Reklama

Reklama

Portrét mozaikou

(festivalový název)
  • Čína Ma sai ke shao nu (více)

Obsahy(1)

Zatímco její kamarádka se chce zamilovat, vdát se, a pak zůstat doma a nic nedělat, čtrnáctiletá Jing zasněně přemítá o možnosti žít úplně jinde a jinak. Trudný eskapismus vychází i ze smutného faktu, že náhle otěhotněla. Když na údajného otce dítěte ukáže překvapivým směrem, hledání spravedlnosti může začít. Mlžně hypnotickému filmu, opírajícímu se více o zádumčivé zámlky než o slova, je však přímočarost děje cizí; spíše zkoumá, jak šokující čin otřásá mikrokosmem maloměsta. Mladý čínský režisér navazuje na tvůrce tzv. šesté generace, když z útržků vjemů a nálad skládá zneklidňující obraz raněné hrdinky, hrdé a silné, přesto – a možná proto – obklopené hlubokou propastí odcizení. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (4)

LenkaAK 

všechny recenze uživatele

Čínská šestá vlna, po pravdě byla očekávání rozporuplná. Čínská školačka otěhotní a způsobí poprask ve svém okolí. Za otce dítěte označí svého učitele. Zoufalý otec se obrátí na reportéra a žádá o pomoc. Má pocit, že čínská totalitní úřednická mašinérie nepracuje, jak by měla. Rozjíždí se pátrání novináře, který se snaží zjistit pravdu. DNA samozřejmě znají. Otcem není nikdo z kamarádů, nakonec ani učitel,... Druhá kapitola filmu: dívka se dostává do nějakého výchovného ústavu. Kulturně odlišný film, práce s delšími záběry (zbytečná), která měla přidat buď na dramatičnosti nebo uměleckém dojmu? ()

pekl 

všechny recenze uživatele

Každý ročník KVIFF má svého "křižáčka". Tedy dílo, u kterého vám velmi sebevědomý režisér vysvětlí co přesně chtěl kterým obrazem říci a jak to mělo podle jeho názoru působit na diváka. Bohužel na diváka to nepůsobilo tak, jak by si přál pan režisér. Působilo to na něj jako směs toporně začátečnického filmařství s neuvěřitelně přetahovanými a natahovanými záběry a zhusta nesmyslnými dialogy. Toto ovšem mohlo vzniknout nepřesným překladem z čínštiny. Jako vem si do ruky kameru a něco si natoč, vždyť to dneska může udělat každý. Po výstupu na nebesa při rovněž čínských Posledních večerech na Zemi je tohle věru tvrdé přistání. Očekávám nejvyšší ocenění na KVIFF 2019 a cítím se trochu jako Žena filmového kritika... ()

Reklama

GrooteLulu 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná nuda. Prvních 40minut, než otec své dcery zajde k učiteli si to s ním vyřídit, jenž byl obviněm ze sexu své žákyně s otěhotněním, bych úplně vynechal. Od té scény bych začal, pak bych vynechal tu alegorii na prázdnotu a neschopnost se dopídit spravedlnosti. Já bych to spíše vedl na alegorii Starce a moře, tj. na příliš velké sousto, které nemůže přežít. Asi nechtěl režisér, aby to mělo akční nádech. 6. režisérská čínská vlna, která se nezamlouvá čínské lidové straně má u mě plus, ale u filmu jsem nakonec usnul a vzbudil se až na konci, když "jsem zjistil", že to byl asi takovej malej číňan ze sboru. Takže mě nic neuteklo. Bylo mě celé delegace nakonec líto. Škoda, že to bylo fakt šíleně nudné. Pozitivní ovace to naopak sklidilo mezi pár zahraničními kritiky, hlavně z New Yorku, ale znáte to (ten západ ;)... MFFKV19..... no a musím se přiznat, že mě strašně štval host za mnou, co každou minutu smrkal a kašlal. Ovšem těm se to nakonec líbilo, lepší než americká hovadina prej - doslovně. No a já po vzbuzení (po náročném obědu na vyhlídce Diana) zpozoroval jak je kolem mě naprdíno, takže prostě báječná čínská rodinná podívaná, jako v přístavní čínské čtvrti po setmění, když se začnou porcovat ryby... p.s. mě se zdálo divné, že lísky byly neustále k mání, přičemž na cokoliv jiného bylo vyprodáno snad roky dopředu.. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Relativně zajímavé téma, dějově pár dobrých nápadů, ale jinak nuda a víc konců než Návrat krále. ()

Galerie (8)

Související novinky

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

28.05.2019

54. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary začíná přesně za měsíc a nyní byla čerstvě odhalena dvanáctka filmů, které se budou ucházet o hlavní festivalovou cenu, Křišťálový globus.… (více)

Reklama

Reklama