgický snímek De Patrick provází výborná kamera Frank van den Eedena a scénografie, která by dokázala vytvořit naprosto výborný snímek. Takhle to byl jen hloupý film se spoustou pér a koz starejch ženskejch, ne díky, radši knihu. /MFFKV2019/ ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Honba za kladivom“ v krásnom lesnom prostredí pri netradičných podmienkach. Pod pojmom „netradičné podmienky“ mám na mysli to , čo vytvoria nahí ľudia, pre ktorých nudizmus je taká bežná vec, ako ráno umyť si tvár. Prvý celovečerný film Tima Mielantsa je bizarný hlavne z tohto dôvodu. Je však pravdou, že bez tohto odvážneho kroku, spôsob vykreslenia postavy Patricka (zahraný K. Janssensom na solídnej úrovni) a zachytenie jeho príbehu (v centre pozornosti je „kladivo“) by nebol ničím prekvapujúcim. Škoda, že všetky prekvapenia a nečakaných zvratov viac-menej končia tu. Osobné hodnotenie: 64% (**) ()

Homerking 

všechny recenze uživatele

Tento bizarní film z prostředí nudistického kempu pojednává o mamlasovi který zde pracuje jako údržbář, po smrti svého otce (majitele kempu) se upne k hledání ztraceného kladiva a rozjede pátrací akci napříč celým táborem. Dost zvláštní drama plné nahoty, tu samozřejmě beru ale mohli tam sakra dát nějaký mladý maso, ne jen nechutný stařešiny jinak idiot Patrik mě celkem bavil a taky mě zaujala zajímavá příroda, v níž jsem měl možnost spatřit spoustu různých ptáků a kachen. ()

Související novinky

Vítězové 54. ročníku festivalu MFF Karlovy Vary

Vítězové 54. ročníku festivalu MFF Karlovy Vary

07.07.2019

54. ročník největšího filmového festivalu v Česku je u konce. Festival byl zahájen snímkem Po svatbě, který doprovázela tvůrčí delegace v čele s herečkou Julianne Moore, režisérem Bartem Freundlichem… (více)

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

28.05.2019

54. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary začíná přesně za měsíc a nyní byla čerstvě odhalena dvanáctka filmů, které se budou ucházet o hlavní festivalovou cenu, Křišťálový globus.… (více)

Reklama

Reklama