Reklama

Reklama

Srpnová madona

(festivalový název)
  • Španělsko La virgen de agosto (více)
Trailer

Obsahy(1)

V horkých letních měsících, kdy „madrileños“ houfně opouštějí nesnesitelnou výheň svých domovů, zůstávají v centru španělské metropole jen turisté a hrstka odvážných. Nebo ti, kteří v životě tápou, jako půvabná třicátnice Eva. Ostatně k poznávání sama sebe je léto tím nejlepším obdobím. S přívětivou jemností vyprávěný film se odehrává v době srpnových městských slavností, kdy lze vnitřní zmatek ukotvit v letmých setkáních, uvolněných večerních hovorech i nečekaných nočních dobrodružstvích. Na pozorovatelsky přesném scénáři, okouzlujícím především v situacích, kdy se zdánlivě nic neděje, režisér spolupracoval s představitelkou hlavní role Itsaso Aranovou. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

jefff 

všechny recenze uživatele

Řemeslně dobře odvedená práce. Hezká kamera, exteriéry, dobrá práce s atmosférou i herci. Jenže délka filmu strašně uškodila. Takto s podstaty hodně poklidný film s minimem divácky atraktivních záběrů chtě nechtě ke konci ukolébá do flegmatického transu. Škoda, Evino hledání sebe a cesty kam dál jinak má dobré rámování a smysl. ()

JenYu 

všechny recenze uživatele

MFF KV 2019: Snímek s krásnou hlavní představitelkou, prázdninovou atmosférou a španělskou upovídaností. Bohužel pro mě zkamání. Film bezbřehý (bohužel však v nepozitivním smyslu slova), bloudící v madriských ulicích (které zůstávájí nepoznány) a předlouhý (zkrátila bych ho alespoň o půl hodiny). Našly se i skvělé momenty - pohled na Dámu z Elche v muzeu, koupání se s šátkem, světlo v bytě - bylo jich ale zoufale málo. ()

Reklama

emjey 

všechny recenze uživatele

Skvele se na to koukalo, technicky paradni po vsech strankach. Bohuzel velmi malo napadu na takovou stopaz. Skoda nevyuziteho potencialu. Filmu by sluselo -30 min ()

Fan 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina filmu je bohužel výrazně slabší. Slibný začátek tak nakonec vyšumí do prázdna. ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Viděno na MFFKV 2019. Na to že je tenhle snímek zařazený do hlavní soutěže, to byla velká slabota po všech stránkách. Vypadalo to jako absolventský film nějakého studenta, a to ještě některým nadaným studentům hodně křivdím. Velice nenápaditý film po stránce kamery, scénáře, dialogů, lokací natáčení, ale i samotného herectví !! Nechápu s jakou pompou tenhle film uvedli ve světové premiéře ve Varech, jakoby to bylo nějaký veledílo. Vysíláno v sobotu v hlavním vysílacím čase od 20:00 ve Velkém sále pro 1200 lidí.. za účasti režiséra, hlavní herečky, designérky kostýmů a pár dalších lidí.. a musel jsem vystát 90 minutovou frontu, abych se tam vůbec dostal na festival pass. WTF! Očekával jsem minimálně něco ve stylu Sorentina, Woodyho Allena a Jimmiho Jarmushe dohromady.. ale byl to jednoznačně nejslabší film co jsem v KV viděl. ()

Galerie (13)

Související novinky

Vítězové 54. ročníku festivalu MFF Karlovy Vary

Vítězové 54. ročníku festivalu MFF Karlovy Vary

07.07.2019

54. ročník největšího filmového festivalu v Česku je u konce. Festival byl zahájen snímkem Po svatbě, který doprovázela tvůrčí delegace v čele s herečkou Julianne Moore, režisérem Bartem Freundlichem… (více)

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

28.05.2019

54. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary začíná přesně za měsíc a nyní byla čerstvě odhalena dvanáctka filmů, které se budou ucházet o hlavní festivalovou cenu, Křišťálový globus.… (více)

Reklama

Reklama