Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V celé této sérii sledujeme osudy vojáků veteránů z kontroly hmyzu. Jména jako Brutto, Doktor, Gossard, Razak a jeho drsňáci, Dizzy Floresová, Johnny Rico, reportér Higgins, C. J. Carl Jenkins nebo Hubeňouři, uslyšíme v každé části této kroniky. Ať to bude Pluto, Tophet nebo Tesca Nemerosa či další - nikdo z nich na začátku netušil, že míří přímo do mezihvězdné války s hmyzem. Budou umírat, budou v zajetí a přijdou i nováčci, bývalí nepřátelé budou přátelé a pomocníci v boji. Cíl je jasný: zachránit civilisty, vědce a unesené vojáky a zničit invazující hmyz. (Terva)

(více)

Recenze (10)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Produkčně (nebo možná distribučně, who cares, kromě ekonomů) naprosto nezvládnutý příspěvek do světa Starship Troopers. Vlastně ne, to je omyl, tohle je vytvoření dalšího trochu odlišného světa Starship Troopers, protože jde o jakýsi zvláštní mix Knihy a prvního filmu, který ale obojí ignoruje a "jde svou vlastní cestou". Je to skutečně výsostně prapodivná záležitost, protože se na jednu stranu hezky povedlo vytvořit správnou béčkovou četu šablonovitých jednorozměrných postaviček s fajn hláškami a životným humorem, a taky se z hlediska základní logiky vybavení samostatně operující vojenské jednotky udělal značný krok kupředu (i když Marauder neschopný vstát ze země je objektivně ještě debilnější než F-4 Phantom bez kanónu), ale na druhou stranu se to všechno natřásá ve víru neskutečného relativismu, kdy jednu chvíli všichni zběsile pálí "útočnými puškami" na postupující hordy brouků, a je potřeba hodně dlouhých dávek ze tří zbraní na likvidaci jednoho brouka, a za chvíli se všem daří sestřelovat tatáž monstra jednotlivými ranami. A navíc nikdy a za žádných okolností žádná krev - když už dojde na nejhorší, brouci si jen tak s vojáčky pohazují, aby je nakonec někam mrskli a jen je potloukli, maximálně se někomu protrhne skafandr. Ty občasné dobré momenty jsou pravidelně pohřbívány antismyslem tvůrců pro výstavbu děje - nejdrsnější držka ze všech víceméně jen tak upadne, aby z ní byl nadosmrti invalida, jen proto, že je už čas, aby Johny dostal frčky seržanta. A s Rasczakem, pardon, Rejzekem, je to to samé v bledě modrém (i když nezapomenu na "úchvatnou" diverzi pomocí předtím ani potom nikdy nepoužitého laserového kanónu v poručíkově protetické paži:))) . A abych nezapomněl, v téměř v každé epizodě je minimálně jeden víckrát použitý záběr;) Kdyby se vyflákli na tu CGI animaci, která nebyla kdovíjak špičková ani ve své době, udělali by daleko líp - a možná by pak nemuseli s hanbou skončit uprostřed závěrečné bitvy o Zemi:P Škoda přeškoda, byť to na určité elementární úrovni víceméně funguje, a je to rozhodně míň závadné ve všech smyslech toho slova než hraná trilogie, je to další z tragických příkladů promrhaného potenciálu a zoufale nevyváženého zpracování. 50% za Dizzyiny slzy, a za to, že Johny Rico vypadá víc jako Commander Shepard než jako Kašpar Van Dýně. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Měl to být bleskový útok a ústup. Nikdo netušil, že začínají mezihvězdné války z hmyzem. Pluto, Tophet, Tesca Nemerosa a další planety musíme vyčistit od zákeřného hmyzu!! Hudba byla někdy úplně úžasná a někdy zase vyvolává křeče, škoda, mohlo to být na pětku. ()

Redswif 

všechny recenze uživatele

Je to asi určeno pro mladší věkovou skupinu, anžto tý krve tam fakt moc není, ale jinak se snaží držet knihy více než filmy;-) Pohodový seriál na volné chvilky, kdy zrovna nechcete sledovat nějakou komedii, ale potřebujete si poslechnout nějakou tu střelbu;-) ()

Wotan 

všechny recenze uživatele

Vesměs jsou tu kladné recenze, tak je čas i na nějakou tu kritiku. Byl jsem docela zvědavý co se z tohoto počinu vyklube. Předesílám, že jsem viděl pouze "The Pluto Campaign", ale i to mě stačilo. Seriál se sice víc drží knižní předlohy co se týče výzbroje, ale to je asi tak všechno co má s knížkou společného. Děj se v podstatě omezuje na kosení brouků všech druhů. Ze začátku to je zábava, ale časem to začíná nudit. Postrádá to napětí a navíc o jednotlivé vojáky se vůbec nemá cenu strachovat. Ne kvůli kvalitě a odolnosti výstroje, ale protože tady se prostě neumírá. Příkladem je neozbrojený voják, který válí sudy mezi dvěma brouky, kteří nejsou stavu ho zabít. Proti počítačové animaci nic nemám, vzhledem k datu vzniku, ale kreslená varianta by možná byla lepší volbou. Každopádně je tenhle seriál daleko lepší než oba hrané filmy, které nasledovaly po Hvězdné pěchotě. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Škoda, že som sa k tomu dostal asi až desať rokov, čo to vzniklo, pretože to žiadna TV nikde u nás nevysielala a kým sa mi to podarilo zohnať na nete, tak ubehlo veľa vody. Možno by som to bol žral ako filmové predlohy. Takto ma to minulo. Max 50%. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Nuda, nenavazuje to, akce divná, nekrvavá, infantilní až moc. Nic pro fandy. Animace chudá, i když vzhledem k roce vzniku odpustitelná. Další díly s chutí vynechám. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Na tohle se kouká samo, příběhy inspirovány filmem, zápletky které by mohli být všechny námětem celovečeráku. Škoda místy slabšího tempa, ale pro milovníka světa hvězdné pěchoty must have! ()

endymion 

všechny recenze uživatele

Docela náhul, zbraně nestačí vychladnout a brouků jak nas*áno. Nejlepší je epizoda s odchytem mláděte brouka chrlícího plazmu a následný transport přes rozpadající se most. Jenom škoda že Drsňáci jsou v podstatě nesmrtelný a naturalistických scének rozmašírovaných pěšáků se tu nedočkáme. Zato Ibanezová je tu jako Rampa McKvak - dokáže havarovat s čímkoli :o) ()

zekon 

všechny recenze uživatele

Skvělý animovaný seriál, který z knižní předlohy vycucl co se dalo. Vojáci mají skafandry, zbraně, brouků spousty "verzí", prostě to co ignorovaly hrané filmy tady je. Kupodivu všechny díly jsou ze zahraničí a s CZ titulkama, takže fans to neminulo a díky za to. ()

Reklama

Reklama